Income Support

• Autor wątku Autor wątku izuchna21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To jednak moze w przyszly piatek jak mam spotkanie w cba(dzisiaj do mnie dzwonili zeby sie umowic)os zwojujemy!!!!!????

i jak myslicie ?mam szanse?aha jeszcze jak dlugo to trwa z tym trybunalem!tak mi mozgi cztaly ta decyzje ze wyczytaly inne rzeczy!O Boze czy w opiece tutaj pracuja ludzie po przeczkolu????????

przedszkolu!!!!!!!!!!a ja pisze jakbym skonczyla tylko zlobek w Polsce!!!!!ale tak szybko mysle i staram sie to przelac na ekran,ze....nie ma eytlumaczenia sorrki!Mam wiecej niz 8 klas!

Margot pisalas,ze miesiac bylas na JSA - czy tobylo w 2008 roku?

claimed 21 National Insurance Credits to oznacza, ze aplikowalas o skredytowanie skladek na NI i Oni dali Ci 21 credits na skladki inaczej nie moglabys brac innych benefitow badz korzystac ze sluzby zdrowia - Z ego co pamietam ustawa mowi, ze okres kiedy jestes zarejstrowana w JC jest zaliczany do 5 lat ale tak jak pisalam wczesniej musze przestudiowac regulacjke pod Twoim kierunkiem

21 kredytow to 21 tygo we wspomnianym roku kalendarzowym, w tkorych zarobilas lower earning limit badz powyzej badz bylas na contribution based benefit. Tak ja to widze.

Na bezrobotnym jestes jobseeker a jobseeker jest economically active. Dlatego tez zalicza sie do okresu rezydencji. Bielmo lepiej jest pisac do nich. Szczegolnie jesli masz wystarczajaca ewidencje pro. A jest tak dlatego, ze po pierwsze takie przesluchanie w trybunale kosztuje panstwo kokosy a po drugie co moze przemawiac bardziej za, okres oczekiwania jest milion razy dluzszy. A po trzecie ewidencja ktora ty wyslalas do trybunalu byla automatycznie przekazana do dwp i oni z punktu widzenia prawa tak czy siak musza na nia spojrzec jeszcze raz. Okres oczekiwania na przesluchanie w moich stronach to do bodajze 14 tyg. z tego co pamietam

dzieki !teraz napisz mi agacik21 czy wedlug ciebie ja mam w ogole jakies szanse w tym calym trybunale?czy moje zwolnienia lekarskie i jobseeker polozyly juz wszystko?O HO sie nie martwie,bo mam certyfikat.

a na jaki okres masz zwolnienia lekarskie i jaki zasilek wowczas dostawalas? wg mnie - tak, ale ciezko jest radzic bez dokladnego przejrzenia papierow

a tak jeszcze z ciekawosci: o co chodzi z tym ojcem dziecka i zakzzem zblizania sie?

zwolnienie mam na pazdziernik i listopad 2008 i placili mi zwykly sickpay o ile dobrze pamietam 75 funtow tygodniowo.Innych zasilkow nie mialam w tym czasie.Sorrki pewnie jestem marudna,ale stoje pod sciana!!!!

Calkiem zglupialam w decyzji napisali,ze JSA mi sie tez nie nalezy,a cab i moja social robotnik kazali misie zarejestrowac i w przylym tygodniu mam spotkanie!

ojciec dziecka ma zakaz mieszkania z nami i w ogole zblizania sie.Nie moze miec zadnych kontaktow z dzieckiem. Nie byla to przrmoc i nie my jestesmy tworcami tego zarzadzenia teraz.Skompplikowana sprawa i smutna dla nas wszystkich!

oni ci napisali ze nie mozesz dostac jsa, dlatego ze nie wiedza o twojej rejestracji w wrs. Dostaniesz jsa.

