N
n4p1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Tak, poniewaz wezwania alternatywne nie sa legalne. Do tego ani razu niezostalem wezwany na swiadka, w celu wskazania komu powierzylem pojazd.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A ktoś usiłuje ukarać kogoś za nieodpisanie na list?rafostry napisał:Ripper - nie ma obowiązku odpisywania na listy z SM ani z ITD.
Na podstawie tego, że nie wskazał. Oni zażądali wskazania, a on nie wskazał. Dlatego wątpliwe jest dla mnie czy, jeżeli teraz będzie chciał wskazać, SM odstąpi od przesłania wniosku o ukaranie za niewskazanie.rafostry napisał:No, a na jakiej podstawie SM twierdzi iż właściciel nie wskazał?
Nikt mu nie broni w razie czego użyć takiej argumentacji w sądzie. Chociaż ja bym się bał...rafostry napisał:Jak już pisałem - wskazać można nawet gestem głowy... :lol:
Nie prawda!Ripper napisał:Oni zażądali wskazania, a on nie wskazał.
SM ma udowodnić, że nie dostała od obwinionego żądanej informacji?rafostry napisał:SM ze on tego nie zrobił - w żaden sposób.
Panu Arturowi chyba się przy pisaniu tych słów włączył tryb księdza, zamiast trybu prawnika, bo prawnik by czegoś takiego nie popełnił.boneksl napisał:"1) Strażnik gminny (miejski) z całą pewnością nie jest uprawniony do używania w ramach kontroli ruchu drogowego urządzenia TruCAM w trybie manualnym, w tym za pośrednictwem urządzenia zdalnie sterującego. Czyn taki niewątpliwie stanowi przestępstwo z art. 231 kk.
2) W mojej opinii strażnik gminny również popełnia przestępstwo z art. 231 kk, używają urządzenia TruCam w trybie automatycznym. TruCam nie jest bowiem urządzeniem rejestrującym, a jedynie ręcznym miernikiem prędkości z opcją automatycznego dokonywania pomiarów."
Możesz nie przyjąć mandatu i w sądzie podnieść kwestię prawidłowości wykonania pomiaru.boneksl napisał:Jak potraktować tą sprawę?
A jak to się ma do wyroku SN:Ripper napisał:Z tego, co pamiętam, wyszło na to, że ma.
Jeżeli jednak źle pamiętam i nie ma, to nic straconego. Po prostu przekazuje sprawę policji i ta sporządza wniosek.
Ripper błagam Cię ! obowiązki ustawowe listem, który SN uznał za niedopuszczalny. Chłopie!Ripper napisał:nie odpowiedział na zawarte w liście żądanie wskazania, czyli nie wykonał obowiązku wynikającego z ustawy.
boneksl napisał:Witam, dostałem zdjęcie wykonane przez straż Gminną. Zdjęcie wykonano miernikiem LTI 20/20 TruCam 100LR
Wyczytałem, na stronie prawonadrodze
"1) Strażnik gminny (miejski) z całą pewnością nie jest uprawniony do używania w ramach kontroli ruchu drogowego urządzenia TruCAM w trybie manualnym, w tym za pośrednictwem urządzenia zdalnie sterującego. Czyn taki niewątpliwie stanowi przestępstwo z art. 231 kk.
2) W mojej opinii strażnik gminny również popełnia przestępstwo z art. 231 kk, używają urządzenia TruCam w trybie automatycznym. TruCam nie jest bowiem urządzeniem rejestrującym, a jedynie ręcznym miernikiem prędkości z opcją automatycznego dokonywania pomiarów."
I teraz pytanie, na wezwaniu do wskazania kierowcy, nie jest napisane w jaki sposób pomiar został dokonany, nie mam pewności w jaki sposób strażnik mnie "ustrzelił", czy nie zrobił tego w trybie manualnym zza krzaka.
Jak potraktować tą sprawę?
Ripper napisał:Panu Arturowi chyba się przy pisaniu tych słów włączył tryb księdza, zamiast trybu prawnika, bo prawnik by czegoś takiego nie popełnił.
Możesz nie przyjąć mandatu i w sądzie podnieść kwestię prawidłowości wykonania pomiaru.