goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W moim przypadku to ja odstąpienie od umowy złożyłam tel. tego samego dnia co oni zadzwonili do mnie z ta wygraną, oraz wysłałam emailem takie oświadczenie ( do tej pory nikt nie odpisał ). Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta wysłałam pocztą list polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Więc przesyłki ich z tzw. wygraną nie odbieram bo zdążyłam odstąpić od umowy w ciągu 10 dni od ich telefonu. A jeżeli będą mnie nachodzić i nękać mam się zgłosić do rzecznika. W twoim przypadku jeżeli odbierzesz przesyłkę to masz też czas na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny do 10 dni. Koniecznie napisz takie oświadczenie i wyślij pocztą listem poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru! Z tego co już zdążyłam się naczytać , to ludzie odbierali i odsyłali do nich taką paczkę na swój koszt wraz z takim oświadczeniem, ale też możesz i zadzwonić. Ich konsultanci twierdzą, że wystarczy zadzwonić do nich i fakt ten zgłosić ale z tego co widać to całkowicie olewają i dalej robią swoje. Najlepiej zrobić tak jak nakazuje prawo, by mieć dowód czarno na białym.
Treść oświadczenia znajdziesz tu na forum.

Rozumiem że najpierw muszę zapłacic te 19,90 zł a dopiero potem odesłac do nich zwrotne potwierdzenie odbioru z dopiskiem iz chce zeby usuneli mnie ze swojej bazy danych i rezygnuje z abonamentu? Czy w związku z tym mam odesłać im maszynkę spowrotem?

Do niunia2204

Dołaczyłam do grona ;/

Czyli mam rozumieć ze masz do dzis z spokój z ta 'firma'?
JA po rozmowie z Pania zgodziłam sie ale zaraz szybko weszłam na forum zeby pocztac co to jest .
i znalazłam numer i dzwonilam tam od razu ze chce zrezygnowac . za kadym razem Panie mowily ze zaznaczaja to w systemie i za kazdym razem prosilam o mailowe potwierdzenie rezygnacji . ma takie przyjsc do jutro do południa a jak nie to mam jeszcze dzwonic.
Czytając to forum juz napisałam maila do firmy na podany wyzje w poscie aders maila .
A teraz siadam to napisania recznej rezygnacji i wysłe ja najszycbiej jak sie da !

Takie same kroki podjełas i sie odczepili.
Jak zawsze Polak madry po szkodzie ;]

Ok, to ja przedstawię Wam moją sytuację. 16 Stycznia zadzwonił do mnie konsultant iż wygrałem produkt, do końca nie wiedząc na co się godzę potwierdziłem zamówienie było to jakoś po 16 godzinie, zaciekawiony co wygrałem trafiłem na wątek z tego forum i zobaczyłem w co się wplątałem, było już po godzinie 17 więc infolinia już nie działała. następnego dnia 17.01 zadzwoniłem na infolinię w sprawie rezygnacji, która została przyjęta i Pan zapewniał mnie o tym że żadnego produktu nie dostanę, następnego dnia dla pewności również zadzwoniłem czy moja rezygnacja została zrealizowana. Dzisiaj tj. 11 lutego przyszła do mnie paczka, zażenowanym tym od razu dzwonię na infolinię że przyszło do mnie "coś" z czego rezygnowałem, konsultant dzwonił 16.01 a na mojej fakturze widnieje data wyst. faktury 23.01 jako że ostatnio każde rozmowy z mojego telefonu są rejestrowane przez aplikację w nim miałem pewność kiedy i w jakiej sprawie dzwoniłem przedstawiłem konsultantowi fakty że tego i tego dnia w okolicach 10:45 i 12 dzwoniłem z taką i taką sprawą, konsultant powiedział że to sprawdzi i oddzwoni. Rzeczywiście oddzwonił z informacją że była taka i taka rozmowa w takiej i takiej sprawie i że to musiało wyniknąć z błędu konsultanta i że żadnego produktu od nich już nie otrzymam, moja faktura za produkt zostaje anulowana, abonament też i że paczkę mogę zostawić dla Siebie, (lecz bezpieczniejszym pewnie było by odesłanie jej) ale rozmowa została nagrana i "podziękowałem za współpracę" i na koniec jak przy każdej rozmowie poprosiłem o usunięcie moich danych z ich systemu, w co nadto nie wierzę. To moja historia, oby zakończona z tą firmą

Witam,
Ja też głupia dałam się nabrać. Nie miałam głowy do rozmowy, wiec się zgodziłam a okazało się, że maszynki nie przysłali ale przysłali wkłady do niej, fakturę a nawet już jeden monit. Nie mogę się dodzwonić, wysłałam wkłady do Holandii ale dostałam ich zwrot. Piszę kolejną rezygnację oraz odsyłam je tym razem do Warszawy. Czy znacie jakiś inny nr do tej firmy? Ponadto prawo mówi, że jeśli nie dostarczyli Ci potwierdzenia zawarcia umowy w formie pisemnej- masz 3m-ce na odstąpienie. Powołam się na to w mojej rezygnacji. Nie wiem już co robić, nie chcę być dłużnikiem za taką głupotę:(

Pozdrawiam,

Witam,
jestem dziennikarką TVN. Proszę o kontakt na maila j.wrobel@tvn.pl osoby, które mają problem z odstąpieniem od umowy na zakup golarek. Czy firma utrudnia wycofanie się z umowy? Czy wszczyna postępowanie windykacyjne?

sporo osób jest poszkodowanych.na pewno ktoś się odezwie. u mnie jak narazie cisza,ale jeżeli coś się zmieni dam znać :):)

Witam.

Dokładnie wczoraj zadzwoniła do mnie pani, tak samo naciagnęła mnie na tą maszynkę. Byłam trochę zajęta, więc głupio się zgodziłam. Weszłam na to forum i jestem przerażona. Dowiedziam się już z postów, że aby zrezygnować z tego shitu muszę przede wszystkim wysłać list z rezygnacja z potwierdzeniem odbioru, zadzwonić do BOK, wysłać mejla. Tylko mam pytanie: czy aby zrezygnować z tego oszustwa muszę czekać aż dostanę tą maszynkę- co rowna się z nieprzespanymi nocami, czy mogę rezygnować rowniez i z dostania i tej maszynki, o ostrzach za wieksze pieniadze nie wspominajac? Mam nadzieję, że mam możliwość zrezygnowania z tej cholernej maszynki. W tym przypadku wybrałabym się na pocztę z samego rana w poniedziałek i spała spokojnie. Bardzo proszę o szybką odpowiedź :) I z góry dziękuję.

GabrielaKa ją z tej głupiej maszynki zrezygnowalam przed jej dotarciem do mnie, to znaczy zadzonilam na BOK i wyslalam też pismo do ich biura że nie chce mieć z nimi już nic wspólnego i do tej pory cisza, nie przyszła żadna paczka ani faktura a zbliża sie już prawie 2 miesiąc od kiedy zgodzilam sie na ta 'nagrodę'. Po rozmowie z konsultantem dostałam też maila że usunęli moje dane z bazy więc już chyba mogę spać spokojnie, chociaż dopóki nie minął ten 1 miesiąc to cały czas jak widziałam listonosza to byłam przerażona ;/ najlepiej idź w poniedziałek i wyslij to pismo ktorego treść jest już gdzieś zamieszczona na forum ;) trzymam kciuki żeby sie udało :D

