L
Latencja
A potrafisz wskazać z imienia i nazwiska osoby, które miały dostęp do kluczyków i dokumentów tego pojazdu w tym dniu?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Latencja napisał:A potrafisz wskazać z imienia i nazwiska osoby, które miały dostęp do kluczyków i dokumentów tego pojazdu w tym dniu?
konmak2013 napisał:Żaden się nie przyzna. Wszyscy oświadczają, że "nie potrafią wskazać komu użyczyli pojazd" (blankiet C) i każdy w oddzielnym piśmie, bo każdy dostał oddzielne. Ja to już powyżej napisałem i nie teoretyzuje.. Że każdy z nich zostanie ukarany po 500 zł wiemy już od strażnika.
Ale ja w to nie mogę uwierzyć i proszę o wskazanie rozwiązania.
Spółka działa w kilku miejscowościach. Akurat zdjęcie zrobiono ponad 100 km od mojego miejsca działania spółki. Szkoda, że oprócz bicia piany żadnej pomocy tu uzyskać nie można.Latencja napisał:Z reguły właściciel interesuje się tym co się dzieje z jego własnością. No tak w waszej spółce nikt nie interesuje się tym pojazdem, nie wie kto miał dostęp do kluczyków, nikt nie wie gdzie są dokumenty![]()
konmak2013 napisał:Spółka działa w kilku miejscowościach. Akurat zdjęcie zrobiono ponad 100 km od mojego miejsca działania spółki. Szkoda, że oprócz bicia piany żadnej pomocy tu uzyskać nie można.
rafostry napisał:konmak2013 - odpowiedz dostałeś.
jutka123 napisał:best1000-Fajnie to wyglada,ale na 1 z tych osób nie mam w ogóle namiarów,po za imieniem i nazwiskiem.(Były chłopak szwagierki).A oni sobie zyczą aby przy wskazaniu osoby podać jeszcze adres.(Wiem że teraz mieszka w hollandi) i tylko tyle.A wyraźnie pisza że nieskuteczne wskazanie powodować może skierowanie sprawy do sądu o ukaranie właściciela pojazdu z art.96.3 Kw.
Zeskanuj to wezwanie i wklej je tutaj. Zobaczymy czy rzeczywiście ITD wzywa do podania danych osoby która w momencie zrobienia fotki siedziała za kierownicą.jutka123 napisał:Na formularzu zwrotnym musze podac dane osobowe osoby która w momecie zrobienia zdięcia siedziała za kierownicą!
co oznacza, że wspólnicy wiedzą kto kierował ale z uwagi na ilość już posiadanych punktów podanie tej osoby wiązałoby się zapewne z poważniejszymi konsekwencjami niż zapłata 500zł grzywny z tytułu niepodania osoby powierzonej pojazd.konmak2013 napisał:Zgodnie ustalono, że nie będą wskazywać sprawcy ze względu na punkty
Zgadza się. Nie będziemy na siebie donosić, dlatego jesteśmy wspólnikami. Cwaniacki wybryk SM poprzez rozmnażanie wykroczeń nam też nie odpowiada. To już mi wyjaśniono i dziękuje. Nad czymś jeszcze muszę się zastanowić?Latencja napisał:A kolega konmak niech się najpierw zastanowi nad tym co pisze. (...) Wasza sprawa, wasz wybór.
W niczym się nie miotam. Opisałem sytuacje, oczekując pomocy. Nie pisałem, że ktoś ma "spora liczbę punktów", wskazówka byktos nas wspomógł w grzywnie której jeszcze nie ma to jak juz powyżej napisano zwykłe bicie piany. Coś się jednak udało wyłuskać z postów innych bardziej konkretnie nastawionych do pomocy osób. Dawno już za to podziękowałem. Dużej trzeba Latencji w zrozumieniu tych faktów?Latencja napisał:Miotasz się w wersjach zdarzeń jak małe dziecko. No to jeżeli jesteście tacy- wszyscy za jednego jeden za wszystkich to niech ten który prowadził to auto i ma już na swoim koncie sporą liczbę punktów "wspomoże was" w zapłacie nałożonej na was grzywny. Nie chce was wspomóc? A wy tacy dobrzy i mu pomagacie?![]()
Nie podam, bo nie - dla pytania które postawiłem nie ma znaczenia dlaczego. Ma dla kogoś co się czepia szczegółów bez znaczenia.Latencja napisał:konmak wstydu sobie oszczędź.
forg napisał:Ciąg dalszy tematu: http://forumprawne.org/prawo-wykroczen/345086-fotoradary-ciag-dalszy-26.html
Każda porada choćby sugerująca jak ominąć prawo i co zrobić, by uniknąć zasadnego płacenia skutkować będzie dla "radzącego" ostrzeżeniem lub wyrzuceniem z forum