Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M_a_d_Dog napisał:
To ja zapytam się tak - bo wątek ciągnie się od stycznia, a nikt o tym nie napisał:

1) czy w ogóle jest ktoś kto został przez nich pokrzywdzony wpisem do tych rejestrów o zadłużeniu?

2) czy był w ogóle przypadek, że iindex zaczął dochodzić prawnie należności?

Skoro mineły juz ponad 2 miesiące to IIP powinno juyż chyba windykować należności?
A nie widziałem tu żadnego posta by ktoś miał z tym problem?

U mnie nie było takiej sytuacji. Nie słyszałem też, żeby ktoś o czymś takim pisał.

Witam!
Marta chyba nie śpi, bo w nocy siedzi (2-ga w nocy) i rozsyła salda zadłużeń. Do mnie też doszło 8-me wezwanie na kwotę 1434.80 zł i za każdym razem sprytnie sobie dolicza 61 zł licząc na frajerów.

Ps. do Marty Undro jeśli śledzi to forum

Nie łudź się Marto nie jestem sam, którego chciałaś wyrolować. gdybym był sam może by ci się udało, ale widzę mnóstwo osób oszukanych przez ciebie więc ty jesteś na przegranej i daj sobie spokój, odpuść sobie, zlikwiduj swój BIZNES jeśli nie jest za późno bo z nas nie wyciągniesz pieniędzy a sama siebie pogrążysz. Ja ci przebaczę, ale daj sobie spokój, nie wysyłaj już powiadomień o zaległościach bo jak nie odpuścisz to my także. Pamiętaj w jedności siła a ty jesteś sama, nie masz firmy bo pod adresem, który podajesz nie istniejesz więc jest to firma "KRZAK", która nie ma prawa do wystawiania faktur a także do formalności prawnych.

Witam

Czy ktoś przeliczył ile mają firm wg.branż ? Tak na oko to grube tysiące, a nas tu jest kilkanaście osób. Już nie wiem co o tym myśleć. Ciekaw jestem ile osób złożyło zawiadomienie na Policję. Kilka dni temu podany był nr. telefonu.

tolo55 napisał:
Witam!
Marta chyba nie śpi, bo w nocy siedzi (2-ga w nocy) i rozsyła salda zadłużeń.

Chyba nie ma co kierować uwag do tej osoby bo to zapewne tylko figurantka - nazwisko dla urzędu. Występuje tylko na zeskanowanym stempelku wklejanym do rzekomych faktur, przeciez nawet podpis jest nieczytelny. Chyba każdy się już zorienotwał że to grupka przestępcza.
Ten spam z zadłużeniami rozsyła zapewne jakiś skrypt/bot, bo kto by chcial siedzieć i przeliczać każdego z osobna i wysyłac mu posty? Po wcześniejszych postach widzę, że grupka była nawet na tyle leniwa, że nie potrafiła sama wymyślec logo firmy tylko przerobiła już istniejące (jak widać nawet marnie).

Według mnie nie powinniśmy się już dalej zajmować tematem płacić/nie płacić, tylko jak pomoć Policji i US w dorwaniu tej grupki.

Myslę, że nawet moderator tego forum mógłby pomóc - wystarczy, że potwierdzi że 'krokodylek' i 'crain38' nadawali z tego samego IP, a przynajmniej z tego samego miasta, a na ewentualne zapytanie Policji mógłby udostępnic to IP, aby wiedziec z jakiego miasta grupka nadaje (tak pajace, nie jesteście anonimowi! wszędzie zostawiacie za sobą ślad... czy az.pl wie do czego wykorzystujecie skrzynke?).
Na miejscu tej grupki pakował bym walizki, bo szmery za drzwiami mogą oznaczać wejście CBŚ, bo prawdopodobnie juz Was namierzają.

Witam, też jestem odbiorcą faktury na 976 zł. Mam takie pytanko. Czy Waszym zdaniem należy odbierać od nich korespondencję z ponagleniami i informacjami o stanie zadłużenia (i zachować jako dowód), czy w ogóle nie odbierać od nich więcej żadnej korespondencji.

maigret napisał:
Witam, też jestem odbiorcą faktury na 976 zł. Mam takie pytanko. Czy Waszym zdaniem należy odbierać od nich korespondencję z ponagleniami i informacjami o stanie zadłużenia (i zachować jako dowód), czy w ogóle nie odbierać od nich więcej żadnej korespondencji.
Możesz śmiało kolekcjonować korespondencje, może się przydać a jak nie to zawsze masz czas spalić to na działce.:D

Zentrada działa podobnie - to tak dla ciekawych tego tematu.

naciąganie na kase?

