goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jestok20 napisał:
wystarczy odac nr klienta tak jak juz tu było powiedziane
i osoba z infolini zaznaczy rezygnacje
i nic nie trzeba pisac
zrywa się umowe telefonicznie .

jaka jest gwarancja ze tak sie stanie ...?? dostanie jakies potwierdzenie listowne lub e-mailowe ? ze umowa zostala zerwana ?

jak się odbiera kazdy 1 produkt od nas
to dzwoni sie do siedziby w warszawie
i mówi czy cos mamy dalej wysyłac czy nie
w tym wypadku mówi sie ze chce sie złozyc rezygnacje z dalszych przesyłek
i ewentualne usuniecie danych z systemu osoba wypisuje to w 15 sekund i pyta tylko jaki jest powód rezygnacji .

normalnie nie wysyłamy potwierdzen na e-mail
umowa jak została telefonicznie zawarta
to tez telefonicznie się ją zrywa .
jeśli jest bardzo taka koniecznosc to w ostatecznosci mozemy wysłac potwierdzenie rezygnacji z dalszych produktów na e-mail :)

jestok20 napisał:
jak się odbiera kazdy 1 produkt od nas
to dzwoni sie do siedziby w warszawie
i mówi czy cos mamy dalej wysyłac czy nie
w tym wypadku mówi sie ze chce sie złozyc rezygnacje z dalszych przesyłek
i ewentualne usuniecie danych z systemu osoba wypisuje to w 15 sekund i pyta tylko jaki jest powód rezygnacji .

rozumiem i dziekuje za odpowiedz ale dalej dreczy mnie pytanie czy dostaje jakies potwierdzenie zerwania umowy i ze zadne paczki juz do mnie nie przyjda .. mam na to jeszcze 10 dni .. wiec mam nadzieje sie do was dodzwonic w najblizszym czasie i zerwac umowe...

mam juz tego serdecznie dosc tak szczerze ...

Dziekuje serdecznie za odpowiedz .. wyczepująca .. mozna poprosic jednak o przeslanie potwierdzenia rezygnacji z dalszych produktów ? dobrze zrozumialem ?

jestok20 napisał:
w ostateczności mozna
:)

rozwiązanie z mojego problemu jest takie :

1. zadzwonic 22 430 99 99 podac nr klienta i zrezygnować oraz podac przyczyne, i poprosic o potwierdzenie rezygnacji na email
po czym mozna wyslac listownie na warszawe rezygnacje z dalszych uslug tj. zerwanie umowy
2. za otworzoną juz paczkę zaplacic 19.90

czy tak to ma wyglądac kolego jestok20 ?

wystarczy tylko rezygnacja telefoniczna :)
jeżei maszynka otwarta jest z opakowania
trzeba zapłacic to 19,90
i jest po sprawie ;)

rozumiem ale co mam pierwsze zrobic ?? zadzwonic i zrezygnowac i potem zaplacic ... czy zaplacic , zadzwonic i zlozyc rezygnacje ?

a do kiedy jest termin płatności .?
to jest bez znaczenia , byle by nie przekroczyc terminu płatności
żeby nie narosły niepotrzebne koszty :)

teminu mam jeszcze chwile wiec raczej nie powinno byc problemu .. chodzi o to ze paczka zostala otworzona .. chce zachowac maszynke ... zaplace za przesylke ale chce byc pewny ze umowa zosatnie zerwana i zadne inne paczki juz do mnie nie przyjda :)

wiec wydaje mi sie ze pierwsze zadzwonie zerwe umowe aby ostrza mi nie przychodzily a potem pojde zaplace te 19,90

czy mam racje ?

@Jestok
Wypisywane przez Ciebie kalumnie wołają o pomstę do nieba.
Telefonicznie to można dać się spławić.
Po rozmowie telefonicznej klient nie ma żadnego śladu po rezygnacji.
Uwzględniając praktyki stosowane przez Was, przesyłki dalej będą przychodzić.

Może Wyjaśnisz w jaki sposób Monitorujecie gdzie przesyłka się znajduje?

Jeżeli nie Macie jako sprzedawca dowodu wywiązania się z umowy w postaci dowodu odbioru przesyłki i domagacie się zapłaty Jesteście naciągaczami.

Faktycznie nie ma sensu dalsza nasza rozmowa. Zaproś do tego tematu przedstawiciela firmy, który ma coś rzeczowego do powiedzenia, kogoś kto udzieli na pytania.

Dziwię się, że moderator jeszcze nie zamknął wątku razem z Tobą.

Spodziewam się, że nie Odniesiesz się merytorycznie do moich słów.

Z wyrazami szacunku
Shocked.

EOT

Aby sie dodzwonic to trzeba mieć naprawdę duzo szcześcia.Dzis od rana próbuje sie skontaktowac i dalej nic, więc człowiek wyda na doładowania i straci nerwy niz to wszystko warte. Uwazam rowniez, ze jeżeli ludzie by wiedzieli od razu , że będzie tyle problemów z ta rezygnacja , to by sobie odpuścili zamawianie :)

witam,
koleżanka dostała bieliznę i nie wie, czy płacić. Mam pytanie, czy dostaliście to zwykłym listem, czy poleconym? mamy w naszym mieszkaniu studenckim znaczek "R" na skrzynce i polecone listonosz może sam podpisać. I stąd moje pytanie jakim listem to dostawaliście, bo my nie mamy pojęcia, czy był polecony, czy zwykły?

będę wdzięczna za odpowiedz, bidulka roztrzęsiona od wczoraj chodzi.

czyli jak na kopercie nie ma żadnego "R" tylko okienko z danymi adresata, adresem nadawcy i znaczkiem firmy, to list zwykły?

a czy np. na poczcie mogę uzyskać taką informację ?

A możesz zmienić wątek pytając o coś innego? Powinnaś uzyskać.

Powrót