Opis mojej sytuacji jest tutaj (post 866)
http://forumprawne.org/prawo-wykroczen/487448-fotoradary-c-d-c-d-87.html#post2822057
Dostałem ze Straży Miejskiej kolejne pismo. Tym razem Notatkę urzędową odstąpienia od przesłuchania.
Cytuję:
Na podstawie art. 54 par. 7 w związku z art 56 par. 2 ustawy z dnia 24/8/2001 Kodeksu postępowania w sprawach wykroczeń (Dz. U. nr 106, poz. 1148 z późn. zm.) informuję, iż w związku z odmową przyjęcia mandatu karnego kredytowego oraz odmową wskazania, komu powierzył Pan do kierowania pojazd xxx w dniu xxx, w miejscowości xxx, odstępuję od przesłuchania Pana w charakterze osoby, co do której istnieje uzasadniona podstawa do sporządzenia wniosku o ukaranie do Sądu Rejonowego w xxx z art. 96 par 3 Kodeks Wykroczeń.
Uzasadnienie
Mając na uwadze powyższe odstępuje się od przesłuchania w związku z niestawieniem się Pana w Siedzibie SM w charakterze osoby podejrzanej w sprawie: art. 96 par 3 kw - nie wskazał osoby, której w dniu xxx w miejscowości xxx kierując pojazdem xxx nie zastosował się do przepisu ograniczającego prędkość xxx.
Pouczenie - pewnie standardowe
Co teraz mnie czeka? Sąd, umorzenie, odwiedziny policji?
Czego mogę się spodziewać?