MODERACJA

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wyglądana ten post na kryptoreklamę a nie chęć niesienia pomocy.

Raczej jest to także próba naciągnięcia na kasę. Wszystkim odradzam.

Pozi napisał:
Możesz śmiało kolekcjonować korespondencje, może się przydać a jak nie to zawsze masz czas spalić to na działce.:D

Albo wykorzystać jako substytut papieru toaletowego (też na działce):D

Mam pytanie.
Pamiętam , że ktoś z was pisał do IIP o usunięcie danych. Nie pamiętam czy usunęli. Zrobili to?

arek_69 napisał:
Mam pytanie.
Pamiętam , że ktoś z was pisał do IIP o usunięcie danych. Nie pamiętam czy usunęli. Zrobili to?

Sprawdź na portalu IIP i będziesz wiedział czy cię usunęli.

tolo55 napisał:
Sprawdź na portalu IIP i będziesz wiedział czy cię usunęli.

Tylko trzeba uważać bo mogą tak zrobić że przy wejsciu na stronę tez trzeba będzie płacić. Tacy ludzie są do wszystkiego zdolni. Głupio bezczelni :-o

Prosiłam o usunięcie profilu listem poleconym, ale wrócił bez doręczenia. Prosiłam o to samo przez formularz na stronie, kilka razy, za każdym razem do innego działu - bez skutku. Cały czas widnieje wpis.
To jest denerwujące. Jak to jest możliwe, że mamy niby państwo prawa, a takie firmy miesiącami próbują wyłudzać pieniądze i nawet się nie próbują się kryć.

No ja też pisałem do nich o usunięcie, ale jak widać nie mają zamiaru tego zrobić.

Dziękuję za odpowiedź.
Właśnie pisałem i nic to nie dało. Wkurzające:mad:
Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, nie chcę żeby ktoś oglądał na ich stronie moje dane.
Nie wyrażam na to zgody a tu echo...to się faktycznie nadaje do TV.
Przypuszczam, że podobnych "firm", czyhających na naiwnych jest sporo.

Witam.
Też jestem w waszym "klubie".
Nie zapłaciłem, jak większoś tutaj :)
Dzisiaj dostałem tą wiadomośc:

Do dnia 2010-03-23 nie odnotowaliśmy wpłaty Państwa zobowiązania w kwocie 1496.33 zł.

...
W związku z powyższym, skonsultowaliśmy Państwa zobowiązania ze specjalistyczną firmą windykacyjną. Windykacja została wyceniona przez windykatorów zobowiązań na kwotę: 500 zł netto (+22% VAT) oraz dodatkowo 50 zł netto (+22% VAT) za każdą interwencję - ponaglenie - niezależnie od formy, tj. mailowe, telefoniczne, listowne oraz bezpośrednie - bez względu na skuteczność. Zgodnie z zapisami art.2 punkt 22 regulaminu reklamowego serwisu interactive index polska te koszty w całości obciążają usługobiorcę czyli Państwa i w ostateczności będą dochodzone poprzez sporządzenie wniosku do sądu o wydanie nakazu zapłaty.

Państwa sprawa zostanie przekazana specjalistycznej firmie windykacyjnej w najbliższych dniach.

Państwa zobowiązanie wynika z następujących dokumentów :
...

Trochę się wystraszyłem.
Co Wy na to?

Pozdrawiam

Witam

Czego tu się bać - że pójdą do sądu - z czym?
Sami też dostaliśmy takiego maila.
Nie dajcie sie zwariować - mogą skoczyć na drzewo, cała korespondencja w stylu "przekazaliśmy sprawę do windykacji" ma właśnie na celu zastraszenie ewentualnych jeleni.
Chyba że w amoku perfidii bedziemy podejżewać że poprzedni użytkownik to kolejny klon kogoś z IIP :)
próbujący wprowadzić trochę adrenaliny do gry

LUDZIE NIE PŁACIĆ NIC A NIC
PRECZ Z OSZUSTAMI

Ostatnia edycja:
Powrót