goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Po przeczytaniu całego wątku, mam już mętlik w głowie.
Proszę, czy mógł by mi ktoś powiedzieć czy takie pismo mam wysłać? Bo nieszczęsna paczka mimo mojej telefonicznej rezygnacji, dotarła...

23.04.2013
Jan Kowalski
Polna 23/24
22-400 Zamość

Biuro obsługi klienta Westerfield
(Który adres jest aktualny?)
Plac Grzybowski 12/16, 00-104 Warszawa
czy
Ul.Elektoralna 12A 00-139 Warszawa

Dzień dobry, ze względu na rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy dnia (tu podać dzisiejsza datę czy dzień zawarcia umowy?) składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia 21 marca 2013r. telefonicznie z państwa pracownikiem. Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.

Jeszcze dwa pytania:
Dzień po zawarciu telefonicznie umowy, dzwoniłem z rezygnacją. Niby ją przyjęli ale kilka dni później dzwoniłem by się upewnić. Oczywiście potwierdzili moją rezygnacje. Wczoraj, nieszczęsna paczka znalazła się w mojej skrzynce i teraz mam pytanie.
Mam im tą paczkę odesłać, zapłacić, czy dać sobie z nią spokój?
Nikt jej nie odbierał, została po prostu wrzucona w skrzynkę.
Drugie pytanie, czy mam dziś dzwonić, powiedzieć jak wygląda sytuacja i jeszcze raz rezygnować? Czy z dzwonieniem dać sobie spokój i sam list wystarczy?

Temat ciągnie się jak brazylijski serial :D

Wiem że wiele osób pisało na ten temat...

Mam tylko jedno pytanie :

1) Na jaki adres wysłać liść o rezygnacji z usługi ZPO ?

2) Czy jeżeli otrzymałem polecenie do zapłaty 19.90 + 15 zł (za zwłokę) a przesyłki nie to czy muszę to płacić - wydaje mi się że nie ....

Bardzo proszę o odpowiedz...

ja wysyłałem na ul Elekroralną 12A . Jest prosta metoda sprawdzenia zadzwonić spytać się do jakiej firmy dodzwoniłem się , o adres , fax i email.
Jeśli chcecie płacić wasza sprawa , skoro uważacie że faktycznie jest za co płacić.
Ja wolałbym posłać pieniądze na caritas lub schronisko dla psów A NIE DLA XXXXXXXX. :D

Ostrzegam, że pomawianie firm i osób na forum publicznym grozi odpowiedzialnością karną!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czyli dobrze postąpiłem olewając paczkę. Nie udowodnią mi, że co kol wiek do mnie doszło, nikt z rodziny niczego nie odbierał, nie podpisywał. Przemiła Pani z poczty, również powiedziała, że niema czym się przejmować, tylko to olać.
Jedyny błąd jaki zrobiłem to wysłałem na dwa adresy, tak dla pewności, no nic, wolę zapłacić 5zł70gr więcej i mieć spokój z tymi xxxxxxxxx.
Czekam teraz na potwierdzenie odbioru i przez miesiąc, dwa będę się zastanawiał czy to już koniec.

vide post #443

Ostatnią edycję dokonał moderator:
pamiętaj gdyby list z rezygnacją nie został odebrany a tym sposobem wrócił do ciebie z adnotacją iż adresat wyprowadził się lub podobnej treści - zachowaj taki list z tą adnotacją . Pamiętaj iż ty już przez zachowanie formy pisemnego wypowiedzenia dokonałeś rzetelnego odstąpienia od umowy i już nic cię z tymi maszynkami nie wiąże. Możesz jeszcze wysłać meilem zeskanowane pismo z rezygnacją .

