Egzamin wstępny na aplikację adwokacką 2012

• Autor wątku Autor wątku MissM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W niedziele były wyniki do mniej więcej połowy 4 komisji z informacji, które mam, natomiast wyniki są już pełne... no ale... właśnie ale.

hubert87 napisał:
W niedziele były wyniki do mniej więcej połowy 4 komisji z informacji, które mam, natomiast wyniki są już pełne... no ale... właśnie ale.
:o A może Pan napisać to znanie jeszcze raz, ale po polsku? ;)

już piszę to zNanie po polsku ;) W niedziele były wyniki obejmujące mniej więcej arkusze sprawdzane przez komisje nr 1, komisje nr 2, komisje nr 3, oraz komisje nr 4. Dziś mamy wtorek, w poniedziałek były już pełne wyniki. Istnieje pewne "ale". "Ale" dotyczy uchwały, w związku z którą musimy czekać do jutra. :)

hubert87 napisał:
Eh... pozostaje żałować, że się nie odświeżało w niedziele Extranetu... z tego co się dowiedziałem wyniki są, ale zgodnie z wytycznymi mogą być ogłoszone dopiero jutro. (pozostałe ORY posługują się zwrotem "wstępne wyniki" w Warszawie z powodu obawy powtórzenia zeszłorocznej sytuacji czekają do środy)...

A co się wydarzyło w zeszłym roku??

W tamtym roku podali wyniki końcowe (z tego co pamiętam w czwartek). Jak się okazało na listach było bardzo dużo błędów, potem były korekty - i wielka radość zamieniła się w wielki smutek bądź odwrotnie...

matko to będą najgorsze godziny w moim życiu chyba... do 9.00, Maro mi pani w ORA powiedziała, że o 9 powinny już być jak dzwoniłem.

W każdym razie życzę powodzenia, obyś miała tyle ile sobie naliczyłaś. Też chciałbym mieć tyle ile sobie naliczyłem i ile było w niedzielę w extranecie.

PS. Ciekawe dlaczego tak niska zdawalność jest na wstępniaku na notariusza? Czy testy trudniejsze niż nasze, czy też ludzie miej przygotowani się pojawiają?

A mnie zawsze zastanawiało to dlaczego na radcowską dostaje się procentowo mniej osób niż na adwokacką. Przecież test jest ten sam...

Ma pewną koncepcję, ale za nic jej nie wyjawię. W każdym razie druga myśl jaka mi przychodzi do głowy, to może to, że jest więcej kandydatów?

Na radcowską idzie więcej ludzi którzy mają już dzieci, rodziny, prace i skończone studia (kiedyś).

Nie mogą pozwolić sobie na kilka miesięcy nauki.

Wybierają radcowską ze względu na to, że można pozostawać w stos pracy.

Jedna osoba na 10 i średnia jest wyrównana.

Wydaje mi się, że jednocześnie pojawi się lista na głównej i każdy dostanie na extranet. Ale zobaczymy, juz możliwe że za 8 min....

dzwoniłam do Rady i pani oświadczyła mi, że ona nic nie wie o tym że wyniki mogą być od 9 i że będą o 11....

byłem w ORA 10 min temu i Pani powiedziała, że wyniki będą o 11

Ludzie, opanujcie się. Proponuję spacer, drzemkę, film, cokolwiek, ale darujcie sobie to odliczanie na forum. Najpierw powiesicie forum, a potem powiesicie stronę z wynikami.

I przyjmijmy, że wszyscy wszystkim życzą powodzenia i trzymają kciuki.

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!ja mam 112 pkt do zobaczenia w styczniu:D

Nie wiecie, o której sie mogą pojawić wyniki w extranecie, bo póki co to ja nic nie mam/

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót