J
jac3nty
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 228
jas55 napisał:Ponadto pojazd można powierzyć tylko jedne osobie (przekazać z ręki do ręki kluczyki i dowód rejestracyjny).
Właśnie, z tym stwierdzeniem to przesadziłeś.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jas55 napisał:Ponadto pojazd można powierzyć tylko jedne osobie (przekazać z ręki do ręki kluczyki i dowód rejestracyjny).
soft_breeze napisał:Ciekawe, bo jeszcze nie udało mi się znaleźć ani przepisu który zabrania powierzenia pojazdu więcej niż jednej osobie, ani procedury tego "powierzenia", z której by wynikało, że każdorazowo muszę komuś z ręki do ręki dać kluczyki wraz z dowodem.
Możesz mi podrzucić te paragrafy?
Sytuacja z mojego życia. Na studiach mieszkałem z bratem (studiowaliśmy na tej samej uczelni), w zupełnie innym mieście niż mój dom rodzinny. Dysponowaliśmy jednym samochodem, który był zarejestrowany na mojego ojca. Niby jak miał on wiedzieć, kto, kiedy i gdzie jechał tym samochodem?jas55 napisał:Powiem więcej i nikt mi nie wmówi że właściciel nie wie komu dał pojazd. Miałem i mam kilka pojazdów i dokładnie wiem kto i kiedy nimi jeździł.
Przestępcy w inspektoracie od fotoradarów?
Kto rozsyła masowo do kierowców fałszywe mandaty?! Być może nawet ktoś z Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego. Oszust musi mieć bezpośredni dostęp do bazy z informacjami o kierowcach przyłapanych na wykroczeniach - uważają prokuratorzy. I tę śledczą hipotezę uznali za najbardziej prawdopodobną.