Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pasqud napisał:
Odszkodowanie za co?

Widać, że nowi nie czytają wcześniejszych postów. Tam mają wiele odpowiedzi a tak temat męczony będzie ciągle od początku, ehh... Pasqud już tłumaczył, ja napisałem także wzór pisma dla innych na pewnym etapie a każdy nowy zamiast przebrnąć przez ten magazyn wiedzy pisze swoje od początku.

Ostatnia edycja:
Witam!
Niestety też dałem się wkręcić, czyli jestem w "Kubie". Oczywiście dostałem FV, data płatności 2 dni przed datą dostarczenia.
Co za historia:!:
Dobrze, że trafiłem na to Forum.
Przez dwa dni czytałem z zapartym tchem Wasze wpisy i przecierałem ze zdumienia oczy. Czułem też ulgę, że nie jestem sam, choć może to brzmieć dziwnie :-)
Dziękuję za te wszystkie informacje i za Wasze wysiłki, żeby wyjaśnić sprawę. Mogę z tego skorzystać. Wiem teraz jak zareagować i co zrobić. Myślę też o zgłoszeniu na policję tej sprawy.
Pozdrawiam!

Witam!
Podaje informację uzyskaną od Prokuratury Okręgowej w Jeleniej Górze.
„Sekretariat Prokuratury Okręgowej w Jeleniej Górze zawiadamia, że decyzją Zastępcy Prokuratora Okręgowego z dnia 12 marca 2010r., sprawę zarejestrowaną pod sygn. 1 Ds. 721/10 Prokuratury rejonowej dla Wrocławia-Stare Miasto, dotyczącą szeregu czynów z art. 286 § 1 kk na szkodę różnych osób i przedsiębiorstw między innymi na Pana szkodę
– w wyniku rozstrzygnięcia sporu kompetencyjnego, przekazano do dalszego prowadzenia Prokuraturze Rejonowej dla Wrocław-Stare Miasto.”

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Myślę, że sprawa nabierze tempa i skończą się listy od IIP, bo Marta U. nie działa sama.
PS
Moderatorzy to jest już drugi wpis dotyczący informacji od Prokuratury - poprzedni się nie ukazał ?

Moderatorzy to jest już drugi wpis dotyczący informacji od Prokuratury - poprzedni się nie ukazał ?
Ciekawe, bo ja czytałem przed chwilą ten pierwszy wpis. :)

W związku z podaniem adresu działalności fundacji " serca dla serc" czyli ul. Krótka 24a w Jeleniej Górze zadzwoniłem do firmy Energia Pro która jest pod tym samym adresem, tam podano tel. do zarządcy obiektu . Zarządca potwierdził ,że ta fundacja jest i działa w budynku pod tym adresem

mazlo1 napisał:
W związku z podaniem adresu działalności fundacji " serca dla serc" czyli ul. Krótka 24a w Jeleniej Górze zadzwoniłem do firmy Energia Pro która jest pod tym samym adresem, tam podano tel. do zarządcy obiektu . Zarządca potwierdził ,że ta fundacja jest i działa w budynku pod tym adresem

Ja bym na ten adres niczego nie wysyłał. Adres spółki jest taki jak widnieje w KRS a to że listy wracają to już nie nasz problem.

witam serdecznie!
jestem kolejna "ofiara" prawa polskiego. u mnie wszystko przebiegalo tak samo jak u wiekszosci z was. najpierw e-mail z danymi firmy, maly blad do poprawki i ...aktywacja uslugi "biznes". rowniez u mnie nic nie wskazywalo na to iz jest to platna usluga. nawet zanim weszlam pisalam do nich pytania czy jest to juz platne itp. ale zawsze byla ta sama odp. czyli prosze przeczytac regulamin.
przyznam ze przelecialam wzrokiem po malym i dosc zagmatwanym druczku i chyba jestem za glupia aby zrozumiec to co tam bylo napisane. dostalam od nich maila z poprawnym aktywowniem profilu. dalomi juz domyslenia i nie kliknelam w owy link. ale bylo moje zdziwienie we wtorek 16,03,2010 gdy zobaczylam fakture za usluge w kwocie 800 zl netto (list byl polecony).
data faktury to 9,03,2010, termin platnosci 14,09,2010 a doszla 15,03,2010.

przestudiowalam cale 61 stron tego forum i w efekcie nie wiem co zrobic.
dzwonilam do mojego Urzedu skarbowego gdzie dowiedzialam sie ze faktury mozna wystawiac w stecz i nikt nie moze tego podwazac (prawo robi sei otwarte dla przedsziebiorcow i "naciagaczy").

zadzwonilam rowniez do Urzedu we wroclawiu gdzie po podaniu nazwy firmy nie zrobilo to na nich wrazenia. potwierdzono tylko ze firma interactive index jest na dzien dzisiejszy platnikiem VAT.
wyjasnilam po skrocie sprawe i poproszono mnie o wyslanie do urzedu Skarbowego we Wrocławiu listu z podaniem informacji dotyczacej "zawarcia" umowy oraz kopią faktury.

tak wiec biegne na poczte i bede czekac. Nie wiem tylko czy odeslac fakture na adres firmy z informacja o tym iz nie zgadzam sie z faktura?

pozdrawiam

S.G. napisał:
Nie wiem tylko czy odeslac fakture na adres firmy z informacja o tym iz nie zgadzam sie z faktura?

Dokładnie tak - było to już wielokrotnie powiedziane na tym forum.

S.G. napisał:
dzwonilam do mojego Urzedu skarbowego gdzie dowiedzialam sie ze faktury mozna wystawiac w stecz i nikt nie moze tego podwazac

Poproś o tą interpretację na piśmie, ponieważ jest bardzo ciekawa. :)

Witam

Od poniedziałku czytam to forum z wypiekami na twarzy z powodu otrzymania takiej samej faktury jak inni. Ja wysłałem mailem potwierdzenie zmian ale przed wysłaniem zapytałem o cenę i dostałem odpowiedż, "Załozenie i użytkowanie profilu jest całkowicie bezplatne. Prezentacja w wersji podstawowej jest darmowa". Nie sądziłem, że ta prezentacja jest inna niż podstawowa. Dzisiaj zgłosiłem na Policji w Jeleniej Górze zawiadomienie o całej sytuacji. Wygląda na to, że jest nas sporo.

Poproś o tą interpretację na piśmie, ponieważ jest bardzo ciekawa.

POSTARAM SIE O POTWIERDZENIE TYCH INFORMACJI NA PISMIE, ALE JAK WIADOMO TELEFONICZNIE LUDZIE CZASEM POWIEDZA JAK SPRAWY SA ROZPATRYWANE I JAK TO WYGLADA. JAK BEDE COS WIEDZIALA TO ZARAZ PISZE.

A JUZ WYSLALAM PISMO DO URZEDU WE WROCLAWIU ORAZ ODESLALAM FAKTURE DO "NASZEJ" FIRMY. TERAZ CZEKAM

Witam.
Przeczytałam całość wypowiedzi i dzięki Wam odesłałam fakturę na wiadomy wszystkim adres. Przedtem (a było to wczoraj) zadzwoniłam do US we Wrocławiu i sprawdziłam, że inny adres nie funkcjonuje. Pani z US przekonała mnie aby kopię całości korespondencji (otrzymanej od i wysłanej do firmy Interactive) przesłać również do US. Są to kolejne dowody w sprawie.
Listy wysłane i czekam na ciąg dalszy.
Zastanawiam się jednak czy zwrócić się do firmy Interactive o usunięcie wpisu? Sama nie potrafię nic zdziałać. Z rozpędu dodałam logo firmy i linka do strony :( nie potwierdzałam tego faksem ani też w inny sposób.

Wiedziałem!!!!! Wiedziałem że znam skądś to nazwisko i te dwie gęby na zdjęciu z NK!!
Daliście mi cały dzień myślenia... ale WIEM już skąd ich znam...
Drodzy koledzy i kolezanki - te wszystkie pisma i psudofaktury z firmy M. i jej fagasa Jarosława T. możecie sobie wsadzić w ... Jaka szkoda że dopiero teraz natrafiłem na ten post... Doszło tu do jakiejś paranoi - uczciwi (jak mniemam) ludzie z tego forum zastanawiają sie czy zapłacić czy nie zapłacić firmie-krzak której zarząd jest doskonale znany np. krakowskiemu CBS. To chore...
na pocieszenie powiem ludziom z tego forum że pani M. w swojej nieokiełznanej zachłanności próbowała oszukać nie tylko uczciwych przedsiębiorców, ale też takich którzy nie zgłaszają spraw w prokuraturach, sądach itp,. tylko załatwiają to INACZEJ.
Ech.. Marta, młoda jeszcze jesteś i po co ci to wszystko? A widze że wierzyciele z It-Impu nie znaleźli cie jeszcze skoro czytasz to forum....
P.S.
Jako ciekawostka - ten adres przy Pl. Solnym był swego czasu wykorzystywany przez wiele trefnych spółek których prezesi/udziałowcy/zarząd albo siedzą albo są poszukiwani LG abo... ;)
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Czy to scenariusz filmu sensacyjnego?
Ciekawe czego się jeszcze dowiemy...

arek_69 napisał:
Czy to scenariusz filmu sensacyjnego?
Ciekawe czego się jeszcze dowiemy...

no ciekawe ciekawe..
powstaje nowa forma powieści sensacyjnej w odcinkach.
opłata abonencka jedyne 976 pln :-)

koziol napisał:
Wiedziałem!!!!! Wiedziałem że znam skądś to nazwisko i te dwie gęby na zdjęciu z NK!!

Widzę, że wiesz dosyć dużo na temat Marty U.
Powiedz co wiesz jeszcze na temat sprawy jakie CBS prowadzi przeciwko niej.
Skąd też o nich wcześniej słyszałeś? Może lepiej by było, gdybyś odpisał na priva bo to forum swego czasu też było przez nią inwigilowane

uczciwy_2010 napisał:
no ciekawe ciekawe..
powstaje nowa forma powieści sensacyjnej w odcinkach.
opłata abonencka jedyne 976 pln :-)

Tak, "Koszmar z Placu Solnego 14" :D

koziol napisał:
Drodzy koledzy i kolezanki - te wszystkie pisma i psudofaktury z firmy M. i jej fagasa Jarosława T. możecie sobie wsadzić w ... Jaka szkoda że dopiero teraz natrafiłem na ten post... Doszło tu do jakiejś paranoi - uczciwi (jak mniemam) ludzie z tego forum zastanawiają sie czy zapłacić czy nie zapłacić firmie-krzak której zarząd jest doskonale znany np. krakowskiemu CBS. To chore...
na pocieszenie powiem ludziom z tego forum że pani M. w swojej nieokiełznanej zachłanności próbowała oszukać nie tylko uczciwych przedsiębiorców, ale też takich którzy nie zgłaszają spraw w prokuraturach, sądach itp,. tylko załatwiają to INACZEJ.
Ech.. Marta, młoda jeszcze jesteś i po co ci to wszystko? A widze że wierzyciele z It-Impu nie znaleźli cie jeszcze skoro czytasz to forum....
P.S.
Jako ciekawostka - ten adres przy Pl. Solnym był swego czasu wykorzystywany przez wiele trefnych spółek których prezesi/udziałowcy/zarząd albo siedzą albo są poszukiwani LG abo... ;)
Pozdrawiam.

uwazam ,ze naruszasz godnosc tej Pani i jej przyjaciela. To co jest prywatne niech zostanie prywatne , a czy dziala uczciwie jako firma pewnie niedlugo sie dowiemy, swja droga,szkoda, ze nie potraficie docenic przedsiebiorczych osob.

crain38 napisał:
uwazam ,ze naruszasz godnosc tej Pani i jej przyjaciela. To co jest prywatne niech zostanie prywatne , a czy dziala uczciwie jako firma pewnie niedlugo sie dowiemy, swja droga,szkoda, ze nie potraficie docenic przedsiebiorczych osob.

Widzę że nie znasz znaczenia słowa "przedsiębiorczy" bo ja oszustów i naciągaczy do takich nie zaliczam.

No właśnie!!:D
"Uderz w stół a nożyce się odezwą"
Pozdrawiam crain38-:D::roza::D

Powrót