S
sixteen179
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 037
Sprawa jest prosta ale jeśli boisz się , że się zakręcisz na rozprawie to może faktycznie weź adwokata lub radcę prawnego .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja dostałem na listem że chcą mi wlepić 300zł/6pkt za przekroczenie o ponad 31km/h. Pojechałem osobiście na drugi koniec miasta, przyznałem się że to ja kierowałem i na miejscu zaproponowali mi mandat 200zł.lajconic napisał:Czy mogę przyznać się do winy i jednocześnie nie zgodzić się z wysokością wymierzonej kary? Czy ze SM można "negocjować" wysokość kary?
sixteen179 napisał:Czytaj Latencja ze zrozumieniem co piszę. W sprawach takich jak np z art 92a kw sąd nie ma obligatoryjnego obowiązku wzywania obwinionego na rozprawę. Nie wprowadzaj ty zamętu.
Jeśli sąd uzna , że obecność obwinionego na rozprawie jest obowiązkowa to oczywiście musi się stawić.
Podejrzewam że sądy do których ja się stawiałem nie tylko mi wysyłają ZAWIADOMIENIA a nie WEZWANIA.