goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nic nie płać i zrób tak, jak ci napiszę :

Na adres mailowy : kontakt@westerfield.ch, wyślij dzisiaj takiego maila.

Dzień dobry, ze względu na dzisiejszą rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia 31.01.2013..... telefonicznie z panstwa pracownikiem.Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.

Podaj swoje imie i nazwisko i pesel.

Tak masz rację ale nie wystarczy napisać tylko imejla ... We wcześniejszych postach jest jak specjalista mówi że TRZEBA pisemnie zrezygnować. Są ludzie którzy @ rezygnowali a i tak dostawali przesyłki mimo iz mieli potwierdzenie na @ ....

Nie wystarczy rozmowa telefoniczna ani e-mail. W celu odstąpienia od umowy należy wysłać pismo z oświadczeniem o odstąpieniu oraz z żądaniem usunięcia danych osobowych z systemu. Po wysłaniu takiego pisma przesyłki można traktować jako świadczenie niezamówione.

Ustawa z dnia 02 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. 2000 Nr 22 poz. 271)

Art. 7. 1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.

Art. 15. Spełnienie świadczenia niezamówionego przez konsumenta następuje na ryzyko przedsiębiorcy i nie nakłada na konsumenta żadnych zobowiązań

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mogę wiedzieć skąd macie adres do wysyłki:
Biuro Obsługi Klienta WESTERFIELD
ul. Sengera Cichego 1
02-790 Warszawa

?

Pytam dlatego, że na stronie internetowej goodshave jest podany inny adres, tj.:
Biuro Obsługi Klienta Westerfield
ul. Elektoralna 12A
00-139 Warszawa

No i nie wiem teraz na który adres wysłać odstąpienie od umowy.

Ja wysłałam na pierwszy, taki był na fakturce od nich... co do potwierdzenia mailowego to nie wiem ile się czeka. Ja za pierwszą fakturę zapłaciłam i maszynki nie odsyłałam, ale zrezygnowałam z ich abonamentów i kolejnych paczek telefonicznie 15 stycznia (termin anulacji mam 4 luty), na następny dzień wysłałam jeszcze pisemne oświadczenie do warszawy i holandii z potwierdzeniem nadania i odbioru, dodatkowo wysłałam jeszcze takie oświadczenie mailem, dzwoniłam już do nich z 10 razy ponieważ ciągle mi mówią że wyślą potwierdzenie e-mailowe do wieczora albo w ciągu tygodnia zależy na kogo się trafi na infolinii, ale do dziś go nie dostałam :D mam nagrane rozmowy jak przyjęli moją rezygnację i zapewniali, że żadnej paczki już nie dostanę więc mam już ich w nosie, a jak coś dostanę to wrzucę to do zwrotów i tyle. Także radzę wysłać koniecznie oświadczenie podpisane ręcznie do nich z potwierdzeniem nadania, zrobić sobie kopię, dodatkowo wysłać na e-maila (ja wysłałam również skan tego podpisanego własnoręcznie) oraz nagrać rozmowę jak przyjmują przyjmują czy tak potwierdzają waszą rezygnację oraz zapewniają, że więcej paczek nie wyślą aaaa i się nie przejmować czy wyślą potwierdzenie na e-maila czy nie bo jak widać pracuje tam banda debili i przygłupów :D

Ja również dałam się na to nabrać.

Na początku stycznia zadzwonił pewien bardzo miły pan. Oczywiście powiedział, ze wygrałam tą maszynkę i że muszę tylko ponieść koszty wysyłki. Miałam dobry dzień, zgodziłam się.
Dostałam je wczoraj. Od razu coś było nie halo, bo paczka jakaś mała, a zapakowana tak, że każdy mógłby ją otworzyć i niepostrzeżenie zamknąć. Otworzyłam i od razu szok, że takie badziewie. Miały być tytanowe ostrza i inne bajery, a prawda jest taka, że za tą maszynkę 5 zł bym nie dała.
Najpierw chciałam ją odesłać do tej Holandii, ale sprawdziłam cennik Poczty Polskiej i stwierdziłam, że się nie opłaca tego wysyłać, bo musiałabym zapłaciś ok 60 zł za przesyłkę.
Dzisiaj dzwoniłam do BOK-u kilka razy. W końcu odebrała jakaś pani i przyjęła moją rezygnację. Wysłałam do nich maila, żeby przysłali mi potwierdzenie.
Czy to wystarczy?

