kforum
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 4 752
Sprawa ruszy od początku. Zażądaj przeniesienia sprawy do twojego sądu zgodnie z art. 4&2 kw. Wykroczenie niewskazania popełniłeś w miejscu zamieszkania a nie w miejscu gdzie siedzibę ma SM 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
qwerty12345678 napisał:Witam,
Mam pytanie dotyczące fotoradarów podłączonych w system CANARD.
W jakim czasie od przyłapania przez urządzenie (fotoradar), GITD informuję o popełnieniu wykroczenia (tak około)?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
qwerty12345678 napisał:Pytanie skierowane do osób, które miały już doczynienia z fotoradarami GITD oraz do innych którzy w tym temacie są obeznani.
qwerty12345678 napisał:Witam,
Mam pytanie dotyczące fotoradarów podłączonych w system CANARD.
W jakim czasie od przyłapania przez urządzenie (fotoradar), GITD informuję o popełnieniu wykroczenia (tak około).
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Niestety, ale to tylko teoria... Jeszcze nie spotkałem się z orzeczeniem sądu, który przyjąłby takie stanowisko.kforum napisał:...wykroczenie z art. 96&3 kw w myśl art. 4&2 kw mogłeś popełnić co najwyżej w miejscu zamieszkania i z tego powodu sąd do którego masz jechać nie jest właściwym do rozpatrywania tego wykroczenia.
kforum napisał:A ile osób w ogóle podnosi ten temat ? Ja spotkałam się z czymś takim dwa razy ale było to na skutek złożenia takiego wniosku przez obwinionego.