M
mattyah
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 435
wygląda, że wszystko w porządku, przesunięcie tablicy to norma, a podobizna kierowcy wyraźna 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mmajstruk napisał:Z tego co pamiętam, w przypadku klasycznej "suszarki" nie można dokonywać pomiaru z wnętrza pojazdu.
A jak wygląda sprawa z "laserówką"?
Ostatnio widziałem, jak policjant dokonywał pomiaru z auta, stąd ciekawość...
Gredes napisał:I tutaj mam pytanie czy istnieje takie coś jak ciągłość wykroczenia
antagonista napisał:Prawdopodobnie tak .Istnieje takie pojęcie. Ja ze swojej strony chcę poinformować że uniewinniono mnie z zarzutu przekroczenia prędkości .Wyrok jest prawomocny. Sprawa dotyczy policyjnych alf .Gum poinformowal sąd że radar iskra1 nie może pracować w polączeniu z prędkościomierzem kontrolnym polcam. Co więcej policjanci obslugujący te radary popelniają przestępstwo z art 231kk polegające na niedopelnieniu obowiązku stosowania przyrządu zgodnie z instrukcją obslugi oraz homologacją.Pytanie zglosić to do prokuratury jako przestępstwo czy jako podejrzenie przestępstwa oraz czy wcześniej wystąpić do komendanta o stanowisko w sprawie .Sprawa nie jest latwa gdyż policjanci wykonują polecenia lub rozkazy ,tak więc nie wiadomo czyja to wina .Policjantow ,komendanta czy jednych i drugiego.:evil:
Przy rozpoznawaniu wniosku obwinionego o skazanie go w określony sposób bez przeprowadzania rozprawy, zgłoszonego przed jej rozpoczęciem, sąd stosuje odpowiednio art. 63.