goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A dodam jeszcze tylko, że 1 lutego (dzień po telefonie od tej przeklętej !!!!!! firmy) wysłałam mejla z rezygnacją i do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi..

Tak jak we wczesniejszych postach jest napisane,mejl nie wystarczy.

Z tym, że nie dostałam jeszcze tych maszynek?? Po jakim czasie Wam przyszłyy? ;)

Również dałam się nabrać cudownej Pani o przemiłym głosie dokładnie wczoraj (5.02.2013) ;/ zaraz po rozłączeniu się miałam jednak wątpliwości "przecież nigdzie nie wypełniałam ankiety, że chcę bezpłatną maszynkę" więc sprawdziłam na necie.. okazało się co się okazało, każdy kto tu wchodzi wie o co chodzi :) od razu zaczęłam dzwonić do Biura Obsługi lecz non stop linia zajęta. Dziś od rana również telefonowałam.

Po przeczytaniu wpisu za wpisem na tej stronie postanowiłam wysłać poleconym priorytetem odstąpienie od umowy (z potwierdzeniem odbioru, pakiet full). Oczywiscie dzień wcześniej od razu napisałam maila, lecz odzewu nic (ale ostrzegaliście). Jutro dalej bede probować dodzwonić się do BOK, znajac życie napewno z marnym skutkiem.

Ciekawa jestem co wskóra moje pisemne odstąpienie od umowy. Zapomniałam tam tylko dopisać żeby potwierdzili mi pisemnie zatwierdzenie rezeygnacji z umowy. No ale zobaczymy. Dam znać jak potoczyły się losy naiwnej mnie :)

Jeżeli wysłałaś poleconym odstąpienie od umowy to nie masz już czym się martwić,Jeżeli coś ci przyjdzie nie odbieraj,jeżeli zostawią na wycieraczce odnieś na poczte i odmów przyjęcia przesyłki. Masz baiło na czarnym ze odstapiłaś od umowy a to ze oni coś wysłali to ich problem :):evil:

Myślisz że to wystarczy mimo braku i ch potwierdzenia odczytania? (odebrać swoją drogą a odczytać swoją) :P

Po jakim czasie od telefonu dostaliście maszynkę? Już chciałabym to mieć za sobą :-(

tak ale wysłałaś ,masz pokwitowanie,nie zdarza się żeby polecony gdzieś zagionoł...
Ale oczywiście jeszcze dzwon do nich,zapisz sobie imię i nazwisko osoby z którą będziesz rozmawiać i date. i myślę że to już za tobą będzie. 3mam kciuki za rozwiązanie sprawy;p:confused:

Odpowie mi ktoś? ? Po jakim czasie dostaliście maszynkę?

nie wiem czemu mojja odp się ie ukazała :(
Więc JoannaKa17 - cięzko jest mi odp na Twoje pytanie,bo nie orzymałam ich,od razu zrezygnowała,ale cofnij się w postach i na pewno dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie. Osoby które otrzymały maszynki pisały we wcześniejszych postach ;);)

Dziękuję za odpowiedź :) chciałabym już dostać te maszynkę, zapłacić za nią i serdecznie im podziękować za dalszą współpracę!

Witam wszystkich! :)
Czy może ktoś potwierdzić poprawny adres do wysyłki oświadczenia odstąpienia od umowy. Pytam się dlatego,że ja wysłałam list polecony priorytetowy ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru na adres podany na ich głównej stronie czyli na : Westerfield Int. AG ul. Elektoralna 12a, 00-139 Warszawa, Centrum Obsługi Klienta, a na forum ktoś podał całkiem inny adres. I teraz mam obawy czy na czas dojdzie przesyłka z rezygnacją i czy nie muszę wysłać na ten inny adres by zdążyć z tym okresem 10 dni.Czas odstąpienia od umowy mija 16.02.2013r. Nadmienię ,że również została zgłoszona rezygnacja telefonicznie jak i wysłana na email poprosiłam o potwierdzenie przyjęcia rezygnacji i nastała cisza. :(
Ciekawi mnie bardzo, dlaczego ci konsultanci nie nagrywają całego przebiegu rozmowy a tylko im wygodna treść :?: Kontaktowałam się z rzecznikiem praw konsumenta i ta przemiła Pani powiedziała by wysyłać tylko listy polecone ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru i że ten dokument należy trzymać przynajmniej rok a i oświadczenie odstąpienia od umowy wystarczy przesłać tylko do siedziby w Polsce.
Troszkę się rozpisałam...

powiem ci szczerze że wysyłalismy na inny adres,gdyż nawet na poczatku forum takie bylo podane,na ich stronie wczesniej tez byl taki adres,wydaje mi sie ze cwaniaczki pozmieniali adresy .:rolleyes:

