K
Klaudynkaaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
a w tamtym roku jak ogłosili wyniki, dzień wcześniej czy tego dnia co miały być ogłoszone?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kama88 napisał:Witam serdecznie,
zwracam się z pytaniem, czy ktoś otrzymał tak jak ja 98 pkt z egzaminu wstępnego na aplikację adwokacką i tak jak ja chciałby się odwołać?
slonko7015 napisał:na jaką podstawę będziecie się ewentualnie powoływać w odwołaniach??
matikb87 napisał:Słuchajcie pamiętam co zaznaczałem na teście.
Rozwiązałem test ze strony ministerstwa
Wczorajsze wyniki na externecie były prawdziwe!!!
Miałem 120 wczoraj dziś wyliczyłem 119 i 2 nie pamiętam dokładnie co zaznaczyłem.
darkanzli napisał:No to jeśli już jesteśmy przy k.k.s. : pytanie nr 31.
Zgodnie z Kodeksem karnym skarbowym, w postępowaniu w stosunku do nieobecnych orzeczenie co do kary, środka karnego lub innego środka można ograniczyć do:
A. przepadku przedmiotów,
B. zakazu wykonywania określonego zawodu,
C. podania wyroku do publicznej wiadomości.
Oczywiście odpowiedź "a" jest jak najbardziej prawidłowa. Niemniej jednak wnioskując a maiori ad minus sąd może ograniczyć się do podania wyroku do publicznej wiadomości.
Zapewne, w przeciwieństwie do mnie, większość zaznaczyła jednak odpowiedź "a"ale jeśli pytacie o nieścisłości to chyba jest jedna z nich...
art. 19 § 4. W postępowaniu w stosunku do nieobecnych orzeczenie co do kary, środka karnego lub innego środka można ograniczyć do przepadku przedmiotów.