Witam!
Również mam problem z firmą Good Shave.
Telefon od nich miałam 2-3(?) miesiące temu. Nie pamiętam dokładnie rozmowy, ale wynikało z niej mniej więcej, że dostanę testowo maszynki i będę musiała zapłacić tylko za przesyłkę.
Wczoraj znalazłam pod drzwiami(!) paczuszkę od nich z dwoma listami- jednym przyklejonym do paczki, drugim luzem złączonym gumką z paczką. W liście przyklejonym informacja na zasadzie "Dziękujemy za zamówienie itd." Cena za "regularną paczkę" to 35zł, plus 20zł opłaty- w efekcie 55zł zamiast 20. Co ważne- termin płatności to 11.02.2013.
Zaś drugi list to... monit. Z terminem zaległej(!) płatności 28.12.2012. I oczywiście opłata pocztowa plus monit- 35zł...
To pierwsza paczka, wcześniej żadnej nie dostałam, więc z jakiej racji ten monit? Paczki nie otwierałam. Mogę ją odesłać rezygnując z usługi?

zadzwoń koniecznie do nich,skoro nic nie otrzymałaś nie masz za co płacić,sami wysylają zwykłym listem i niech spadają,powinni wysyłać za potwierdzeniem a nie nie dostaniesz to i tak płać,oszukują na każdym kroku.... Ile można znosić takie coś?
Brak słów jak oni są bezczelni!!!!
Powiedz im że nic nie otrzymałaś i za nic nie będziesz płacić....
A co do odeslania to nie wiem,bo skoro jednak nie zrezygnowałaś i po jakimś czasie dostałaś,to musisz zapłacić i dopiero zrezygnować,Pamiętaj że nie tylko telefonicznie ale listownie POLECONYM!! A co do Przesyłki której nie otrzymałaś a życzą sobie za to kasę olej,bo nie będziesz płacić za coś czego nie otrzymałaś..

Dzięki, spróbuję tak zrobić. Jak na razie od rana tam dzwonię i cały czas czekam na połączenie z konsultantem... w efekcie z 10zł zostało mi już tylko 2,50 na koncie i nie mam z czego dzwonić:mad:

Już teraz raczej się nie dodzwonisz bo już po 15 ;/ Ale próbuj od poniedziałku. 3mam kciuki żeby ci się udało Rozwiązać tę sprawę. Pamiętaj nie musisz płacić za coś czego nie otrzymałaś, a Tak samo napisałaś że okazało się że koszta są większe więc też im o tym Przypomnij ....:o

Będę kombinowała, ale 11 wyjeżdżam z Polski na miesiąc i nie wiem, czy zdążę coś zrobić.

do 11 jest jeszcze sporo czasu,zdążysz obyś w poniedziałek się dodzwoniła. Pamiętaj wysłać rezygnacje poleconym do nich.

witam
więc ja również dałam się nabrać, chciałam zrobić mężowi prezent pod choinkę,
nie pamiętam daty zawarcia tej nieszczęsnej umowy, jednak nic do mnie nie przyszło, żadna paczka
naiwnie więc pomyślałam,że nic nie przyjdzie, a to o dziwo dzis wyjęłam ze skrzynki zapas ostrzy, nie wiem tylko po co mi one skoro samej maszynki nie mam
czekam teraz do poniedziałku i będę dzwonić do nich w celu rezygnacji

No to sytuacja powtarza się jak u Pani powyżej, Nie płać skoro pierwsza nie przyszła,nie można płacić za coś czego się nie ma,Wyjaśnij wszystko telefonicznie . 3mam kciuki:tuptup:

Dziewczyny, zglupialam juz bo sa dwa adresy na ktore trzeba wyslac ta rezygnacje pisemna.
Mozecie mi podac ktory jest sprawdzony i aktualny???
Dodam ze jeszcze nie otrzymalam zadnej przesylki wiec nie mam zadnego :confused:
Pozdrawiam.

ul. Sengera Cichego 1
02-790 Warszawa
ja wysyłałam na ten.

niunia2204 napisał:
ul. Sengera Cichego 1
02-790 Warszawa
ja wysyłałam na ten.

