Egzamin wstępny na aplikację adwokacką 2012

• Autor wątku Autor wątku MissM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Do mnie nic nie doszło:)

Jeśli ktoś może poinformować gdzie będzie egzamin i ma nazwisko na literkę od "a" do ok. "k" to bardzo poproszę:)

Nie wiem, czy przyjmę list od ORA uważam, że to kpina. Za egzamin płacimy 750 zł a ORA nie może wysłać poleconego. To że na ich stronie mam kompletne zgłoszenie nie jest jednoznaczne, że mnie dopuścili. Termin 14 dni nie jest zachowany ale oni mają najlepszych prawników:)))))

Żenujące jest to, że zarabiam 1200 złotych i dziennie wysyłam po 50 listów, jakoś potrafię dochować terminów...???

Munir napisał:
ORA Lublin doręczone.

doręczone w tej samej dacie. Co ciekawe - dokumenty składałem około 8 sierpnia, a z zawiadomienia wynika, że zgłoszenie miało nr 46. Żona, kilka dni później - nr 87. Z 2 uniwersytetów do egzaminu przystępuje mniej więcej sto osób?! :-?

slonko7015 napisał:
Dostałam pismo z ORA Warszawa, egzamin odbędzie się w hotelu gromada na ul. 17 stycznia

To ciekawe, bo mi ora warszawa przysłała, że egzamin odbędzie się w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14, Hala 4 (H4), wejście komisji nr 5.

robus88 napisał:
To ciekawe, bo mi ora warszawa przysłała, że egzamin odbędzie się w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14, Hala 4 (H4), wejście komisji nr 5.

A na jaką literę masz nazwisko? Bo pewnie jakoś alfabetycznie nas podzielili. Choć ja wciąż nic nie dostałam.:mad:

albo mi się przyśniło, albo kiedyś na tym forum ktoś prezentował tabelkę, planszę na której były różnice w samorządach adw. i rad. ktoś posiada takie materiały? byłbym wdziędzny, pozdro- walczcie !!

Gosia_ napisał:
A na jaką literę masz nazwisko? Bo pewnie jakoś alfabetycznie nas podzielili. Choć ja wciąż nic nie dostałam.:mad:

Ś.
Pewnie jest tak jak mówisz i stąd te inne adresy

a ma może ktoś porównanie kk, kw, kks??n przydałyby się te różnice zapamiętać, jeśli tak to proszę o przesłanie na maila kaca13@interia.pl

Ostatnia edycja:
Czy ktoś tak jak ja nie dostał jeszcze zawiadomienia z ORA Warszawa?
Zaczynam się denerwować:(

Kto robił próbny z arslege? pojechali po bandzie czy obstawiacie rzeczywisty zwrot w stronę małych ustaw? jakie wrażenia,opinie?

ja zdałem (115 punktów). był trudniejszy niż poprzedni, ale do przejścia. a jak Wam poszło? z tego co wiem, ilość pytań z aktów podobna do egzaminów z lat ubiegłych. dla mnie fajny pomysł, a teraz widzę światełko w tunelu, a nuż zdam:D

Wydaję mi się, że w teście ars lege było trochę więcej p. gosp., niż w teście z 2011 r. Zabrakło mi parę punktów do magicznej 100, głównie z ustaw, których jeszcze nie czytałam. Osobiście mam nadzieję, że na teście będzie nieco mniej gospodarczego, bo jest to temat wyjątkowo niemiły memu sercu :)

Ja właśnie zrobiłam próbny.Za pierwszym razem mnie wywalilo, ale póżniej zdobyłam 111 pkt. Jak myslicie jaki był jego poziom trudności?bo ja jakoś nie potrafie tego ocenić. Choć nastraja to pozytywnie.
Kto z was zdaje w Lublinie?
Po jakim czasie od zakonczenia studiów?

Kropeczka0206 napisał:
Ja właśnie zrobiłam próbny.Za pierwszym razem mnie wywalilo, ale póżniej zdobyłam 111 pkt. Jak myslicie jaki był jego poziom trudności?bo ja jakoś nie potrafie tego ocenić. Choć nastraja to pozytywnie.
Kto z was zdaje w Lublinie?
Po jakim czasie od zakonczenia studiów?

Wydaje mi się, że był nieco trudniejszy od tego z zeszłego roku, gdzie było z pewnością więcej pytań, które można było rozwiązać "na logikę". Ale to jak wiadomo też jest moja subiektywna ocena (m.in. dlatego, że gospodarcze jest wg mnie generalnie trudne ze względu na swoją obszerność, a w zeszłym roku było go zdecydowanie mniej).
Myślę, że tegoroczny test będzie trudny ze względu na utyskiwania adwokatów i radców na zalanie rynku młodymi prawnikami.

ja za test na arslege biorę się w ostatniej chwili, jako podsumowanie rocznych zmagań z testami. Pierwszy próbny minimalnie oblałem, wykładając się na drobnych ustawach :/

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót