A
alicija
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
W moim przypadku to ja odstąpienie od umowy złożyłam tel. tego samego dnia co oni zadzwonili do mnie z ta wygraną, oraz wysłałam emailem takie oświadczenie ( do tej pory nikt nie odpisał ). Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta wysłałam pocztą list polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Więc przesyłki ich z tzw. wygraną nie odbieram bo zdążyłam odstąpić od umowy w ciągu 10 dni od ich telefonu. A jeżeli będą mnie nachodzić i nękać mam się zgłosić do rzecznika. W twoim przypadku jeżeli odbierzesz przesyłkę to masz też czas na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny do 10 dni. Koniecznie napisz takie oświadczenie i wyślij pocztą listem poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru! Z tego co już zdążyłam się naczytać , to ludzie odbierali i odsyłali do nich taką paczkę na swój koszt wraz z takim oświadczeniem, ale też możesz i zadzwonić. Ich konsultanci twierdzą, że wystarczy zadzwonić do nich i fakt ten zgłosić ale z tego co widać to całkowicie olewają i dalej robią swoje. Najlepiej zrobić tak jak nakazuje prawo, by mieć dowód czarno na białym.
Treść oświadczenia znajdziesz tu na forum.
Treść oświadczenia znajdziesz tu na forum.