goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
koleżanko od bielizny, czy bielizna przyszła do ciebie listem poleconym, czy została wrzucona do skrzynki?

Witam
Ja mam - miałem podobny problem z tą śmieszną (firma - maszynki ). Podobne procedury tylko z tym że do mnie żadne maszynki nie dotarły. Potem dwa śmieszne telefony czy zapłaciłem faktury a przedwczoraj przyszedł zwykły list od windykacji - Alektun (kwoty zapłaty za faktury + 25 zł. za upomnienie ). Jak to zobaczyłem to mnie tak zdenerwowało że długo nie czekałęm i poszedłem na policję zgłosić fakt wyłudzenia - oszustwa.
Na początku oficer dyżurny był zdziwiony że taką pierdołą im zawracam ale po szybkiej rozmowie potraktował mnie na poważnie szybki telefon do Alektum co jest grane i po chwili problem rozwiązany.

przesyłka nie była polecona , wrzucili do skrzynki . dodzwonilam się do biura obsługi klienta , bez większych problemów , pani rezygnację przyjęła , pytałam się na jaki adres mogę wysłać pisemną rezygnację , pani powiedziała , że przyjmują tylko telefonicznie , a zwrot bielizny mam kierować na ten warszawski adres , że niby to był kiedyś teatr żydowski , a teraz mają tam biuro . mam nadzieje że telefon wystarczy , ale w razie czego rozmowę mam nagraną.

Jeżeli była to zwykła, nie rejestrowana przesyłka, błędem było dzwonienie, teraz mają potwierdzenie dostarczenia przesyłki.
Nic nie robić, nigdzie nie dzwonić, za nic nie płacić.

Witam, wpisuję się jako kolejna naciągnięta i złowiona przez firmę W., ale tym razem na bieliznę Diamond. Początek historii identyczny jak u Was. Wczoraj przyszła przesyłka z bielizną, za którą zapłaciłam dziś 19,90 (stwierdziłam, że skoro wyraziłam na to zgodę prze tel., to już trudno). Zadzwoniłam tam dziś i złożyłam rezygnację z dalszych przesyłek, po czym zostałam poinformowana, że to absolutnie wystarczy i że nie wysyłają żadnego potwierdzenia na maila (o co też zapytałam). Oraz że nie trzeba wysyłać im pism z rezygnacją (co już jest dziwne, bo w regulaminie, który otrzymałam, jest taka informacja).

Po lekturze tego wątku nie wierzę w słowa pani, z którą dziś rozmawiałam, i zamierzam wysłać dodatkowo pisemko z moim podpisem o rezygnacji z tego ich abonamentu. Mam nadzieję, że to wystarczy i że wysłanie tego pisma już po odbiorze I paczki nie spowoduje wątpliwej przyjemności znalezienia w skrzynce za parę tygodni kolejnej przesyłki.

Na fakturze widnieje data 20.06 jako "ostatni dzień aby anulować" - wywnioskowałam więc, że do tego dnia mam czas nadać przesyłką poleconą moją pisemną rezygnację z dalszych paczek.

Dzięki za ten wątek i rady, co należy zrobić, aby pozbyć się naciągaczy.

albertka a jaki adres mają obecnie? chodzi o ten warszawski.

ja mam na fakturze plac grzybowski 12/16, 00-104 warszawa - a że faktura przyszła wczoraj, to chyba jest to ich najaktualniejszy adres :)

Witam,
Od jakiegoś czasu borykam sie z tą firmą, gdy w lutym dzwonił do mnie Pan z informacja o tym że wygrałem cudowną maszynke do golenia. Przez 10 min odmawiałem w koncu dla swietego spokoju powiedzialem ze moge zapłacic te 19 zł zawsze moge przekazac komus taki prezent, tym bardziej zeowy pan zapewnial mnie ze jest to jednorazowa oplata i nigdy wiecej nie bede musial nic za to placic. Po jakimś czasie przyszła paczka, (jestem studentem wiec nie miałem pojęcia o tym ze cos na mnie czeka w domu) dojechałem do domu zobaczyłem ze mam nie opłacone maszynki i list a w nim monit czyli razem 34zł. pomyslalem ze zaplace wkoncu to moja wina. po jakims czasie przyszła kolejna paczka o torej dowiedziałem sie troche wcześniej przed upływem terminu zadzwoniłem do BOKu tam pan przyją moją rezygnację. wszedłem na to forum i zobaczyłem ze raczej na tym nie koniec nastepnego dnia ponownie zadzwonilem by sie upewnic czy wszystko przebiegło tak jak bym sobie tego życzył odebrał ten sam pan i potwierdził to że wczoraj rozmawialiśmy i że nie jestem w ich bazie i ze nie przyjda do mnie kolejne paczki. pomyslalm ze odsylanie tych nożyków jest troche bezsensu i ze wole zaplacic za nie i kiedys użyć.

