S
steelfox
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
której ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W załączeniu przesyłam, stosownie do właściwości miejscowej pismo ..........................(imię i nazwisko) z dnia 8 paźdxiernika 2010r. /wraz z załącznikami/ celem przeprowadzenia stosownego postępowania.
Nie jesteś, niestety, jedyną osobą, która w ciągu miesiąca zadaje to samo pytanie, pomimo tego, że w wątku na ten temat udzielono już dziesiątki identycznie brzmiących odpowiedzi. Praktyka więc pokazuje, że trzeba odpowiedź od czasu do czasu powtarzać.sfafek napisał:WitamWe wrzesniu zostalem zlapany na ww fotoradar. Dzisiaj otrzymalem Wezwanie od Strazy Miejskiej abym wskazal kierowce, ktory zostal ujety na zdjeciu. Zdjecie przedstawia tylko tyl auta wraz z numerem rej.Czy musze wskazac kierowace? Czy moge przyjac mandat na siebie? Jesli tak to co z punktami, jesli nie posiadam uprawnien do prowadzenia pojazdow? Ile czasu ma Straz Miejska na przyslanie wezwania? Czy na pewno musze przyjac mandat? W ustawie wyczytalem, ze maja na to 30 dni. Prosze o wskazowki. Pozdrawiam
Serdecznie Ci gratuluję, ale apeluję o więcej. Jest niewiele osób, które chcą ze SM/policją walczyć, a jeżeli już wygrają, to zwykle na tym poprzestają. I to jest błąd ! Nieświadomość prawna, oraz bierność społeczeństwa jest ostoją mocy i trwałości służb.Jancio54 napisał:Dziś zapadł wyrok w mojej sprawie o czyn z art 97 KW w zw z art78ust4. Zostałem uniewinniony od zarzutów policji. Wyrok nie jest co prawda jeszcze prawomocny, ale sadząc po ustnym uzasadnieniu wyroku nie przewiduję apelacji. Tą drogą chciał bym także gorąco podziękować użytkownikowi tego forum koledze @Ursus21 za bezcenne rady pisane w swoich postach, oraz zaapelować do wszystkich go zwalczających by całą swoją energie skierowali w stronę polityków, którzy takie byle jakie prawo tworzą. A także szefów tych zwykłych funkcjonariuszy, którzy potem muszą świecić oczami za swoich przełożonych,że nie każdy cel uświęca środki.
Ursus21 nie przejmuj się banem rób swoje. Robisz kawał dobrej roboty.
Pomysł mi się podoba. Tylko, że na call center możesz przerwać połączenie jak nie zgadzasz się na nagrywanie. A czy strażnik może się nie zgodzić na nagrywanie?Margo_dz napisał:Może właśnie tak trzeba zaczynać rozmowy w takich sprawach. To jest już ogólnie stosowana praktyka na przykład w tzw. call center. Myślę, że gdyby rozmowa zaczęła się od propozycji jej nagrania to potoczyła by się zupełnie inaczej.
Za powitanie dziękuję, ale się zbytnio nie spiesz. Ja na poważnie zastanawiam się nad przeniesieniem całości dyskusji na inne forum, gdyż to jest moderowane w sposób skandaliczny. Doszło już nawet do tego, że oprócz postów, są też likwidowane podkreślenia, aby inni użytkownicy nie mogli łatwo odnaleźć ważnych dla nich treści. Najlepiej, aby zapadła wspólna decyzja najbardziej aktywnych osób o przeniesieniu się na inne, ale zarazem to samo forum dyskusyjne.Margo_dz napisał:Witaj Ursus z powrotem !!!
Bez Ciebie na tym forum wiało marazmem.
Moja sprawa przedstawia się następująco , przypominam:
- dostałam fotkę z tyłu
- wysłałam do SM pismo z zapytaniem o odpowiednie dokumenty potwierdzające uprawnienia do pomiarów oraz dokładne określenie miejsca pomiaru post #858
- dostałam odpowiedź odmowną , jakoby moje pytania były nieistotne post #965
- wysłałam pismo do prokuratury
- dostałam odpowiedź z prokuratury post #1048
- teraz ja i mój mąż dostaliśmy wezwanie do SM w mojej miejscowości na przesłuchanie !
Ostatnio jechałam przez miejscowość , w której zrobiona została fotka i co ciekawe przyjrzeliśmy się z mężem okolicy, w której to rzekomo owa fotka została zrobiona. Jakież było nasze zdumienie kiedy zauważyliśmy drobny szczegół . Na fotografii widnieje linia przerywana biegnąca na poboczach oraz przez środek jezdni, w owej miejscowości w jedynym miejscu gdzie można było by cyknąć podobną fotkę jest LINIA PODWÓJNA CIĄGŁA !!! Jestem ciekawa jak oni mi to wytłumaczą. Bo kolejne takie miejsce gdzie jest i przerywana linia i podobne drzewa jest już z kilometr 1,5 za miejscowością... To już chyba podpada pod kodeks karny.