Janusz.C.M.
Administrator
- Odpowiedzi
- 36 617
- Autor Autor
Prosiłem o kulturę w wypowiedziach. Nie poskutkowało.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak większość proszących tu o rade nie łapiesz w którym miejscu matrixa fotoradarowego jesteś. Spróbuje Ci to przystępnie opisać.drzyzanek napisał:Jak to prawidłowo rozegrać.
Przeczytaj uważnie jednozdaniowy Art 78.4 Kodeksu drogowego. Musisz wskazać komu powierzyłeś do kierowania lub używania. Używanie nie oznacza kierowania. Dlatego wskazanie osoby która nie kierowała spełnia wymóg. Oczywiście wtedy SM wystartuje do wskazanego użytkownika to jak wystartowali do Ciebie.drzyzanek napisał:wskazanie osoby która nie jechała w tym momencie moim autem.
ale, nie musisz pamiętać! Wtedy powinieneś powiadomić o takim fakcie, że nie pamiętasz, organ pytający Cię.VelS napisał:Przeczytaj uważnie jednozdaniowy Art 78.4 Musisz wskazać komu ....
krychu280 napisał:Witam, otrzymałem mandat z GITD, lecz bez zdjęcia. Odesłałem pismo że nie pamiętam kto prowadził więc proszę o zdjęcie. Ile czasu zajmie im odpowiedź? Do 14 dni? Bo już chyba 14 dni minęło... nie mam zamiaru płacić odsetek za nieterminowa zapłacenie mandatu skoro nie wiem kto prowadził..
Janusz M. napisał:Prosiłem o kulturę w wypowiedziach. Nie poskutkowało.
Janusz M. napisał:Piotr330![]()
Poczytaj regulamin forum:
[SIZE=-2]§23 Administratorzy i Moderatorzy mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego tematu oraz postu, który narusza regulamin forum albo netykietę.
§24 Usunięciu lub modyfikacji mogą podlegać w szczególności posty:
- nieczytelne pod względem stylistycznym,
- napisane wyłącznie dużymi literami albo innym kolorem niż czarnym,
- z rażącą ilością błędów ortograficznych,
- nie wnoszące treści merytorycznych,
- umieszczone "jeden pod drugim" przez tego samego nadawcę
- powielane w różnych miejscach na forum
- błędne pod względem zgodności z obowiązującymi przepisami prawa
- będące formą ogłoszenia
§25 Ocena czy powyższy regulamin został naruszony przez użytkownika w jakimkolwiek jego punkcie oraz w jakim stopniu zależy tylko i wyłącznie od Administratora i Moderatora forum.
W takim przypadku użytkownik może otrzymać ostrzeżenie lub zostać usunięty z forum (ban).
Usunięcie z forum nie musi być poprzedzone ostrzeżeniem.
[/SIZE]
W poście #43 zebrałem opis sytuacji która Cię spotkała i możliwe rozwiązania.userone napisał:nie chce od sądu kary za brak wskazania osoby prowadzącej. Przecież to SG musi mi udowodnić że to ja lub kto inny prowadził pojazd prawda ?
Marcin_Rabiega napisał:Na kwicie mam napisane czarne na białym "popełniono karalne wykroczenie w ruchu drogowym polegajace na przejeździe skrzyżowania DK1 z drogą powiatową S-1023 na czerwonym świetle"
Po za tym hamowałem bo zmieniło się światło z zielonego na pomarańczowe, tzn mam rozumieć ze skoro wyhamowałem metr może półtora przednia osia za znakiem poziomym warunkowego zatrzymania się to zostanę za to ukarany za wykroczenie wyżej cytowane którego defakto nie zrobiłem ?
To jakieś kuriozalne kpiny...
krychu280 napisał:To mandat otrzymałbym jakbym wskazał kto kierował tak?
Jeśli odpowiedziałem na pismo, że nie wiem kto to był i czekam na fotkę to to nie był mandat tylko chodziło o wskazanie?