P
potok
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
trzecią - niewskazanie. Czy wtedy sprawa moze trafić do sądu?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy jesteś tego pewien? Gdzies słyszałem że z data popełnienia. Będe to drązył. Czy wiesz który paragraf tak stanowi jak piszesz ?. mar3mJTB napisał:punkty są naliczane z datą ujawnienia wykroczenia,
Mnie SM pouczała że punkty idą z dniem wykroczenia, a mandat 7 dni od podpisania. Czas między wykroczeniem a mandatem u mnie był conajmniej miesiąc.przemx napisał:No punkty na twoim koncie powinny znaleźć się w dniu podpisania się przez ciebie na mandacie.
Niezupełnie tak jest. Jest takie utwór jak Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 25 kwietnia 2012 r. w sprawie postępowania z kierowcami naruszającymi przepisy ruchu drogowego (DzUst poz 488/2012)JTB napisał:Policja nie ma w tym udziału. Straż ma połączenie z CEPiK.
Nie tyle powraca, ile ciągle jest aktualne i obecnerewt napisał:Kęsowo powraca:
A co to za różnica? Artykuł i mandat ten sam.Masownik napisał:Napewno na czerwonym nie wjechałem bo wiem, najpewniej późne żółte
Pytanie jest typu, czy jesteś pewien, że to Ty prowadziłeś... jeśli masz wątpliwości i np możesz wskazać kogoś kto mógł w tym czasie prowadzić i na podstawie posiadanych informacji nie możesz go wykluczyć... to nie powinieneś się przyznawać (no bo nie musisz mieć pewności) tylko wskazać taką osobę. Nie Twoją rolą jest dochodzić, kto popełnił wykroczenie... niech oni sami sobie dochodzą... Nim więcej potencjalnych osób wskażesz tym będą mieli łatwiejMasownik napisał:Ripper masz racje. Mam opcje albo zaplacic albo sąd grocki. Jednak na zdjęciu widać pojazd nie ma zdjęcia osoby prowadzącej. Kiedyś na predkosci zlapano mnie to miałem zdjęcie samochodu i osoby prowadzącej. jest szansa się odwołać? Czy jest na przegranej pozycji?