bet1candia napisał:
GabrielaKa ją z tej głupiej maszynki zrezygnowalam przed jej dotarciem do mnie, to znaczy zadzonilam na BOK i wyslalam też pismo do ich biura że nie chce mieć z nimi już nic wspólnego i do tej pory cisza, nie przyszła żadna paczka ani faktura a zbliża sie już prawie 2 miesiąc od kiedy zgodzilam sie na ta 'nagrodę'. Po rozmowie z konsultantem dostałam też maila że usunęli moje dane z bazy więc już chyba mogę spać spokojnie, chociaż dopóki nie minął ten 1 miesiąc to cały czas jak widziałam listonosza to byłam przerażona ;/ najlepiej idź w poniedziałek i wyslij to pismo ktorego treść jest już gdzieś zamieszczona na forum ;) trzymam kciuki żeby sie udało :D

dziekuje bardzo ;) mam nadzieje że sie uda

Witajcie, jak już wcześniej wspominałam 31 stycznia zgodziłam się na tą maszynkę, zaraz po odłożeniu słuchawki przeczytałam forum i tego samego dnia napisałam wiadomość z rezygnacją. Do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi, ale i maszynki. W sumie mija już 3 tydzień, czy jest możliwość, że jeszcze ją dostanę? Bo ja całymi dniami chodzę jak na szpilkach ze stresu.. :mad:
Joanna

Niestety dostaniesz... ja dostalam po miesiacu, chociaz zadzwonilam z rezygnacja i napisalam tez na papierze za potwierdzeniem odbioru. Pan na infolinii powiedzial ze wiecej przesylek nie dostane ale po tym co przeczytalam na forum i tak niechce mi sie w to wierzyc
Zaplace za ta maszynke ale jezeli przysla wklady to nie odbieram...

O nie :-( :-( a jak dostanę tą paczkę, to komu mam za nią zapłacić? Jejku już miałam nadzieję, że o mogę zapomnieli :-(

Napisałam wiadomość na mejla niestety :-(

Tak jak kolega cedwah napisał poświęcając nam swój czas: żeby odstąpić od umowy, należy do ich BOK napisać oświadczenie listem poleconym, priorytetem z zwrotnym potwierdzeniem odbioru. - rzecz jasna własnoręczny podpis.
Ja mam tylko taki pytanie otóż:
Dziś po 17 dałem się wkręcić w tego wała - jutro rano już 8 ślę takie oświadczenie w związku z czym dotrze ono w poniedziałek.
Moje pytanie czy muszę przyjmować tą paczkę czy mogę w końcu ich olać - bo w sumie jeśli zostanie ona nadana po tym jak mój list już do nich dotrze to rozumiem, że mogę ich olać? A co jeśli oni nadadzą to w piątek??

Przez pomyłkę dwa razy napisałem - przepraszam.

Hej wczoraj miałam taki telefon. Pisalam tam chyba z 10 maili... myslicie ze to cos pomoze??

JEEE udało się;)

męczyłam ich mailami i odpisal mi:

Witamy serdecznie.

Pani zamówienie otrzymało status wczesnej rezygnacji i nie zostanie do Pani skierowana paczka z pakietem powitalnym ani w przyszłości żadna paczka z produktami naszej firmy. Jednocześnie informujemy iz Pani dane osobowe zostały usuniete z naszej bazy danych.

Z wyrazami szacunki
Zespół westefield.

Mam nadzieje ze nic mi nie przyjdzie. Wydrukowama sobie juz tego maila i nie dam sie wcisnąc zadnych paczek. NIe bede płacic im nic.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ja dzisiaj zadzwoniłem - postraszyłem rzecznikiem praw konsumenta oraz zapytałem skąd mają moje dane - stwierdzili że sprzedała im taka firma Strona główna - Acxiom.
Powiedziałem, że zostałem oszukany ponieważ wczoraj przed nagrywaniem Pani naobiecywała mi złote a to fake. Dziś stwierdzili, że nic do mnie nie przyjdzie, ale na wszelki wypadek wysłałem podanie poleconym z potwierdzeniem odbioru żeby mieć coś w razie czego.

Powrót