B
bolanty
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 196
- Autor Autor
Szukam drugiego dna ,bo mnie już to irytuje. Dwa i pół roku temu ( pewnie wtedy wniosek trafił na tapetę) poprosili o potwierdzenie kopii dokumentów szkolnych ( szkoła podstawowa w Wiedniu) mojego ojca . Był tam wniosek o przyjęcie do szkoły, zaświadczenie dyrektora szkoły o udanym przesiedleniu do Wiednia , zgoda Gubernatora Rzeszy miasta Wiednia ( deutscher Volkszugehorigkeit Imie i Nazwisko ) na naukę w tej szkole. Prócz tego dołączyłem poświadczoną kopię karty meldunkowej z Wiednia w której w rubryce obywatelstwo jest "deutsch'. Dołączyłem również kopię listy osób przeznaczonych do naturalizacji i imigracji ( dziadek , babcia )z Galicji Wschodniej (kopie otrzymałem z Bundesarhiv w Berlinie). Wtedy właśnie dziadek z babcią i moim ojcem wyjechali do brata dziadka do Wiednia, gdzie załatwił mu pracę na Wiedeńskiej kolei. Właśnie po tym wszystkim to podanie do szkoły itd.
Te dokumenty właśnie , BVA trawi przez cały trzeci rok czekania . Nie proszą o dosłanie kolejnych i nie wysyłają odmowy. Może chcą odtworzyć akt naturalizacji ?
Te dokumenty właśnie , BVA trawi przez cały trzeci rok czekania . Nie proszą o dosłanie kolejnych i nie wysyłają odmowy. Może chcą odtworzyć akt naturalizacji ?