Dziś odebraŁam z poczty info od Straży Miejskiej o treści"Straż Miejska ustaliŁa, że jako wŁaściciel pojazdu nr... wbrew obowiązkowi nie podaŁ pan/i organu prowadzącemu komu powierzyŁ Pan/i auto do użytkowania w dniu...przez co naruszył pan/i art 96 p 3. W związku z powyższym istnieje możliwość zakończenia czynności w drodze postępowania mandatowego" I przysŁano mi mandat. "NieodesŁanie zgody na przyjęcie mandatu w terminie 7 dni potraktowane będzie jako odmowa co zaskutkuje skierowaniem sprawy do sądu"
Napisano również,iź odstąpiono od przesŁuchania mnie w chrakterze podejrzanego, ale zgodnie z art.54s7kpw przysŁuguje mi prawo do nadesŁania wyjaśnień.
Żądają ode mnie na podstawie art.54s8kpw w zw. z art.213s1kpw podania adresu pracy, wysokości zarobków, nazwa zawodu.
Wyżej cytowane pismo od straży dostaŁam dziś - 19.04.2012, Pierwsze pismo z prośbą o wskazanie komu powierzyŁam auto otrzymaŁam dn 10 lutego 2012r, odpowiedziaŁam oczywiście straży miejskiej wskazując w liście komu powierzyŁam auto dnia 10.04.2012, czyli speŁniŁam swój obowiązek - dodam tylko że zdjęcie jest z przodu czytelne, jechaŁ autem znajomy obcokrajowiec
Proszę o radę jak mam dalej postępować
oligrako