Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na fakturze napisali KRD a w umowie dowolne biuro informacji gospodarczej. Pewnie, możesz to uregulowac za 60-kilka dni (nie wiem na kiedy miałes termin platności) i wtedy pewnie nie przekażą informacji.

Co do prawdziwosci informacji - czy założyłeś u nich tą prezentację czy nie ?

Jesli założyłeś, to zobowiazanie jest jaknajbardziej prawdziwe i cytowany przez ciebie przepis o grzywnie nie moze zostac zastoswany. Jesli nie ty to zrobiles to pewnie ktos to zrobil i moze ustal z nimi kto to zrobil . Osobiscie watpie zeby oni robili taką podpuche ze losowo sobie wybieraja firmy i udają ze ktos założył tą prezentacje i rozsyłaja im faktury bo nie wyglądają na głupich.

krokodylek, napisałeś już swoją opinię a skoro problem cię nie dotyczy to może zajmij się swoimi sprawami i przestań nas przekonywać do swoich racji, chyba że nie masz nic innego do roboty bo jesteś przez nich zatrudniony do tych działań.

Panowie ewidentnie widać, że Pan/Pani krokodylek trzyma stronę Interactive Index Polska i próbuje usilnie namówić do zapłaty twierdząc, że i tak wszyscy są juz na spalonej pozycji.. Nie dajcie się przestraszyć krokodylkowi poza tym to forum jest od tego aby pomóc innym..

Z tego co się dowiedziałem firma nie istnieje w KRS, we Wrocławiu przy Placu Solnym 14 też nie ma tej firmy więc wychodzi na to że jest to firma wirtualna. Można im odesłać tą fakturę ale pewnie i tak wróci ona do nas bo nikt jej tak nie odbierze. KAJ44 miał zanieść osobiście do nich jakieś pismo więc pewnie potwierdzi że firmy tam nie ma.Proponuje olać sprawę i nic im nie płacić

Skoro nie istnieją
A próbują wyłudzać pieniądze
Musimy zgłosić na prokuraturę
J czekam teraz na potwierdzenie odbioru wypowiedzenia umowy
jeśli list do mnie wróci zaraz to zgłaszam.

karolr-73 napisał:
Skoro nie istnieją
A próbują wyłudzać pieniądze
Musimy zgłosić na prokuraturę
J czekam teraz na potwierdzenie odbioru wypowiedzenia umowy
jeśli list do mnie wróci zaraz to zgłaszam.

Jest w KRS, pytanie czy fizycznie znajdują się pod podanym adresem.
karol-73 i tomtom83 odbierzcie prywatna wiadomosc

Witam jestem nowym i niestety oszukanym podmiotek o znamionach osoby cywilnej.Co udało mi się zdobyć dwa telefony tylko zastanawiam się czy to do Wrocławia bo nikt nir odbiera a kierunek na Wrocław to (71)
potwierdzenie prezentacji

na numer: 75 641 30 83 (+48 75 641 30 83)

lub mailem na adres: fax@info.iindex.pl

takie informacje są zawarte po zalogowaniu się na swoim profilu
Co Wy na to

A co do wyszukania w KRS pod względem NIP jak i regon to niestety, wyszukiwarka nie może znaleść takiej firmy.

Wysłałem taki e-mail, skoro umowa została zawarta przez internet to i rozwiązanie umowy przez internet, potem każdą korespondencję drukować i do archiwum w razie sporu, że zostali poinformowani o razwiązaniu umowy.

Informuje , że otrzymałem od Was fakturę za usługę 1/447262/U3/2010 proszę
o anulowanie FV!!!
Założyłem swój profil ZA DARMO, tak jak było podane w pierwszym e-mailu,
który otrzymałem od Was !!
W regulaminie nie było mowy o cenach usługi !!
NIE WYSŁAŁEM do Was PODPISANEGO ORAZ OPIECZĘTOWANEGO POTWIERDZENIA
URUCHOMIENIA PREZENTACJI !! (co było warunkiem uruchomienia prezentacji)oraz
ewentualnie wystawienia FV za usługę.
W zw. z tym umowa na świadczenie usług NIE ZOSTAŁA ZAWARTA !!
Jeżeli jednak, Waszym zdaniem, umowa została zawarta - informuje , że
rozwiązuję umowę z dniem dzisiejszym tj. 18.01.2010r ze skutkiem
natychmiastowym !! (zachowując 7 dniowy okres wypowiedzenia)
Mam nadzieję , że Faktura, którą otrzymałem została przysłana do mnie przez
pomyłkę systemową !! W razie podtrzymywania przez Was żądania zapłacenia
faktury - składam wniosek o ściganie przestępstwa wyłudzenia oraz groźby
bezprawne na policję.

bajki opowiadacie.
firma działa niezbyt fair ale zgodnie z prawem
trzeba czytać to co się akceptuje!!

Proponuje aby kazdy oszukany podal swoje dane i zlozmy wspolne zawiadomienie do prokuratury o popelnienie przestepstwa celowego wprowadzenia w blad i wyludzenia pieniedzy. Rozmawialem z prokuratorem i od razu zauwazyl celowosc ich dzialania ale zeby to szybko poszlo musi byc zlozone przez wielu poszkodowanych

skarkop napisał:
Proponuje aby kazdy oszukany podal swoje dane i zlozmy wspolne zawiadomienie do prokuratury o popelnienie przestepstwa celowego wprowadzenia w blad i wyludzenia pieniedzy. Rozmawialem z prokuratorem i od razu zauwazyl celowosc ich dzialania ale zeby to szybko poszlo musi byc zlozone przez wielu poszkodowanych

Jak masz sformułowane zawiadomienie z podanymi konkretnymi zarzutami i podstawą prawną to bardzo chętnie się przyłącze.

Zarzuty sa proste: celowe wprowadzenie w blad i proba wyludzenia pieniedzy. Prokurator po zapoznaniu sie ze sprawa poradzil aby wspolnie napisac zawiadomienie do prokuratury

W zawiadomieniu trzeba się powołać na konkretny przepis np. kodeksu karnego, ten prokurator powiedział na który przepis się powołać i jak uzasadnić zawiadomienie?

Powrót