Egzamin wstępny na aplikację komorniczą 2014 wybiera się ktoś ???

• Autor wątku Autor wątku lajla89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W jakim czasie Komisja przystępuje do rozsyłania uchwał?

Poznań 19 na 54 (57)
Dragazes: od razu wysyłają uchwały w przeciągu 2 tyg

Ostatnia edycja:
Dragazes napisał:
W jakim czasie Komisja przystępuje do rozsyłania uchwał?

niezwłocznie ;) ( art.29i ustawy o komornikach )

a wyniki póki co trochę zaskakują, złożyło się na to zapewne kilka czynników, ale poczekajmy na oficjalne statystyki

Jak pójdzie tak dalej, to zdawalność będzie niższa niż na notarialnej.

Pytanie teraz czego spodziewać się za rok po komisji ? Raczej dawna ,,forma'' ułożenia testu poszła do lamusa. Niestety

Szlag jasny by to trafił. Chyba wolę nie wiedzieć jeszcze, ile mam. Dobrze, że w WWie dopiero wten nieszczęsny pon. :<

Pytania z KC, KPC i UOKSiE były dość łatwe o konscie się nie wypowiem... szkoda tylko, że zmniejszono liczbę pytań, spałbym spokojnie.

przemek_22 napisał:
niezwłocznie ;) ( art.29i ustawy o komornikach )

a wyniki póki co trochę zaskakują, złożyło się na to zapewne kilka czynników, ale poczekajmy na oficjalne statystyki

Haha, tyle to ja też wiem! :D

A pytam, bo przyznaję, że póki nie mam w rękach uchwały to wszystko jest możliwe. :/

Ostatnia edycja:
więc czekaj cierpliwie na uchwałę, a niezwłocznie ją otrzymasz ;)

Z tego co piszecie wychodzi na to, że większość z was za bardzo liczyła na pewniaki i na tych pewniakach mocno się skupiła ( KC, KPC, uoksie, konstytucja, KPA itp. ) mając na uwadze statystki z lat poprzednich.
Wykaz aktów prawnych na egzamin wstępny 2014r. przygotowany przez ms znacznie różnił się od tego z ubiegłego roku, nie wspominając o latach poprzednich kiedy to oficjalnego wykazu nie było ( ale akty prawne były bardzo zbliżone do tego z ubiegłego roku ).
Tymczasem wychodzi na to, że komisja zaskoczyła i obniżyła pulę pewniaków.
No cóż teraz pozostaje czekać i mieć nadzieje, że będzie 100+

No niestety, ziściło się. Wiceprezes KRK dr Rafał Łyszczek w wywiadzie dla Nowej Currendy opowiadał, że jemu, to się marzy aby nabór na aplikację komorniczą poziomem wyrównał się z aplikacją radcowską i adwokacką. Jeśli dobrze pamiętam to Łyszczek współtworzył tegoroczny egzamin.

Ostatnia edycja:
Powrót