goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam!
mam pytanie do uzytkownika Millos-na jaki adres wysyłał Pan odstąpienie od umowy i produkty-na polski czy holenderski?a to potwierdzenie wysłania listu to wysylal Pan skan emailem czy tez listem?ja wlasnie otrzymalam ich przesylke i mam az trzy adresy-bok w Warszawie, zwrot towaru adres Holandia a jeszcze gdzies w warunkach ogolnych jest adres w Szwecji i sama nie wiem,ktory wybrac.

Witam. Ja wczoraj dostałam paczke-bielizne darmową, a koszt przesyłki 19.90. Nie pamietam bym kiedykolwiek cos zamawiala, nawet telefonicznie. przesyłka była w skrzynce na listy. Napisałam do nich maila z odstapieniem od umowy, ale nic nie odpisali a dodzwonic sie do nich nie mogłam. co robic? olać tak jak radzicie?? czy wysłac odstapienie od umowy do biura?? w końcu wiedzą ze mam przesyłkę bo napisałam maila... dodam ze na przesylce jest naklejka NADESZŁA USZKODZONA. moze moge sciemnic ze w srodku byla tylko faktura:p

Witam. DOkladnie 24 kwietnia, po bardzo niewyraźnej rozmowie zgodzilam sie na DARMOWE MASZYNKI. Pani oczywiscie zapewniala mnie, ze jesli bede chciala odstapic od umowy to mam na to czas 2 tygodnie. Tak wiec poszukałam informacji na ten temat i oczywiscie dowiedzialam się, ze zostałam oszukana. Zadzwonilam nastepnego dnia na numer infolinii i odstapilam od umowy, wyslalam rowniez maila z prosba o usuniecie moich danych itp. Niestety wczoraj otrzymalam paczkę z odwolanymi maszynkami. Nie rozpakowalam, jest napisane na niej, ze powinnam zaplacic 34 zl. Dodatkowo paczka zostala nadana 1.05.2013 tj, tydzien po moim odwolaniu zamowienia i zrezygnowaniu z umowy.
Co teraz? Czy powinnam odeslac paczke? Nie mam zamiaru nic placic oszustom!

Witam,
mam nieco inny problem, ale też dotyczący tej firmy. Otóż, oczywiście jak wszyscy powyżej, zgodziłam się na darmowe maszynki, które nie zostały mi wysłane. Nie dostałam ani produktu, ani żadnego druczku z numerem konta, na które miałabym przelać pieniądze. Teraz otrzymałam monit, na którym widnieje kwota 34,90 do zapłaty za zaległą fakturę. Jak miałam ją opłacić, skoro nic nie dostałam? To pierwszy list jaki przyszedł do mnie od tej firmy. Oczywiście do nich nie da się dodzwonić, a ja pół dnia nie będę słuchać muzyczki w słuchawce.
Czy powinnam zapłacić za maszynki, których nie dostałam? Miał już ktoś z was taką sytuację?

Ludzie nauczcie się słuchac rozmowy jak rozmawiacie , konsultant ma obowiązek poinformować o kosztach przesyłki oraz jeżeli ja otrzymujecie to czytac zasady , macie problem bo zapominacie zadzwonić do nas
Spokojnie da się dodzwonić i nie było problemu z rezygnacja
wiec nie wiem w czym jest problem
jeśli się dostaje ostrza a nie maszynke to się dzwoni a nie się czeka na jakiś cud
a potem ma się problemy z windykacja

regret3x6 napisał:
Oczywiście do nich nie da się dodzwonić,
Zatem wyślij list z informacją, że opłata jest bezzasadna z powodu braku dostarczenia produktu.

pociask napisał:
Co teraz? Czy powinnam odeslac paczke? Nie mam zamiaru nic placic oszustom!
Podstawowe pytani: czytałaś ten wątek? Czy informacje tu zawarte są niewystarczające aby odpowiedzieć na Twoje pytania? :what:

Witam. Ja również z tym samym problem. Pamiętam, że jak konsultantka do mnie dzwoniła to powiedziała, iż w każdej chwili mogę do nich zadzwonić i z tego zrezygnować. no i tu pojawia się problem, bo juz prawie od 2 tygodni próbuję sie z nimi skontaktować i nic, cały czas włacza się sekretarka z informacją, że wszystkiego linie są zajęte. A dzis próbowałam wejść na ich stronę to nie mam jak, ponieważ wyskakuję mi wpisanie danych to kupna maszynki :( .

ulcia01 napisał:
Witam. Ja również z tym samym problem. Pamiętam, że jak konsultantka do mnie dzwoniła to powiedziała, iż w każdej chwili mogę do nich zadzwonić i z tego zrezygnować. no i tu pojawia się problem, bo juz prawie od 2 tygodni próbuję sie z nimi skontaktować i nic, cały czas włacza się sekretarka z informacją, że wszystkiego linie są zajęte. A dzis próbowałam wejść na ich stronę to nie mam jak, ponieważ wyskakuję mi wpisanie danych to kupna maszynki :( .