Wszystko było fajnie i ok ale nie dawało mi t spokoju wiec zadzwoniłem jeszcze raz tym razem odebrała pani, spytałem czy istnieje w bazie danych i czy mam jakies zaległe płatności, nie wierzyłem w to co usłyszałem. nie ma pan zaległych płatności nastepna paczka powinna przyjść w lipcu. Poprosiłem o ponowne sprawdzenie pani poprawila sie i powiedziala ze 13 kwietnia przyjeli moja rezygnacje. Po dwóch dniach ponownie zadzwoniłem i usłyszałem dokładnie to samo postanowiłem wysłać maila, odpowiedzi nie dostałem od tygodnia.

Teraz moje pytanie czy gdy płaciłem juz za nożyki pierwszy raz nie jestem zobowiązany płacic za kolejne paczki, czy mogę kompletnie zapomniec o sprawie a paczki odkładac na półkę i za nic nie płacić?

ja również mam ten adres Plac Grzybowski 12/16, 00-104 Warszawa

Dzwonili wczoraj ze zastrzeżonego numeru
Pani zaproponowała mi przysłanie za 6 tygodni podkoszulka i skarpetek oraz za 2 tygodnie listu z informacją oraz fakturą na opłacenie pierwszej przesyłki w wysokości 9.90 następnie ma otrzymywać pakiety po 59,90 z umowy mogę zrezygnować w ciągu 10 dni od dnia dostarczenia przesyłki.
Czy ktoś z Was otrzymał taki telefon zgodził się na to i jak potem sprawa się przedstawiała ?

Witam.

Również dałam się omotać owej firmie. Zadzwoniła do mnie pani z rana wciskając mi maszynkę, ja zaspana powiedziałam tak i się zaczęło. Najlepsze jest to, że ja maszynki czyli pierwszej przesyłki nie otrzymałam, a dostaje monity. Dostałam nawet pismo z windykacji, ale na szczęście w tej firmie pracują kompetentne osoby i po wyjaśnieniu, że ja paczki nie otrzymałam anulowali to zgłoszenie. Wysyłałam w maju do warszawy pismo z rezygnacją i to z potwierdzeniem odbioru, które otrzymałam. Wczoraj w końcu dodzwoniłam się do firmy w warszawie i pan stwierdził, że oni pisma nie otrzymali. Powiedziałam, że mają mnie wyrzucić z systemu, pan powiedział, ze dobrze. Starałam się wyjaśnić sytuację czemu mam płacić za paczki, których nie mam a pan uznał, że oni mają informację, że otrzymałam. Zapytałam na jakiej podstawie skoro ja nic nie otrzymałam i nie podpisałam na co pan że oni wysłali i na tej podstawie tak twierdzi. I co najciekawsze mam płacić za to, bo tak.

Zaczynam się zastanawiać czy nie puścić tego do tv, bo to jest abstrakcja co ta firma tworzy.
Pozdrawiam.

Witam,
również mam problem z maszynkami, czy ktoś mógłby mi potwierdzić czy paczka nadesłana z adresem PO Box 65, 1620 AB Hoorn, the Netherlands to firma Goodshave czy FLEXIFRONT Courlux INT SA. Kwota do zapłaty widnieje 34zł. Nie chcę otwierać koperty tylko to odesłać.

Keburs mam pytanko czy na tym, ze windykacja anulowała to pismo sprawa się skończyła czy mogę się spodziewać kolejnych pisemek?

Próbowałem doszukać się odpowiedzi tutaj, ale nie znalazłem. Chyba mam pecha. Cóż, zapytam :)
Dzwonili już ponad miesiąc temu. Czekałem na tą przesyłkę za 19,90. Rzecz w tym, że jej nie dostałem, a od razu przyszła do mnie paczka z zapłatą 34 zł (ta druga znaczy, ostrza). Mam zamiar ją odesłać, tylko mam parę pytań.
Na fakturze widnieje adres w Holandii, czy w związku z tym mam odesłać właśnie tam?
Czy jeśli nie dostałem tej pierwszej paczki, mam to uważać jako nie wywiązanie się z umowy i uznać ją jako nieważną? Jakie artykuły prawne musiałbym przytoczyć w pisemnej rezygnacji wysyłanej razem z paczką?
Pozdrawiam wszystkich i naprawdę przepraszam regulamin, jeśli powielam czyjeś pytanie.

EDIT: dodam jeszcze, że od ich telefonu do otrzymania paczki minął ponad miesiąc, bo dzwonili na początku maja, a paczka przyszła w czwartek (13.06).

