T
tchomikt
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
chodziło mi o to że w czasie snu - jaki mam wpływ na kierowcę z jaką prędkością jedzie i gdzie jedzie - może użyć pojazdu wbrew mojej woli
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
milist napisał:Cr@cker:
tak jak to było mówione gdzieś tu wcześniej - mam delikatne opory pomagać komuś, kto tak nagina ograniczenia prędkości..
poczytaj sobie tu:
http://forumprawne.org/prawo-wykroczen/94-fotoradary-52.html
hydros:
To zależy jaką drogę sobie SM obierze - ja obstawiam na to, ze złożą wniosek do sądu, w którym oskarżą Twojego Ojca o niewskazanie (bo adres do doręczeń który podał nie doprowadził ich tam gdzie chcieli). Ewentualnie będą szukać dalej i w końcu przyśla do akademika jeśli po "meldunkach" dojdą do tego gdzie Cię w końcu szukaćKosztów raczej nie doliczą.
tchomikt napisał:Witam,
Może faktycznie z tym autostopowiczem to nie bardzo. Przypomniało mi sięJednak tego dnia nie zabierałem autostopoiwcza tylko jechaliśmy na zmianę z żoną (nie pamiętamy kto w momencie fotki prowadził). Jeśli poprosze straż miejską o przysłanie zdjęcia z przodu + przy "straszaku" wezwania porposzę o przesłuchanie ale mojego dzielnicowego (żeby nie jechać) to i tak sprawa skończy się w sądzie gdzie będę musiał stawić się z żoną?
Prawo o ruchu drogowym oraz niektórych innych ustaw, opisane są w niej art. 96 par. 3 kw (wskazanie sprawcy wykroczenia)