Odbędzie się rozprawa w trybie zwyczajnym, na którą zostaniesz wezwana i co gorsza musisz się stawić. Moim zdaniem szanse na wygnanie zerowe. Dojdą Ci dodatkowe koszty.
Nic podobnego, Sąd właściwy dla twojego miejsca zamieszkania, co najwyżej może przesłuchać Cię, ale wyrok i tak zapadnie tam gdzie wszczęto postępowanie. Zapytanie do Ciebie wyszło z miejscowości gdzie popełniono wykroczenie i
to tam wszczęto postępowanie.
Art. 11. KPOW w związku z
Art. 31. KPK
§ 1. Miejscowo właściwy do rozpoznania sprawy jest sąd, w którego okręgu popełniono przestępstwo.
§ 2. Jeżeli przestępstwo popełniono na polskim statku wodnym lub powietrznym, a § 1 nie może mieć zastosowania, właściwy jest sąd macierzystego portu statku.
§ 3. Jeżeli przestępstwo popełniono w okręgu kilku sądów, właściwy jest ten sąd, w którego okręgu najpierw wszczęto postępowanie przygotowawcze.
Podaj sygn. wyroku bo coś ściemniasz. Ja może podam fragmenty wyroku, poczytaj.
Specjalnie dla Ciebie Jas55 podam tę sygnaturę. Zrobię to, bo zadziwiasz mnie ze względu na to, że tak zaciekle ścigasz przekraczających prędkość i w ogóle nie próbujesz dociec kto ów był, co nim kierowało, że zapomniałeś, że osoby, a jeżeli wolisz nazwę, Organy, zapomniały stosować obowiązujące prawo w celu ochrony prawa (brak pouczeń, nie wywiązywanie się ze swoich obowiązków, ustawianie urządzeń w niedozwolonych miejscach, zastraszanie obywateli). Fakt ten dla mnie jest tak istotny, że gotów jestem, jeżeli mnie ładnie poprosisz, przedstawić tę sygnaturę. Zapewne wymiękniesz jas55. W Twoim świecie nie istnieje pewnie coś takiego jak prośba? U Ciebie pewnie wszystko z góry przesądzone, co?
I jeszcze jedno, wiem że nie poprosisz ze względu na to, że wszyscy obywatele tego kraju będą mogli się dowiedzieć, że to wy musicie coś udowodnić. Ale, gdybyś zechciał, wystarczy poprosić.
Szanse na "WYGNANIE zerowe" i znowu się z Tobą zgadzam jas55. A kto poniesie koszty, to dowiemy się po wyroku. Chyba zostaniemy kumplami jas55