Income Support

• Autor wątku Autor wątku izuchna21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A co mnie, to co ja właściwie teraz powinnam zrobić? Mam decyzję z Trybunału, że mam r2r i decyzja z DWP została uchylona, ale co teraz???? Mam cos zrobić, czy czekać na odzew od nich w sprawie IS? Czy to ja mam sie upominać? Może to głupie, ale nie wiem co robić teraz.

"a co do mnie" - miało być.

Jak to jest? Nie każdy ma prawo odwołać się do Trybunału???? Margot a kiedy dostałaś od nich ostateczną decyzję i to, że nie możesz się odwoływać?

bielmo, ty czekaj, chyba, ze masz krucho z kasa to wal po crisis loan. TS przekazal decyzje do DWP. i teraz oni musza dokladnie policzyc ile ci kasy wisza. Poza tym DWP ma miesiac na odwolanie sie do trybunalu wyzszego, ale nie mysle, ze po zadymie w sadzie europejskim to nastapi ;) Jesli chodzi o to co tobie w CAB powiedzieli, ze decyzja jest wlasciwa to mieli swieta racje. zauwaz, ze prawo sie zmienia atych decyzji nie bylo jeszcze na patelni kiedy ty odiwdzilas cab.

do eliss: w cab nie ma prawnikow, sa doradcy ;)

do margot: w jakiej ty czesci uk jestes? zobacz czy w liscie ktroy otrzymalas z dwp nie jest przypadkiem napisane ze twoje papiery zostana teraz przekazane do tribunal servise. Jesli tak ,to nie musisz pisac odwolanie. natomiast bedizesz musiala przygotowac tzw. submission. Poczekaj az tobie wysla z dwp ich submission, to bedie taka sterta papierow ok 50 stron w twoim przypadku szacuje. Na tej podstawie bedziesz pisac swoja. a jeszcze napisz, co im wysylalas z pierwszym odwolaniem?

aż tak krucho nie jest, tyle czekałam, to mogę jeszcze trochę :)
Może nie było najświeższych decyzji z sądu, ale była decyzja w sprawie Baumbust. W CAB powiedzieli również, że teraz trzeba mieć stałego rezydenta by móc się starać o jakiekolwiek benefity :o

margot - oprócz tego co napisała agaciq, to może napisz co dostałaś w ostatniej decyzji, bo jakoś trudno mi to zrozumieć, że nie możesz dalej się odwoływać.

ja juz mam ta ich decyzje na niemalze 50 stron.dzisiaj dzwonili do mnie z cba i za tydzien w piatek mam znowu spotkanie.Moj maluszek dopiero poszedl spac i zraz ide po decyzje!!!!!!!A ja kochaniutkie jestem w Szkocji!

nie wiem czy cba chce walczc czy chca mi wytlumaczyc.moja social worker szkala prawnika moze tam znalazla,bo ona chyba o inny6ch nie slyszala.ja mam cisnienie ,bo jestem w tymczasowym mieszkaniu i cousil naciska na jakis benefit!opieka teraz to sie posrala co dalej!sorrki za slownictwo,ale juz mi i sil i wiary brakuje!

bylam ze szkotam to sobie radze!!!chociaz pacy tlumacza raczej mi nie zaoferuja!!!ale przeczytac ta decyzje to juz nie lada praca dla mnie!!!!Wszystko w urzedach zalatwiam sama,wiec chyba nie jest zle.Do powaznej sprawy prosze o tlumacza,wola byc pewna!

ok, z tego co wczesniej napisalas ja twoja kariere legalnego zamieszkiwania w uk widze tak:

25/5/04 - rozpoczecie pracy (nie liczy sie - rejestracja w wrs powyzej miesiaca od dayt rozpoczecia pracy)
5/7/04 - 16/5/08 -pierwsza praca, zostajesz wylaczona z rejestracji
16/5-08 - 25/7/08 - praca 2 - agencja - ten temat musimy rozwinac
1/8/08 - 5/9/08 - zarejestrowana na bezrobotnym (jsa)
6/9/08 - 31/3/09 - praca 3..
7/2/09 - urodzenie dziecka
? - 31/8/09 - macierzynskie

jaki rodzaj macierzynskiego dostawalas? czy to bylo legalne macierzynskie, tnz maternity allowance badz smp? jesli chodzi o prace agencyjna to ile to bylo godzin, jak czesto pracowalas, cyz byly jakies przerwy, ile p45 mialas od nich? z tego co widze to ty masz 5 lat. pytanie tylk oz ta agencja i macierzynskim. Byc moze w dwp nie maja wszystkich twoich prac itp. i dlatego odrzucili. Pozbieramy to do kupy i napiszesz do nich

Napisali mi!
Miss XXXstates in her appeal that she is a qualified person as she has worked for 5 years in the uk.All available records ave been checked.Miss XXX contribution record and Miss XXX records show that she worked from 2004-2007 inclusive without claiming any government financial social assistance,4 years inclusive.However in 2008 Miss XXXcontribution records shows that she claimed 21 National Insurance Credits with determines that she was not self sufficient for 2008 and therefore interruped her 5 continuous years of employment to becoming a qualified person since 2004.Although Miss XXXstates that she has worked for a period of time sha has not lodged any employment with the Worker Registration Scheme and therefore would not be advised to claim the active benefit of JSA.Miss XXX has claimed claimed the inactive benefit IS and therefore is not a worker,workseeker or self sufficient.
I submit that the decision of 22.01.2010 is correct in law is to remain unchanged.I respectuflly invite the Tribunal to uphold the decisin of 22.01.2010,as reconsidered on 01.03.2010.
Czy sprawa soe rozbila o moj zasilek dla bezrobotnych????

macierzynski placil mi job centre ,bo u ostatniego pracodawcy nie mialam wypracowanych 26 tygodni,wiec musialm wysylac im payslipy.w agecji to byla normalna praca 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu bez przerw.Dostalam od nich jeden P45.Ale macierzynski mialam wypracowany!

pisza, ze przeanalizowali sprawe ponownie,ale decyzji nie zmienili. Pisza, ze wg ich danych (historia skladek z hmrc-mysle) masz przerwe w ich oplacaniu w 2008, zebralas 21 kredytow, co wg nich powoduje przerwe w 5 latach. Pisza tez,ze sie nie zarejestrowalas w wrs,(pisalas ze masz home office, pewnie info do nich nie dotarlo) i dlatego tez nie proponuje zebys skladala na bezrobotne.

Totalny brak w dokumentacji. Teraz musisz na to odpowiedziec. Wyslac im kopie wrs z payslipami albo jakims dowodem okresu pracy. Te 21 kredytow to mi wyglada na pierwsza prace. popatrz na pyslipy z agencji czy ci odprowadzali skladki. Zgromadz dowody na te wszytkie okresy, co robilas. W szczegolnosci payslipy potwierdzajace okresy przepracowane i wrs, Ja bym osobiscie do nich napisala jeszcze raz i wyslala kopie tych wszystkich dokumentow i poprosila zeby jeszcze raz na to rzucili okiem. sprobuj cos wygrzebac, albo w cab niech ci napisza, ich jeszcze raz z tym wszystkim do nich. wypisz daty krowie na rowie. A jak jakis problem to daj znac, cos sklecimy

Ok, czyli oni po prostu podtrzymali swoją decyzje i przesłali Twoje papiery do Trybunału i teraz czekasz na termin przesłuchania. To nie tak, jak napisałaś wcześniej, że Twoja odwołanie zostało wstrzymane. Jednocześnie apeluja do Trybunału by podtrzymał ich decyzję. Ok, to mamy wyjaśnione, co do reszty to trzeba to przestudiować i sie upewnic czy masz te 5 lat czy nie. Nie rozumiem tego ich "claimed 21 National Insurance Credits", czy to chodzi o ten zasiłek co kiedyś pobieralaś JSA. Ale to bzdura, że ten okres się nie liczy. Zarówno macierzyński jaki i okres w którym jest się zarejestrowanym w JCP i pobiera JSA zalicza sie do ciągłości. Bynajmniej ja to tak widzę.

no właśnie, pisze, że nie masz WRS? ale przecież masz?

agaciq, skoro sprawa została już przesłana do Tribunal Service, to raczej juz nic nie da pisanie do nich. Teraz musi to wszystko zebrać ładnie do kupy, że tak powiem, przygotować Submission do Trybunału i bronić sie stałym rezydentem i temu dokładnie sie przyjrzeć.

ale wiecie co ja teraz mysle?jak robili mi rejestracje to zrobili literowke w nazwisku,dzwonilam do nich wtedy i powiedzieli ze to nic nie szkodzi i ze zmienia.Certyfikat mam ten ze zdjeciem!!!!!!

ludzie przeciez na podstawie miedzy innymi P-45 z agencji zwracali mi podatek

oni maja straszny bałagan i z tej decyzji wynika, że nie mają tego w swoich papierach. U nich widniejesz jakbys nie miała WRS.

Powrót