D
dawca
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
A mam takie pytanie. Zdjecie zostało mi zrobione z srodka samochodu SM Skoda Octavia przez przednią szybe. Czy jest to prawidlowe?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mar3m napisał:Piszesz 3 kmph o 4 rano Czy wiesz że chyba od 23:00 do 6:00 na terenie zabudowanycm ograniczenie wzrasta z 50 na 60 kph? Poszukaj to jest w kodeksie drogowym.
preczZcaratem napisał:Dzięki, ale jak sprawdziłem już cwaniaki te 10 km dodali
stom napisał:Mandat już jest bezprawny. Był to zapewne mandat zaoczny który staje się prawomocny z chwilą zapłacenia. Jeżeli do dziś nie zapłaciłeś to SG ma obowiązek skierować sprawę do sądu a ewentualne wpłacone przez ciebie pieniądze zwrócić.
preczZcaratem napisał:Czy naprawdę nie znajdzie się z np. 100 kierowców któzy wyłożą 100-200 zł na profesjonalnego prawnika który załatwi tą polską patologię w Strasburgu raz na zawsze???
mar3m napisał:Do premar Tak z 65.2 mogą żadac podania obywatelstwa, zawodu, miejsca pracy i zamieszkania. Wg mnie jako obwininy masz prawo odmówić ale sąd może uznać że to częśc legitymowania. Na pewno nie muszsz podawać stanu sywilnego zarobków itp . Pytanie o te dane to robie nie dobrze sędziemu bo on to musi wziąśc pod uwagę wymierzając karę. W KPwSoW jest taki Art 54§ 6. Należy niezwłocznie przesłuchać osobę, co do której istnieje uzasadniona podstawa do sporządzenia przeciwko niej wniosku o ukaranie. Osoba taka ma prawo odmówić złożenia wyjaśnień oraz zgłosić wnioski dowodowe, o czym należy ją pouczyć. Przesłuchanie tej osoby zaczyna się od powiadomienia jej o treści zarzutu wpisanego do protokołu przesłuchania; przepis § 4 zdanie drugie stosuje się. Oni tego nie zrobili a musieli przed sporządzeniem wniosku o ukaranie i teraz nadrabiają wytknięte przez sąd braki. Zarządaj koniecznie przed udzieleniem im odpowiedzi informacji w jakim charakterze uczestniczysz w tym postepowaniu
pzdr
mar3m