F
fibi05
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 43
Pytanie jest-kto kierował w dn... itd. i popełnił wykroczenie w ruchu drogowym.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kforum napisał:Kujawiaczka, czy ty kiedyś pomyślałaś nad tym co piszesz ? To przeczytaj swoje zdanie i pomyśl o co ci chodzi :
"Ty nie masz wskazywać kto prowadził, tylko komu powierzyłaś pojazd do użytkowania/kierowania "
I dla przypomnienia jeszcze dla ciebie :
"§ 3. 19) Tej samej karze podlega, kto wbrew obowiązkowi nie wskaże na żądanie uprawnionego organu, komu powierzył pojazd do kierowanialub używania w oznaczonym czasie."
fibi05 napisał:Pytanie jest-kto kierował w dn... itd. i popełnił wykroczenie w ruchu drogowym.
kforum napisał:Sąd powinien zastanowić się raczej nad tym co wyprawia straż czy GITD zanim klepnie bzdury przez nich wymyślane.
fibi05 napisał:Pytanie jest-kto kierował w dn... itd. i popełnił wykroczenie w ruchu drogowym.
kforum napisał:Kujawiaczka, ty naprawdę nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem art. 96$3 kw ? Czy potrafisz zrozumieć sens zwrotu " powierzył pojazd do kierowania lub używania" ?
Kujawiaczka, sędzia nie zapyta kto kierował tylko KOMU POWIERZYŁA PANI AUTO DO KIEROWANIA , skończ już z tymi twoimi bzdurami....
Ja nie muszę komuś, coś udowadniać, ani wyprowadzać z błędu. Przytaczam postanowienia Sądów, przepisy z różnych kodeksów, i każdy może z tego skorzystać. Nikogo do tego nie namawiam. Sądów w Polsce jest pewnie z kilkaset, zapewne wszystkie prowadzą takie postępowania, i jeszcze nie słyszałem żeby jakiś Sąd ze względu na swoją niewłaściwość przekazał sprawę do rozpatrzenia do innego Sądu. Może jesteście Ty i kforum mądrzejsi od sędziów to pomyliliście zawody. Prawo ma to do siebie że można je interpretować, ale najlepiej zgodnie z przepisami.Piotr330 napisał:I jeszcze jedno, wiem że nie poprosisz ze względu na to, że wszyscy obywatele tego kraju będą mogli się dowiedzieć, że to wy musicie coś udowodnić. Ale, gdybyś zechciał, wystarczy poprosić.
Postanowienie Sądu Okręgowego w Białymstoku z dnia 26 września 2012 r. sygn. VIII Kz 444/12fibi05 napisał:Tak właśnie zrobiłam ,napisałam ,że nie mogę wskazać kierowcy, bo jechały cztery osoby uprawnione do kierowania samochodami i zmienialiśmy się w czasie podróży.Więc przysłali drugie pismo z tym samym zapytaniem i jeśli nie udzielę informacji to sprawę kierują do sądu.Na to drugie nic nie odpowiedziałam i dostałam wyrok nakazowy, co do którego wniosłam sprzeciw.Odległość miejsca zamieszkania od miejsca wykroczenia to (bagatela) 580 km.Jak już napisałam jest wykroczenie -jest mandat ale dla kogo? Zapewne zdjęcie z tyłu lub niewyraźne.SZOPKA!!!
W wyrokach tych dokładnie chodzi że straż zapytała kto kierował, a nie komu powierzono pojazd, no i przegrała, i nic w tym dziwnego, ale to już wszyscy wiedzą.wachmistrz napisał:Sądy już wiedzą to, o czym tak zażarcie dyskutujecie, od dawna
Przytoczyłeś orzeczenie, które zawiera co najmniej dwa błędy:jas55 napisał:Postanowienie Sądu Okręgowego w Białymstoku z dnia 26 września 2012 r. sygn. VIII Kz 444/12, Lex 2011).EX Nr1294031
Myślę, że Pani Marszałek wyczytała z zapytania sądu coś, czego tam nie było.WL612 napisał:Nie wiedziałem, że w Polsce na taką skalę narusza się przepisy i to w stopniu rażącym. Przecież formułka zawierająca trójwariantowy model wyboru to standard. Ktoś dostał kiedyś coś innego niż ABC do wyboru?