W
Wassimir
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 47
Było jeszcze coś z posiadaniem nieruchomosci? ale nawet nie pamietam co zaznaczylem, chyba ze moze powrocic czy cos takiego. Jezu te pytania to jakis kosmos.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wassimir napisał:Było jeszcze coś z posiadaniem nieruchomosci? ale nawet nie pamietam co zaznaczylem, chyba ze moze powrocic czy cos takiego. Jezu te pytania to jakis kosmos.
Bickie napisał:A dokładniej pamiętacie to pytanie o fałszywych zeznaniach?
Kto skladajac falyszwe zeznania sam je potem dobrowolnie "poprawia" i zezna prawdę ten: nie podlega karze, nie popelnia przestepstwa, sad moze odstapic od wymierzenia kary albo cos tam cos tam. Ja zaznaczylem ze nie podlega karze ale nie wiem czy dobrze.Bickie napisał:A dokładniej pamiętacie to pytanie o fałszywych zeznaniach?
sordna napisał:czy osoba ktora zlozyla falszywe zeznania ale potem dobrowolnie je sprostowala czy podlega karze, nie popelnia przestepstwa i chyba bylo ze sad moze nadzwyczajnie obnizyc kare a nawet odstapic.
luloo2 napisał:Połączenie (nieruchomości) może być spełnione pod warunkiem, że nieruchomości graniczą ze sobą lub stanowią całość gospodarczą?.O to chodzi?
Co do wyników - czy jest jakaś zakładka na koncie? Pytanie do tych, dla których dzisiaj nie był pierwszym razem.
Iness1993 napisał:Było jeszcze pytanie o karę grzywny, w jakiej egzekucji jest ściągana czy coś takiego. I pierwsze pytanie z kk o tożsamość pokrzywdzonego czy jest warunkiem uznania za jeden czyn zabroniony
Sordna napisał:Czy osoba ktora zlozyla falszywe zeznania ale potem dobrowolnie je sprostowala czy podlega karze, nie popelnia przestepstwa i chyba bylo ze sad moze nadzwyczajnie obnizyc kare a nawet odstapic.
luloo2 napisał:Ja akurat to zaznaczyłam. Było pytanie o zniesławienie? Coś kojarzę, ale nie do końca. Wiem, że zaznaczyłam odp, że z oskarżenia prywatnego.
Co pamiętam:
-Kto powołuje zastępców RPO
-Sprzeciw w (ppsa?)
-Ustanowienie obrońcy (treść -chyba cofnięcie wniosku)
-Przedmiot prawa autorskiego
-Odpowiedzialność współoskarżonych
-Apelacja w karnym (ilu sędziów rozpoznaje w przypadku - o ile dobrze pamiętam - dożywotniego pw)
-sąd rozpoznający sprawy dot. naruszenia prawa kons.
- kto uchwala regulamin TK
- z transakcji handlowych - pytania nie pamiętam, ale w odpowiedzi pamiętam, że dałam 8%
- coś o odsetkach ustawowych
- czy osoba ubezwłasnowolniona całkowicie może zawrzeć małżeństwo
- separacja a rozdzielność majątkowa
- uczestnictwo w loteriach promocyjnych
- naruszenie miru domowego
-Wskazać na spółki osobowe
Liyaah,dzięki !