Widzę ,że dość często zmieniają siedzibę biura. Na ich stronie teraz podany jest adres: Pl. Grzybowski 12/16, 00-104 Warszawa. W lutym gdy wysyłałam rezygnację też miałam dylemat na jaki adres wysłać z tego co ja się orientuje to jest już trzecia ich siedziba :o

A ja dziś dostałam list z fakturą do zapłaty, a "cudownej" maszynki brak !!! Cyrk na kółkach i tyle. :mad:

Witam, mam ogromny problem ponieważ jestem niepełnoletni a zawarłem z nimi umowę a Pan z którym rozmawiałem nie miał potwierdzenia mojej pełnoletności w formie peselu . Zgodziłem się na umowę bo pomyślałem, że to będzie fajny prezent dla mojego wujka. Mówił też, że zadzwoni do mnie za 2 tygodnie w celu uzyskania mojej zgody na przysyłanie dodatkowych ostrzy w cenie 50zł. Dzisiaj dostałem sms, że muszę uregulować należności w wysokości 81.95 zł. Maszynkę znalazłem w skrzynce bez żadnego potwierdzenia odbioru. Po około miesiącu przyszły ostrza. Rodzinie powiedziałem żeby nie odbierali od nich żadnych przesyłek, ale owa paczka znowu znalazła się w skrzynce pocztowej. Co mam zrobić? Czy mogą mnie ukarać za to że podałem fałszywą datę urodzenia? W czasie rozmowy telefonicznej miałem 16 lat. Aha i rzekomo moje dane mieli z ankiety internetowej kiedy ja żadnej nie wypełniałem a tym bardziej nie udostępniałem numeru telefonu w internecie.

Ostatnia edycja:
przesyłki możesz nie odsyłać, bo to na nich ciąży udowodnienie iż do ciebie dotarła. (pokwitowania odbioru mieć nie mogą bo jej nie pokwitowałeś) wyślij na oba emaile kontakt@westerfield.ch
databroker@databroker.pl
fax 22/ 343 08 58
ja nie odsyłałem paczki - złożyłem prośbę o kuriera wyznaczyłem termin i kwotę za magazynowanie nie chcianej paczki - tym sposobem mam spokój bo gdyby coś ode mnie chcieli mam prawo potrącać kwotę mi przysługującą za magazynowanie. :D

teri88 napisał:
A ja dziś dostałam list z fakturą do zapłaty, a "cudownej" maszynki brak !!! Cyrk na kółkach i tyle. :mad:

więc pytanie : za co chcesz płacić ? za co miałabyś płacić ?:o

jezeli jestś głodna idziesz do sklepu bierzesz chleb i za niego płacisz .

nie płacisz za brak chleba - chyba to logiczne::D

Ponawiam pytanie zadane dwie strony wcześniej:

Mar34io napisał:
Witam. Jakiś czas temu również dałem się naciągnąć. Zrezygnowałem wszystkimi sposobami. Zapłaciłem za maszynkę i tego samego dnia wysłałem pismo z rezygnacją wg. wzoru na adres holenderski. Mam potwierdzenie nadania z datą 13.03.2013 i jakiś czas temu przyszło też potwierdzenie odbioru. Myślałem, że to wystarczy, ale dziś w skrzynce znalazłem przesyłkę z datą nadania 27.03.2013. Co z tym zrobić? Odesłać, zostawić? Proszę o poradę.

Na jaki adres w Polsce można im zwrócić te ostrza? Napisać jeszcze jedną rezygnację i wysłać na polski adres dla świętego spokoju?

Czy na przesyłkach (dokumentach) które otrzymujecie nie ma adresu nadawcy?

Dostalem dzisiaj pismo z warszawy z potwierdzeniem ze dnia 16.04.2013 została przyjęta rezygnacja z abonamentu na czas nieokreślony firmy Westerfield International AG. Czy mam rozumiec , ze to koniec mojej przygody z ta firma ?

A po jakim czasie od wysłania rezygnacji dostałeś?

Zawarłeś jakąś specjalną klauzulę z prośbą o pisemne potwierdzenie rezygnacji?

Witam,
widzę, że sporo ludzi ma problem z firmą Good Shave. Sporo wpisów, ale nadal do końca nie wiem co zrobić - w dorosłe zycie dopiero wkraczam, a tutaj już jakieś prawne problemy.
Mam nadzieje, ze pomożecie jakoś i napiszecie jak najskuteczniej zakonczyc wspolprace z ta firma.