22 403 99 99 na ten nr da się dodzwonić odbieramy od 9 do 17 :)

Na początku miesiąca wysłałam im mailem i poleconym pismo z rezygnacją i informacją, iż nie otrzymałam ich produktu a jako, że minęło ponad 30 dni, nie mam zamiaru za nic płacić. Przesyłki nie dostałam nadal, za to dzisiaj dostałam monit do zapłaty. Pytanie brzmi: po co firma podaje na stronie adres kontaktowy, skoro nic nie robią sobie z przesyłanych na niego pism? To jest jakaś kpina. Dzisiaj nie udało mi się do nich dodzwonić, spróbuję jeszcze jutro. Wysłałam też kolejnego meila. Próba rozmowy i załatwienia sprawy z tą "firmą" jest jak walka z wiatrakami, jak słowo daję.

TostekPiekarz napisał:
Na początku miesiąca wysłałam im mailem i poleconym pismo z rezygnacją i informacją, iż nie otrzymałam ich produktu a jako, że minęło ponad 30 dni, nie mam zamiaru za nic płacić. Przesyłki nie dostałam nadal, za to dzisiaj dostałam monit do zapłaty. Pytanie brzmi: po co firma podaje na stronie adres kontaktowy, skoro nic nie robią sobie z przesyłanych na niego pism? To jest jakaś kpina. Dzisiaj nie udało mi się do nich dodzwonić, spróbuję jeszcze jutro. Wysłałam też kolejnego meila. Próba rozmowy i załatwienia sprawy z tą "firmą" jest jak walka z wiatrakami, jak słowo daję.

22 403 99 99 na ten telefon da się dodzwonić .
mówi się o sytuacji jaka zaszła jeżeli jest monit to mozna sie z nami w tej sprawie skontaktować i napewno dojdzie się do porozumienia .
co do adresu e-mail poprostu trzeba spróbowac dzwonic
jeżeli w ostatecznosci nie uda się dodzwonić to wysłac list na polski adres który zawarty jest na każdej fakturze czy też przypomnieniu [monit]

@jestok20
Na jakiej podstawie firma wysyła monity?
Jaki dowód Posiadacie na wywiązanie się z rzekomo zawieranych umów?

Shocked napisał:
@jestok20
Na jakiej podstawie firma wysyła monity?
Jaki dowód Posiadacie na wywiązanie się z rzekomo zawieranych umów?

na podstawie że albo ktoś się spóźnił z zapłatą
albo wogle nie uiścił wpłaty
umowa jest telefoniczna i taką też umowe można zerwać tetefonicznie :)

@jestok20
Sądzę, że Shocked pytał raczej o dowód na to, że wysyłacie maszynki.

dowód tez jest taki ze wszystkie rozmowy są nagrywane
i mówimy o tym że wysyłamy maszynke .?

Dowodem na to że maszynki zostały wysłane ma być rozmowa telefoniczna? To nie jest dowód.

Jeżeli ktoś się godzi i podaje swoje dane to dla nas jest dowód ze się zgodził na wysłanie maszynki i taką też wysyłamy , bywaja takie sytuacje ze po prostu produkt nie dociera bo poczta nie jest zbyt uczciwa , dlatego tez wysyła się monit czyli przypomnienie wtedy trzeba sie kontaktowac z biurem obsługi klienta w warszawie żeby się dogadac , a dogadać się da , tylko trzeba zadzwonić :) od 9 do 17 odbieramy wszystkie telefony .

Jestok20 Przeczytaj proszę i odpowiedz na pytanie z #531
Podpowiem, że tok rozumowania z #533 jest poprawny, tyle że nie o dowód nadania ale dostarczenia przesyłki pytam.

Pytam o dowód dostarczenia do kupującego przesyłki, co stanowi wywiązanie się z umowy.
Nie posiadanie dowodu dostarczenia przesyłki i wysyłanie monitów stanowi próbę wyłudzenia kwoty.

jeżeli przesyłka jest nadana przez nas w każdej chwili możemy ją zlokalizować czy listonosz ją dostarczył do danej osoby czy tez nie .
nie wyłudzamy kwot , jeśli przesyłka nie dotarła wiadome że ktoś za nią nie będzie płacić
niestety , ludzie nie są uczciwi a nie firma , tlumaczą sie ze nic nie dostali , a tak narawde dostali tylko nie zamierzaja płacic , a teraz mamy tez opcje wglądu czy poczta w danej miejsowości dostarczyła przesyłkę .
Że niby nie nadajemy do wysłania przesyłki .?
przecież do absurd firma wtedy by nie istniała
jest taka umowa jak na odległość i każdą taką umowe można zerwac w każdej chwili , wystarczy zadzwonić i zapytac a nie wypisywac takie rzeczy na temat firmy :)
a jeśli się juz nie wie o co chodzi to po co wogle zamawiac coś przez telefon i podawać swoje wszystkie dane .? bo nie rozumiem .
:)

Nie Zasypuj nas natłokiem zbędnych quasi-informacji.
Odpowiedz na pytanie: Jaki Firma ma dowód na dostarczenie przesyłki do konsumenta?

Ja zrozumiałam o czym mówi jestok20. mają wgląd do tego, czy paczka została dostarczona czy też nie. Moja nie była, a rozmowa z konsultantem odbyła się wieki temu. Także zadzwonię jutro, jak się nie dodzwonię, to wysyłam list z rezygnacją. Nie chcę płacić 34,90 za sam monit. Kartka papieru nie jest tyle warta.

Powrót