i mam tez nadzieje,ze jak ich oswieci za mam wrs to jakos zbieram te piec lat na is.mam rocznego synka i w tej chwili zostalam tu sama bez mieszkania,jsa to ostateczne rozwiazanie.Trudno jest szukac pracy z dzieckiem na reku.chcialam najpier wrocic do normalnego zycia po horrorze,ktory tu przeszlam i dopiero szukac pracy,ale moze przyjdzie mi zapiepszac na matki brytyjki co siedza w domach x lat.ja chce wrocic do pracy,ale traz to bedzie mega trudne.co z dzieckiem?troche uczepilam sie mysli ze moze jednak w tym calym zamieszaniu bedzie maly promyk.dostane is,a co za tym idzie stale mieszkanie.Ja od 4 miesiecy zyje z dzieckiem na walizkach,dlatego tak draze ten temat.

taka skromna rada, tylko sie nie uraz: te opinie na temat na kogo pracujesz to radzilabym zachowac dla siebie, bo tak nieladnie osadzac ludzi, ktorych nie znasz. Masz wszystkie payslipy i p45??poukladaj sobie je w porzadku chronoligicznym i napisz jakie okresy pokrywaja, gdzie masz przerwy dluzsze niz 1 miesiac, gdszie pracowalas mniej niz 10 godzin tygodniowo.

margot - ja moze tez dodam swoje 5 groszy - rozumiem, ze maz/partner ma zakaz mieszkania z Wami ale co stoi na przeszkodzi aby Was mogl utrzymywac co i tak ( jak domniemam ) robilby gdybyscie mieszkali razzem.

Okres pobytu na bezrobotnym na 100 zalicza sie do 5 lat tak samo chorobowe sprawdzilam to. Teraz tak jak radzi kolezanka wyzej poukladaj wszystko i zobacz jakie masz przerwy w dokumentacji. Druga sprawa nie napisalas nigdzie z jakiego powodu odmowili Ci ostatnio JSA - z reguly za nim aplikuje sie o IS nalezy aplikowac o JSA jezeli sie nalezy. Wiem, ze ciezko szuka sie pracy z dzieckiem na reku ale z drugiej strony zobacz ile mam tak robi, dzieci miesieczne do zlobka oddaja.

sprawa jest bardzo zlozona.paretner oczywiscie mi pomaga,ale opieka spoleczna patrz\y przez to na mnie jak na zdrajce.wiem,ze moze ciezko to zrozumiec,ale nie bede opowiadala na forum o traumie jak przezywam.ja nie mam nic przeciwko szukaniu pracy.Tylko zawalilo mi sie cale zycie,jestem praktycznie bez mieszkania i musze miec szybko jakis benefit.Ponioslo mnie wiem,ale sytuacja jest tez straszna.Ja chce poszukac zlobka i oddac synka,ale nie wszystko na raz.Musze jakos poukladac zycie.System mnie zrobil samotna mama i sie na mnie wypial.
Teraz dokumanetacja.Mam prawie wszystkie payslipy,moze brakowac jakis pojedynczych.Przerw w pracy praktycznie nie mialam.Moze 3-4 dni miedzy zwolnieim,a aplikowaniem o jsa.Pracowalam zawsze na full time.Z chorobowego bezposrednio przechodzilam na macierzynski.Przerwa jest teraz od 32 sierpnia jak konczyl mi sie macierzynski.Niegdy nie odmowili mi jsa,ja pisalam,ze teraz mi napisali,ze mi sie nie nalezy,ale juz agaciq21 mnie oswiecila,ze tak napisali,bo nie moga znalezc mojego wrs.
Moj partner ma tez zalaz kontakow z dzieckiem,a to ze ja mam z nim kontakt nie dziala na korzysc dla mnie w oczach opieki spolecznej.Wieczorem wezma sie za ukladanie wszystkiego pokolei.Dzieki za rady!!!Rozumiem,ze macierzynski wlicza sie do czasu pracy????

Powrót