Egzamin wstępny na aplikację adwokacką 2012

• Autor wątku Autor wątku MissM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rzeczwysicie sprawnik jest bardzo ciekawy, czy jest tam mozliwosc tak jak na arslege przerabienia materialu dzialami ustaw, czy tylko tryb losowy?

mam pytanie, czy uczycie się dokładnie prawa budowlanego? z tego co wiem, mało z tego aktu pytań, a naprawdę nie mam ochoty tego nawet czytać:(

Zwykle z budowlanego są bardzo proste pytania w stylu jakiej funkcji nie można łączyć z funkcją kierownika budowy (czy coś analogicznego).

uff jakoś to zniosę...:)a co sądzisz o upadłościowym?

Ja myślę że jak ktoś miał przedmiot prawo upadłościowe na uczelni, bo nie trzeba nawet czytać ustawy żeby odpowiedzieć na te pytania które do tej pory się pojawiły. Podstawy podstaw.

raczej odpada, podobnie jak część szczególna kk i kks

od którego artykułu zaczyna się część szczególna kpk ?

W kpk de facto nie ma części szczególnej. Akurat z kpk mogą być pytania z całości poza międzynarodowym.

też tak myślę. Międzynarodowe odpuszczam:o

Czy dostaliście już listy z informacjami o egzaminie od poszczególnych ORA?
Co prawda powinny przyjść co najmniej na 2 tygodnie przed egzaminem więc jest jeszcze trochę czasu ale zaczynam się lekko niepokoić;)

Hej ! Co z uwagi na stan wyższej konieczności można ominąć z KPC ??:rolleyes::confused:

ORA Rzeszów już wysłało. Ja dostałam list 6 września.

Zawiadomienie od ORA Olsztyn dostałem 24 sierpnia, także szybko ;)

ORA Warszawa cisza, zapewne dostaniemy na samym końcu

Czy te "zaproszenia;)" przychodzą za potwierdzeniem odbioru czy zwykłym poleconym? Bo przez najbliższe dwa tyg. nie będzie w domu i jeśli faktycznie ZPO to będę mieć kłopocik...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót