agaciq21
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 427
anitka1 nie mozna otrzymywac jsa i income support jednoczesnie,bo te zasilki sie nawzajem wykluczaja, o ile dobrze zrozumialam.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
agaciq21 napisał:/.../
Do solutions: a propos kosztow prawniczych to troszke inaczej wyglada w uk niz w polsce. Osoby o niskim dochodzie nie musza ponocis kosztow prawniczych. jest tutaj wiele organizacji, ktore udzielaja darmowych porad prawnych - finansowanych przez lsc (legal services comission). na ich stonce powinna byc dostepna lista lista takowych Pozdro
agaciq21 napisał:anitka1 nie mozna otrzymywac jsa i income support jednoczesnie,bo te zasilki sie nawzajem wykluczaja, o ile dobrze zrozumialam.
solutiondss napisał:Masz racje @agaciq21 sa takie organizacje nawet w niektorych - mozna sprawy prowadzic w jezyku polskim, ale to jest mniej wiecej poziom CAB - ja mialem na mysli solicitor'a z tej racji, ze w przypadku spraw beznadziejnych czy skomplikowanych w CAB'e zalecaja skorzystac z pomocy solicitora.
zuska7528 napisał:witam w niedzielny poranek,bardzo dziekuje za odpowiedzi jezeli chodzi o moje odwolanie do councilu to juz robilam dwa odwolania teraz robie juz oficjalna apelacje i mam czas na to do 1 pazdziernika chce wlasnie ujac tam ta odpowiedz z CHB i zobaczymy co oni mi odpisza , pozdrawiam serdecznie
anitka1 napisał:To prawda. Ale z tego wynila ze mozna aplikowac o IS jesli jest sie na JSA. Pewnie tu chodzi o to ze nie mozna pobierac obydwu benefitow jednoczesnie. I pewnie jak sie dostanie IS to rezygnuje sie z JSA.
agaciq21 napisał:co masz na mysli poprzez 'poziom CAB'? Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe, ze bardzo czesto to prawnicy pracuja w cabx i nie rzadko kancelarie zalecaja wizyte w cab. Wielu z nich nie przepada za, badz nie ma wiekszego pojecia na temat zasilkow. Po trzecie zdecydowanie nie uznalabym spraw ostatnio poruszanych na tym podforum za skomplikowane. Nie wiem skad wziales taka opinie na temat lsc badz cabx, zapewniam cie ze jestes w bledzie i tego doswiadczylam wielokrotnie na wlasnej skorze.
shpulka napisał:Witam,bardzo prosze o pomoc w napisaniu apilu w sprawie income support,przez dyskryminacje polakow wstrzymano mi chtc tlumaczac sie ze nie mam right to reside.mam HO i 17 m-cy pracy.szczegoly przez email shpulka7@yahoo.com ,dziekuje
agaciq21 napisał:co masz na mysli poprzez 'poziom CAB'? Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe, ze bardzo czesto to prawnicy pracuja w cabx i nie rzadko kancelarie zalecaja wizyte w cab. Wielu z nich nie przepada za, badz nie ma wiekszego pojecia na temat zasilkow. Po trzecie zdecydowanie nie uznalabym spraw ostatnio poruszanych na tym podforum za skomplikowane. Nie wiem skad wziales taka opinie na temat lsc badz cabx, zapewniam cie ze jestes w bledzie i tego doswiadczylam wielokrotnie na wlasnej skorze.
solutiondss napisał:Intencjonalnie moze zle sformuowalem zdanie - nie chcialbym urazic urzednikow z CAB ani wspomnianych przez Ciebie z LSC do ktorych mam wielki szacunek, dla ich pracy czesto w charakterze wolontariatu - jezeli ktos by sie poczul urazony moim sformuowaniem do z gory przepraszam. Ale zaznaczam gdy tylko spotkam urzednika, ktory zaskoczy mnie profesionalizmem i autentyczna kultura niezwlocznie Ciebie poinformuje.
Chcialbym abys wiedziala, ze powodem wziecia mojego udzialu w forum byla lektura postow forumowiczow. Trudno mi bylo przejsc obojetnie kolo problemow traktujacych w nich czego moja opinie wyrazilem w jednym z moich postow.
W trakcie lektury postow nasunelo mi sie pytanie dlaczego dotychczas nie powstala jakas organizacja zaznaczam "polska", ktora nie zajela by sie kompleksowo pomoca prawna takim osobom. Taka koncepcje Stowarzyszenia przedstawilem w jednym z postow, z racji tego za mam rowniez mozliwosci lokalowe zaproponowalem takze miejsce na jej statutowa dzialalnosc. Nic wiecej zrobic nie moge - liczylem na jakies zainteresowanie moja propozycja z racji tego, ze watek odwiedza duza liczba forumowiczow zainteresowanych tematem i szukajacych porady.
Nie jestem prawnikiem ani tez nie chce uchodzic za prawnika amatora, pozdrawiam tutaj @bielmo75, ktory doswiadczyl procedure z systemem i teraz postanowil dzielic sie swoimi radami z potrzebujacymi, za to moje doswiadczeniem jest ponad czteroletnie w WB w prowadzeniu agencji nieruchomosci i kontakt z przeogromna liczba klientow jak rowniez urzednikow.
Nie che sie powtarzac o koniecznosci powstania takiej organizacji jej celowosci czy nie ale niech bedzie odpowiedzia Twoj post.
Alez ja pisze wyraznie o odwrotnej sprawie - przeczytaj uwaznie moj post z CAB'u kieruja do solicitora.
Co do Twojej opini o prawnikach to jest przewrotna -" nie maja wiekszego pojecia na temat zasilkow" - a kto ma miec jak nie Oni? Ja nie znam pojecia pol-prawnika mozna byc specjalista w jakiejs dziedzinie ale podstawowa wiedze powinien posiadac.
Po drogie CAB to nie solicitor a instytucja cos w rodzaju pierwszej pomocy prawniczej. Nie wem o ktorych sprawach ostatnio poruszanych na podforum myslisz - ze nie skomplikowane - dla Ciebie czy ogolnie a dla wspomnianych przez Ciebie prawnikow tez?. Zachodzi pytanie kto komplikuje tak nieskomplikowane sparawy.
Co do reszty to mozemy miec rozne opinie a ja sznuje Twoje zdanie.