Witam.
Mam pewien problem. Chodzi o firmę windykacyjną. Otóż w 2007 roku chłopak złożył fałszywe zaświadczenie o zatrudnieniu i wziął na siebie telefon. W 2009 roku zapadł wyrok, dostał wyrok w zawieszeniu. Co prawda nie ma tam żadnej wzmianki o tym, że gdziekolwiek i jakąkolwiek kwotę trzeba spłacać, ale mniejsza z tym. Oczywiście dopiero po kilku latach odezwała się firma windykacyjna, że jest do zapłaty niecałe 3000zł. Z powodu braku możliwości, dogadał się, że będzie wpłacane po 50zł miesięcznie. Od tamtego momentu są regularne wpłaty, razem wyszło już 550zł. Przedwczoraj znowu dzwonili, żeby się dogadać, czy da radę zwiększyć ratę, żeby nie było odsetek. I teraz moje pytanie, czy mają oni w ogóle prawo naliczać jakiekolwiek odsetki, skoro wpłaty są regularne? Teraz zostało niby 2900zł, a na początku było na pewno mniej! Proszę o jakieś podpowiedzi. Nie mamy narazie możliwości zwiększenia raty. Czy to oznacza, że te odsetki będą wiecznie rosły? Czy firma ma w ogóle prawo do ciągłego naliczania odsetek?

k4zian mam dokładnie taką samą sytuację: nie dostałam 1 paczki tylko od razu za 34zł. Mam zamiar zadzwonić, że nie dostałam pierwszej, zrezygnować telefonicznie. Następnie odesłać paczkę a osobno listem poleconym z potwierdzeniem odbioru rezygnację z usług i prośbę o usunięcie moich danych osobowych z bazy tej firmy. Wszystko to na adres polski. Tylko są dwie firmy a listu nie otwierałam mógłbyś napisać jaka to firma? Ja mam paczkę z adresu na kopercie:

PO Box 65, 1620 AB Hoorn, the Netherlands

i się zastanawiam, która to z firm Goodshave czy FLEXIFRONT Courlux INT SA, która z nich widnieje na fakturze?

Czytałam cały wątek i już wcześniej ktoś miał podobną sytuację, że dostał ostrza bez pakietu początkowego i niby w tym przypadku jest łatwiej rozwiązać umowę, ale na pewno trzeba zadzwonić, bo oni uważają za wywiązanie się z umowy samo wysłanie (dzwoniłam) a czy dostaniesz czy nie i tak potem przysyłają ponaglenie do zapłaty).

kasioola88 też koperty nie otwierałem, ale adres jest ten sam. Co ciekawe, na pudełku widnieje nazwa "Matador", nie dostrzegłem nigdzie Goodshave czy Flexifront. Może mają nowego partnera w interesach?

Faktycznie chyba najlepszym wyjściem jest zadzwonienie (dodzwonienie się) tam i upewnienie się, że przyjęli. Teraz zasadnicze pytanie: na jaki numer trzeba dzwonić?

Ponoć dobrym sposobem na sukcesywną rozmowę jest wspomnienie o tym, że nagrywamy ją. Wówczas mają świadomość, że nie mogą tego tak po prostu olać, bo może być problem :D

k4zian coś dziwnego u mnie na pudełku tylko jest nazwa Infinity....jakiś obłęd...może matador dla mężczyzn a Infinity. Nie wiem już całkiem. Muszę wspomnieć, że dzień po tej felernej rozmowie napisałam do nich maila w sensie do westerfield (nie miałam pojęcia o innych firmach) z rezygnacją a oni mi w piątek odp. ze mam skontaktować się przez infolinię..nie wiem co o tym myśleć.
Co do dzwonienia to dzień po rozmowie dzwoniłam tam, to pan był bardzo niemiły i stwierdził, że teraz nie mogę zrezygnować bo jeszcze mnie nie ma w systemie (śmieszne) i że mogę zrezygnować jak dostanę paczkę i numer klienta. Po czym powiedziałam, że mam prawo zrezygnować w ciągu 10dni od zawarcia umowy to stwierdził,że nie. W tym momencie powiedziałam,że rozmowę nagrywam i znam swoje prawa to zaczął udawać, że jest kiepska jakość rozmowy i że zadzwonić mam jak przyjdzie coś. Na pytanie o adres firmy odpowiedział, że będzie na fakturze... szlag mnie trafił....koniec końców okazało się,że mój wspaniały tel tego nie nagrał.
A jeszcze pytanie z jakiego nr dzwonili? u mnie :224309500:mad:

Znalazłam Maszynki Matador i Infinity przesyła Goodshave czyli Westerfield....Matador wersja męska a Infinity damska...teraz tylko trzeba zdecydować co z tym robić..

kasioola88 ponoć infolinia jest pod numerem 22 203 73 14 i tam właśnie trzeba dzwonić (tak wnioskuję z poprzednich postów). Staram się nawiązać z nimi kontakt, co wcale nie jest takie łatwe... Wyjaśnić im jaka jest sytuacja (pierwsza nie doszła, druga owszem), może trafię na jakiegoś gościa z którym dam radę się dogadać.

Powrót