Fotoradary - c.d. c.d.

• Autor wątku Autor wątku forg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zgadza się, odpowiedziałeś im.
A skoro nie chcieli odebrać to już ich problem.

Pismo RPO do ITD

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Proszę o pomoc, jak napisać sprzeciw do wyroku sądu nakazowego.

jak w załączniku, sprzeciw nie wymaga uzasadnienia

Załączniki

Witam wszystkich,
sprawa prosta ale tyle się już naczytałem w necie że sam już nie wiem co i jak dlatego wolę tutaj zapytać :) a teraz do rzeczy:
Dostałem dzisiaj zdjęcie z fotoradaru zrobione od tyłu ze słynnego miasta " miastko" jechałem nad może razem z moją dziewczyną ( autko jest zarejestrowane na nią) nie wiem kto w tej godzinie prowadził autko bo się zamienialiśmy ( chyba ja ale nie pamietam ) dostałem oczywiście możliwości do wyboru wskazanie kierującego,niewskazania i odmowa.
Czy jeśli moja dziewczyna wskaże mnie jako potencjalnego kierującego ale napisze że nie jest tego na 100% pewna to co wtedy ? Będe musiał jechać na przesłuchanie ? Jesli na tym przesłuchaniu powiem że owszem jechaliśmy razem nad morze ale też nie paietam kto z nas kierował to kto wtedy dostanie mandat ? ja czy ona jako właściciel pojazdu, czy sprawa zostanie umorzona ?

można odpisać tak, a w sadzie nie przyznajesz sie do winy a jak mantre powtarzasz to co napisałaś, najlepiej wykuc to na blaszke zebys nie zapomniała z wrazenia, o ile jeszcze nie miałas być okazji w sadzie, albo na wszelki słuczaj zapisz to sobie na kartce i odczytuj, ale nie przyznawaj sie do niczego to SGM ma ustalić sprawcę wykroczenia i udowodnić wine

Załączniki

Ostatnia edycja:
I takie coś przejdzie i nie będę miał żadnych problemów ani ja ani moja dziewczyna i sprawa zostanie umorzona ? Jeśli wyśle im to pismo to na 100% nie zostanę wezwany na przesłuchanie ? bo nie uśmiecha mi się tam do nich jechać bo wyjdą jeszcze większe koszty :(

nie wiem co będzie, w tych sprawach wypowiada sie jasnowidz z Człuchowa p.Jackowski

hehe nie no spoko po prostu pytam tutaj co i jak bo tyle się naczytałem różnych rzeczy w necie że głowa mała :) dlatego chciałem uzyskać konkretną rzeczową odpowiedź :)

konkretnie i rzeczowo to bedzie można powiedzieć po wyroku sadu II instancji, zostanie wtedy jeszcze wniosek o kasację złozony do RPO lub PG

Ostatnia edycja:
bo składamy go w dwóch egzemplarzach, drugi to odpis własnie

Ja wysyłałam pocztą jeden egzemplarz. Poleconym oczywiście.

1)Sporządzić sprzeciw w dwóch egzemplarzach. Pamiętać o jego złożeniu w terminie 7 dni od dnia otrzymania nakazu.

2)Sprzeciw można złożyć osobiście lub wysłać pocztą.
Nie można go wysłać faxem ani e-mailem.

3)Osobiste złożenie sprzeciwu wymaga udania się do sądu, odnalezienia w sądzie biura podawczego i przedłożenia tam dwóch egzemplarzy sprzeciwu. Jeden egzemplarz pracownik sądu zatrzyma w sądzie a na drugim potwierdzi wpływ do sądu i zwróci osobie składającej.
Wysłanie sprzeciwu pocztą wymaga zapakowanie jednego egzemplarza sprzeciwu do koperty i wysłania go listem poleconym na adres sądu, z którego przyszedł nakaz. Drugi egzemplarz wraz z pocztowym dowodem nadania zachowujemy dla siebie.

Jak wysyłam pocztą to po co mi drugi egzemplarz sprzeciwu ? Dla lepszego samopoczucia czy marnowania papieru i tonera ? :D

po co w ogóle składałeś skoroś taki oszczędny ?

Żeby mnie nie ukarali bezpodstawnie. Czasami ludzie walczą o swoją niewinność nawet w sprawach o wykroczenia.

nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani:D

Widzę, że ty jeszcze z poprzedniej epoki. Gratuluję !!!!!!!!

kforum napisał:
Jak wysyłam pocztą to po co mi drugi egzemplarz sprzeciwu ? Dla lepszego samopoczucia czy marnowania papieru i tonera ? :D

Jak poczta zgubi, albo zaginie w sądzie będziesz mogła pokazać co wysłałaś ;-)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót