Wybaczcie, że odpowiadam bez cytowania, nie ogarniam jak działa to multicytowanie
Krispl: świadczenie zostało spełnione przed terminem, mam alimenty płatne z góry do 15-go każdego miesiąca, pierwsza awizacja przekazu alimentów miała miejsce 12 września, 2ga 20 września. Alimenty w tym momencie nie są specjalnie odbierane, aby nie wyjść na "głupka" przed komornikiem i aby pociągnąć sprawę z czystej złośliwości.
NieAndrzej: No właśnie tak się stało, wysłałem też to pismo do komornika, lecz sądzę, że komornik szybciej odbierze i przeczyta niż Sąd nada bieg sprawie, ponieważ do Sądu również to poszło pocztą, a oni w większych miasta nie śpieszą się z tym, znam to z innych spraw.
Poczta na czas doręczała, posiadam wszystkie potwierdzenia, tak jak napisałem Krispl o awizacjach, wszystko było w terminie.
Złożyłem również jak już wcześniej zaznaczyłem, wniosek o pozbawienie tytułu wykonalności wnioskując również o zawieszenie postępowania komorniczego do czasu wydania prawomocnego wyroku w tej sprawie.