Niunia a mozesz mi mniejwiecej podac tresc jaka napisalas?
Pewnie kazde slowo jest wazne a chce miec pewnosc,
ze nie pozostanie tam po mnie ani sladu :)

Dzień dobry, ze względu na (tu napisz dzień w którym była ta rozmowa,jak nie pamiętasz to tylko miesiąc) rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia (.........) telefonicznie z panstwa pracownikiem.Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Podaj swoje imię i nazwisko. I Pesel,chociaż ja Peselu nie podawałam :):lol:

Witajcie,
Tez niestety w grudniu 2012 dałem się zwieźć miłej Pani i zgodziełm się na próbki maszynki.
Zapomniałem o sprawie, ale 30.01.2013 dostałem od razu ostrza z kwotą 34.90 + 19.90 do zapłaty, nie dostałem natomiast podstawowej próbki.

Dzisiaj w końcu udało mi się dodzwonić pod ich nr 22 203 73 14 i zrezygnować z ich usług. Konsultantka poinformowała mnie, że anulują 19.90 za pierwszą przesyłkę, a obecną mam odesłać na adres:

WESTERFIELD
ul. Elektoralna 12a
00-139 Warszawa

Dodatkowo wysłałem im maila na kontakt@westerfield.ch o treści:

Dzień dobry,
W dniu otrzymałem 30.01.2013 r. otrzymałem przesyłkę zawierającą 10 ostrzy do maszynki Goodshave oraz fakturę nr 585896 z dnia 11.01.2013 r. opiewającą na kwotę 54.80 zł.

Zgodnie z umową ustną zawartą w grudniu 2012 r. (mój nr telefonu ...., nr klienta ....) miałem otrzymać darmową próbkę maszynki Goodshave z opłatą za przesyłkę w kwocie 19.90 zł.
Jednak do chwili obecnej nie otrzymałem takiej przesyłki.

Jestem zdegustowany faktem, że pomimo zawarcia ustnej umowy z Państwa przedstawicielem w Polsce otrzymuję zapasowe ostrza, których nie zamawiałem, a nie otrzymałem podstawowej próbki o której była mowa.

Zgodnie z rozmową telefoniczną w dniu dzisiejszym z Państwa konsultantem w Warszawie (nr tel. 022 203 73 14) otrzymałem następujące wyjaśnienia:
- faktura za poprzednią przesyłkę zostaje anulowana
- obecną przesyłkę (opakowanie nie otwierane) odsyłam na mój koszt na otrzymany adres, tj.:
WESTERFIELD
ul. Elektorlna 12a
00-139 Warszawa

W związku z powyższym:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej w dniu ..... r. telefonicznie pod numerem telefonu .............. Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Z poważaniem

To pismo wysyłam również z przesyłką na ich adres w Warszawie.
Pozdrowienia
Dan

Witam... i pozdrawiam wszystkich xD

Teraz to i ja mam problem, jak każdy padłam ofiarą golarki :D
Gdy paczka przyszła okazało się że to tandeta... ostrze wypada, golenie jednorazowe..
Fakturę mam wystawiona na 22.11.2012
termin płatności był do 28 grudnia.

Po nowym roku przed ostatnim dniem do anulowania, zadzwoniłam z prośbą o rezygnacje z darmowych ostrzy w cenie ok. 55 zł
Oczywiście opłaty nie uregulowałam.

Wczoraj (4 luty) dostaje kolejną fakturę z monitem na dzien 25.01.2013. Teraz, zamiast 19.99 zł mam do uregulowania o 15 zł więcej. Termin płatnosci do 8 lutego.. :(

Problem jest taki, że nie mam pojęcia czy uregulować to "pip" :P i mieć święty spokój, czy wrzucić na luz i olać fakturki i niech przychodzą kolejne.
Jest jakiś sposób na ominięcie tego ?!
Bo jeśli wyślę im tylko 20 zł.. to i tak pewnie będą mnie gonić za monit i kolejny :P
A może udam głupią i napiszę podobne pismo jak kolega wyżej, że przyszła fakturka nr 2 z monitem a przesyłka na którą czekam nadal jej nie ma. Wyślę oświadczenie wraz z fakturą i niech się odczepią. Co wy an to ?

Już kiedyś padłam ofiarą wyłudzenia pieniędzy za jakieś gazetki które przysyłali..ale wtedy odesłałam "przeczytane" gazety i fakture na podany adres..od tamtego czasu mam święty spokój. A po 3 latach znów daję się nabrać. Podobno człowiek uczy się na błędach, ale w tym przypadku chyba nie wchodzi w zakres telefon i internet. :(

Proszę o pomoc.

Ostatnia edycja:
Witajcie, po jakim czasie dostaliście tą przeklętą maszynkę? Bo do mnie pani dzwoniła 31.01.2013 a nadal nic nie przyszło..

Powrót