Tak jak wiekszosc osób, która tutaj pisze odebrałam tel, i po namowie Pani konsultantki zgodziłam się na darmową maszynkę (koszty przesyłki 19.90). O żadnych dodatkowych ostrzach nie bylo mowy...dodam, że ponad to myslałam ze maszynka będzie elektryczna;/

Maszynka została wysłana na mój adres zameldowania, dlatego tez nie miałam kontroli nad tym co i kiedy przychodzi. Przyznam szczerze, ze zapomniałam o całej sprawie dopóki nie przyszło wezwanie do zapłaty na kwote 34.90 zł(pakiet startowy 0.00 zł + opłata pocztowa (19.90 zł) + opłata za monit (15.00zł) i dodatkowe ostrza o ktorych nie miałam pojęcia, ze maja przyjsc. Moja przerazona cała sytuacja mama zapłaciła tę kwotę na poczcie.

Myslałysmy, ze to juz koniec...i tak za "badziewną" maszynke zaplacilysmy stosunkowo duzo :-x

Przyszło kolejne wezwanie do zapłaty na kwote 54.80 zł(termin płatnosci 11.02.2013), 69.80 zł (termin płatnosci 21.03.2013), adzisiaj dostałam smsa od firmu Alektum, że mam nie zapłacona przesyłkę na kwote 81.25 zł i podany nr bankowy firmy Alektum.

Dodam ,że ostrza nie zostały otworzone, nie mam jedynie ich opakowania w których zostały przysłane.

Proszę pomóżcie. Nie wiem co zrobić, jak sie wycofać, co jeszcze zapłacić i gdzie. Chce zakonczyc tę sprawę tylko nie wiem jak sie za to zabrac krok po kroku.

Ostatnia edycja:
Witam mam bardzo podobny problem jak osoba u góry. Bardzo dawno temu dzwoniono do mnie w sprawie tych maszynek i się niestety zgodziłem , maszynki do teraz do mnie nie przyszły , ale przyszedł sms od firmy Alektum zajmujaca się windykacjami
"Działajac na zlecenie firmy Westerfield Internetional AG przypominamy o zadluzeniu powstałym za nie zapłacona przesylke goodshave men . Prosimy o pilne uregulowanie naleznosci w kwocie 81.65 zl na rachunek : Alektum Inkasso Sp z o.o. ---------------------(<-- i tutaj nr konta bankowego"
Proszę o jak najszybsza odp na maila "palinski.konrad04@gmail.com" lub tutaj moje pytanie brzmi czy mogę zrezygnować z dostawania jakichkolwiek paczek od tej firmy chociaż ze nic do mnie nie przyszlo ? Jak mam to zrobić ?(dodam ze nie pamiętam dokładnej daty kiedy to było ) . Najlepsze jest to ze nic do mnie nie przyszlo do tej pory co mam zrobić ?

Ja również dałam się dzisiaj nabrać.
A) Po 20 minutach po zaakceptowaniu telefonicznej umowy zadzwoniłam, aby zrezygnować, powiedziano mi, że nie mam jeszcze numeru klienta więc nie jestem w bazie danych i rezygnacja zostanie odnotowana, zadzwoniłam ponownie po 2 godzinach-powiedziano mi to samo.
B) Wysłałam maila z oświadczeniem o rezygnacji,
C) wysłałam pismo listem poleconym priorytetowym za potwierdzeniem odbioru z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość, w którym zawarłam rezygnację, usunięcie moich danych oraz potwierdzenie o rezygnacji na dwa adresy w Warszawie: Pl. Grzybowski 12/16 oraz ul.Elektoralna 12a,
d) następnie wysłałam ponownego maila, w którym powołując się na Ustawę z dnia 02 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. 2000 Nr 22 poz. 271) oraz zgodnie z Art. 7. 1. "Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1." oświadczyłam, że przesyłki od Państwa firmy będę traktować jako świadczenia niezamówione. W załączniku dołączyłam zdjęcia pism wysłanych w dzisiejszym dniu listem poleconym.

Już nic więcej nie mogę zrobić, co jednak gdy nie dostanę potwierdzenia o rezygnacji, a paczka przyjdzie?

Powrót