Egzamin wstępny na aplikację komorniczą 2014 wybiera się ktoś ???

• Autor wątku Autor wątku lajla89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wiem, że mogę spotkać się z "opierdlem" ale zaryzykuję. Potrzebuję (pilnej) odpowiedzi dot. zajęcia komorniczego (alimenty) i kosztów egzekucyjnych z tym związanych. Wybaczcie za temat w tym wątku, ale sądzę, że nigdzie indziej na tym forum nie spotkam więcej komorników bądź "komorników" w jednym miejscu. :)

Rowniez sie dostalem:) niespodziewalem sie ze z takim zapasem:) izba w Katowicach:)

kom86 napisał:
Czy ja gdziekolwiek oceniałem ludzi, którym się nie powiodło? Czy pisałem gdzieś o debilach? Wręcz napisałem, że nie mogę oceniać testu, bo go nie widziałem. Napisałem ogólnie, że wzrost trudności egzaminu to krok w dobrą stronę, który ujednolica poziom wszystkich aplikacji, a z tym wcześniej bywało różnie.

Całkowicie popieram tą opinię.
Ci, którzy nie zdali przynajmniej nie będą "białymi murzynami" za pensję minimalną (lub jej wariacje) przez 2 lata aplikacji.

Ostatnia edycja:
Wedle moich wiadomości z tego roku 12-15 + tzw. "odrzuty" z poprzedniego
- o patrona w tym roku nie będzie trudno ;)

właśnie - macie już patronów? umawiacie się wcześniej czy przychodzcie porozmawiać w godzinach przyjęć czekając wśród dłużników/wierzycieli? zabieracie CV itp. ?

Z mojej strony polecam zapoczątkować procedurę uzyskiwania pozwolenia na broń do 1 stycznia masz czas, termin zawity. Już taki kolega pisał, że przecież jak odsłonisz marynarkę i będzie widać "to i owo" to wtedy od razu dłużnicy nie wiedzą, z której kieszenie wyciągać pieniądze.

johnrambo napisał:
Z mojej strony polecam zapoczątkować procedurę uzyskiwania pozwolenia na broń do 1 stycznia masz czas, termin zawity. Już taki kolega pisał, że przecież jak odsłonisz marynarkę i będzie widać "to i owo" to wtedy od razu dłużnicy nie wiedzą, z której kieszenie wyciągać pieniądze.

Ale sie usmialam;)))))))) poprawiłeś mi humor

Jeżeli chodzi o patrona to moim zdaniem lepiej pójść osobiście na przyjęcia interesantów i pokazać sie z jak najlepszej strony - napewno lepiej niż pisać maile

pytałam wyłącznie o formalności, jakie trzeba załatwić w izbie, ale skoro to takie przerażające to odwołuję;)

Radze Ci załatwić przede wszystkim rozsądnego patrona, bo formalności to najmniejszy problem....ogranicza Cię jedynie termin określony przez poszczególne izby jako termin do którego wpisują aplikantów. Nie zmienia to faktu, że ten termin jest przekraczalny - generalnie powinnaś się wyrobić przed ostatnim posiedzeniem rady izby (zazwyczaj w grudniu) - bo wtedy jeszcze mogą podjąć uchwałę o wpisaniu Cię na listę. Chyba, że masz już patrona to nie będę opisywał procedury, bo to żałosne..

Żegnam bez żalu z wiadomych względów.
Michupocichu

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót