B
bielmo75
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 135
shpulka napisał:Witam,jestem nastepna osoba ktora dostala list z odmowa,na podstawie no right2reside,mam male dziecko 6m-cy ktore jest obywatelem tego kraju [tata jest british] no ty my we dwoje chyba nie mamy right2reside.Czy warto sie odwolywac?Mozecie cos poradzic?dzieki:tuptup:
Witam,
Podsyłam lektutę Wszystkim do poczytania, tam jest dokladnie napisane w jakich okolicznościach jest "right to reside", jesli bedziecie miały nadal jakies pytania to pytajcie.
The Immigration (European Economic Area) Regulations 2006 (w szczególności paragraf 10 i 14):
The Immigration (European Economic Area) Regulations 2006
Directive 2004/38/EC:
http://ec.europa.eu/justice_home/doc_centre/citizenship/movement/doc/table_correspondence_en.pdf
Do tego jeszcze przepisy Income Support (General) Regulations 1987:
link pod którym wczesniej to było nie działa, ale podam link do zmiany jaka zaszła w tych przepisach i w zasadzie to on Was interesuje i okresla, kiedy jesteście "preson from abroad" a kiedy nie a co za tym idzie jesli jesteście "person from abroad" to nie macie r2r, jak nie jesteście to macie r2r - to tak w skrócie.
The Social Security (Persons from Abroad) Amendment Regulations 2006
do Shpulka - dziecko ma obywatelstwo po mamie.
Za mało podalas informacji by cos powiedzieć. W zasadzie raczej szans nie ma. Jesteś mężatka, rozwiodłaś sie, jesteście w separacji czy tylko zyłas z partnerem? Pracowałas, masz zaliczne 12 miesięcy, masz WRS? Masz jeszcze dzieci czy tylko to maleństwo?
Pozdrawiam