Chyba nie ma różnicy na jaki adres, dlatego że oni są jakoś powiązani z databroker s.a. (ich adres to właśnie elektoralna....). Ja wysłałam dwa listy do holandii i na warszawki adres ul. cichego z potwierdzeniem odbioru i na potwierdzeniu odbioru z Warszawy mam wpisany przez ich pracownika adres przeznaczenia jako ul. Cichego1..., a na pieczątce którą podbili to potwierdzenie odbioru jest firma databroker s.a. ul. elektoralna 12A 00-139 Warszawa

Dziękuję za odpowiedź. Ale teraz zastanawiam się czy jeszcze raz nie wysłać tego pisma...albo zaczekam i zobaczę na stronie poczty czy ktoś odbierze jeżeli nie to we wtorek wyślę na ten drugi adres (z tego co pamiętam to i kod pocztowy i ulica się różniła). :x

ja nie wysyłałam z potwierdzeniem odbioru ... Wysyłałam tlyko List polecony priorytetowy.:mad:

A i jeszcze jedno pytanie czy ten adres email podany na forum to jest aktualny, bo może i to zmienili:?: Tak jak pisałam adres do wysyłki wzięłam z ich strony internetowej, a nie pomyślałam by w trakcie rozmowy tel. zapytać :-x W tej chwili jeszcze raz przeglądając forum widzę ,że ktoś już wcześniej napisał ,że otrzymał informacje z BOK o adresie do wysyłki dokładnie tam gdzie ja wysłałam. Mam nadzieję,że będzie wszystko ok.

alicija moim zdaniem nie ma sensu żebyś wysyłała na ten drugi adres, na pewno dojdzie tam gdzie powinno bo jak widzisz złodzieje maja kilka adresów i kilka firm powiązanych czy pod sobą nie mam pojęcia jak to dokładnie działa...ja dodatkowo jeszcze wysłałam skan tego pisma na maila do nich. Koniecznie zatrzymaj druczek nadania i sprawdzaj na stronie poczty czy doszło ( a najlepiej zadzwoń na pocztę, dlatego że listy wprowadzają do sytemu z opóźniemiem). e-mail jest raczej dobry, aczkolwiek ja do dzisiaj nie dostałam potwierdzenia przyjęcia rezygnacji a maili już wysłałam z 7 z czego pierwszego wysłałam 16 stycznia i dzwoniłam do nich już z 10 razy :D:D

Witam ;) Jak niejednego z was firma Westfield i mnie zrobiła w bambuko. Akurat udało im sie gdyz byłem rozkojarzony sesją. Skurczybyki wiedzieli kiedy zadzwonic. Oczywiscie ucieszony ze cos wygrałem od razu sie zgodziłem. Juz podczas rozmowy zaczeło mi cos smierdziec i nie wiem czemu ( nie pytajcie mnie) nie powiedzialem im "nie" tylko brąłem dalej az w koncu zaakceptowałem warunki. Czasami nie rozumiem swoich czynow naprawde. Byc moze to przez sesje. W kazdym razie powiedzieli ze wyślą przesyłke na mój adres domowy (gdzie aktualnie nie mieszkam gdyz studiuje w innym mieście). Zadzwoniłem do domu i kazałem wypatrywac paczki rodzicom. Powiedzialem sobie ze zadzwonie do nich jak przyjdzie paczka bo w tej paczce mial byc numer. I tu znowu zlamiłem bo nie poszukałem w internecie tego numeru a przeciez mogłem. I teraz gdy juz sesja za mną zaczeło mnie to zastanawiać ponieważ mimo iż umowe zawarłem 23.01.2013 to paczka nadal nie dochodzi. I zadne monity ani tego typu rzeczy tez nie przychodzą bo mnie rodzice nie poinformowali o niczym. I tu moje pytanie. Czy mogę zadzwonić do tej firmy i żądać usuniecia mnie z systemu oraz z listy "abonentów" mimo iż paczka nie przyszła? (Oczywiscie mam zamiar powiedzieć im że paczka nie dotarła) Czy lepiej poczekać aż paczka dojdzie i wtedy zadzwonić? Jaką mam pewność ze w ogóle dojdzie skoro z tego co słyszałem to "rzucają" paczki pod drzwi? Ta paczka równie dobrze mogła sie zagubić w sniegu. I co znajde ją na wiosne? Oczywiscie mam zamiar za nią zapłacić i mieć swiety spokój. Nie wiem tylko czy przyjmą moją rezygnacje mimo uwcześniejszego niezapłacenia oraz nie dotarcia paczki? Mogę ją otworzyc? Moze mi ktoś odpowiedziec? bardzo prosze o pomoc.

Ostatnia edycja:
Powrót