M
mattyah
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 435
a kto jest na zdjęciu
i czy zdjęcie jest nieczytelne/czytelne
i czy zdjęcie jest nieczytelne/czytelne
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jest możliwy, bo odesłanie informacji za pomocą ich druku nie jest obowiązkowe. Zresztą można też zadzwonić i porozmawiać. Trzeba tylko chcieć.2Slawek napisał:Dzięki za odzew.Właśnie dostałem od nich standartowy druk żądania ,także wszelki dialog z nimi jest niemożliwy.
Jeśli zostało wykonane prawidłowo, to może być.2Slawek napisał:Chodzi mi tylko o to, czy takie zdjęcie może być dowodem w sądzie.
Jeszcze raz powtórzę: to, że fotoradar nie rejestruje przekroczeń do 10 km/h włącznie nie oznacza, że do wykroczenia nie doszło.2Slawek napisał:Przecież pracownik SM dokonując pomiaru i zdjęcie w zakresie zwolnionym ustawowo ze względu na dokładność użytego urządzenia jest wg mnie w sprzeczności z ustawą .
kforum napisał:Rafostry, odbierasz korespondencję od SM i już masz jakieś obowiązki . Możesz nic nie odpisywać ale skierują wniosek do sądu o niewskazanie. Pytanie czy chcesz z nimi walczyć czy wziąć mandat i mieć święty spokój.
Michalllos napisał:No dobra, ale żądając homologacji i innych pierdół, z których wilgotność powietrza w dniu pomiaru oraz temperatura na pewno nie były wykonane, a powinny według instrukcji fotoradaru i braku ich okazania mi przecież mandat jest nie ważny, więc mogę przyznać się, że to ja kierowałem, ale zdjęcie przecież nie będzie ważne, czy nie tak?
KORSA90 napisał:Czytaj ustawy a nie widzimisię niedouczonych sędziów.
CiBeR napisał:To naprawdę nie było na miejscu.Napisał/a KORSA90
Czytaj ustawy a nie widzimisię niedouczonych sędziów.
kforum napisał:Ty wskazujesz brata i ze swojego obowiązku wywiązałaś się. Korespondencji do brata potem niech już nikt nie odbiera.
§ 7. 1. Obrazy i dane udostępnia się na wniosek.
2. Wniosek zawiera:
1) oznaczenie wnioskodawcy i jego adres;
2) uzasadnienie wniosku;
3) wskazanie żądanych obrazów lub danych i sposobu ich udostępniania;
4) wskazanie okresu, za który obrazy lub dane mają być udostępniane;
5) podpis własnoręczny albo bezpieczny podpis elektroniczny weryfikowany za pomocą ważnego kwalifikowanego certyfikatu, o którym mowa w ustawie z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym (Dz. U. z 2013 r. poz. 262),
albo podpis potwierdzony profilem zaufanym ePUAP, o którym mowa w ustawie z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, wnioskodawcy.
3. Obrazy i dane udostępnia się w wersji pierwotnej utrwalonej przez stacjonarne urządzenie rejestrujące zainstalowane
w pasie drogowym dróg publicznych.
4. Obrazy i dane udostępnia się w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku.
5. Udostępnienie obrazów i danych następuje w postaci papierowej lub elektronicznej.
6. Obrazy i dane w postaci elektronicznej udostępnia się w formie dokumentu elektronicznego, podpisanego bezpiecz-
nym podpisem elektronicznym weryfikowanym za pomocą ważnego kwalifikowanego certyfikatu, o którym mowa w usta-
wie z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym, osoby sporządzającej dokument.