Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
regulamin jest zgodny z prawem , a wciskajac zatwierdz na stronie w sumie juz zawiera sie umowe , po drugie wysyla sie potwierdzenie prezentacji ktora jest podpisana i opieczetowana wiec nie ma co unikac odpowiedzialnosci zawarcia umowy

crain38 napisał:
witam,
czytam , te wasze komentarze i żal mi Was. Jestem klientem tej firmy zaplacilem za prezentacje i jestem zadowolony. Po co zazdroscici komus swietnego pomyslu i tak mu szargac dobre imie. Wielu moich znajomych tez juz wplacicila i jest zadowolona z uslugi. Jest wiele takich firm na calym swiecie i tam placi sie po 1000 EUR. Polak zawsze musi sie awanturowac . Pomyslcie tylko konsekwencjach jakie Was czekaja.

To jeżeli tak to po co się logujesz i wypisujesz bzdury na tym wątku następny krokodylek bis ha,ha,ha

crain38 napisał:
regulamin jest zgodny z prawem , a wciskajac zatwierdz na stronie w sumie juz zawiera sie umowe , po drugie wysyla sie potwierdzenie prezentacji ktora jest podpisana i opieczetowana wiec nie ma co unikac odpowiedzialnosci zawarcia umowy

nikt nie wysyłał potwierdzenia opieczętowanego!!! a przynajmniej nie doczytałem by ktoś takowe wysyłał :)

crain38 widocznie nie dokładnie czytasz wszystkie posty bo pod względem prawno-skarbowym są do tyłu i nie pomyśleli ze internauci też mogą to sporawdzić

na pewno znajdzie sie wiele takich osob , ktore wysylaly faksem potwierdzenie prezentacji

Faktycznie, ja nie wysłałam, bo oczywiście wydało mi się to dziwne. Jako firma jesteśmy na wielu innych portalach, gdzie takich potwierdzeń nie było i gdzie pakiety cenowe były jasno i klarownie opisane.
Więc brak jest jakiegokolwiek podpisu.

crain38 napisał:

I ta twoja wypowiedź jest stronnicza, więc wiadomo skąd jesteś cholerne kolesiostwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

po prostu zaplaciclem za zamowiona usluge , to zadne kolesiostwo tylko uczciwosc i swiadomosc po oswiadczeniu woli. Ni nauczyliscie sie jeszcze ze nie ma nic za darmo ??

crain38 napisał:
po prostu zaplaciclem za zamowiona usluge , to zadne kolesiostwo tylko uczciwosc i swiadomosc po oswiadczeniu woli. Ni nauczyliscie sie jeszcze ze nie ma nic za darmo ??

To zastanaiwa mnie jedno skoro jak piszesz zę jesteś tak bardzo zadowolony to po jakiego grzyba studiujesz az 17 stron postów i zaczynasz zabierać głos. Dalej twierdzę krokodylek bis

crain38 napisał:

A może tak potwierdzenie przelewu, na 100% zweryfikuje zadowolonych klientów.

Bo denerwuje mnie to, ze czepiacie sie uczciwej firmy i robicie dym nie majac tak naprawde podstaw. Zamowiliscie to placicie.

Tu wcale nie chodzi o to, że za darmo czy nie. Tylko:
1. Strona jest absolutnie nieznana, więc jeżeli miałabym płacić to wolałabym zapłacić za rozszerzoną prezentację na innym bardziej znanym i prestiżowym portalu.
2. Chwyty, które zostały zastosowane są niestety "poniżej pasa" (choćby pierwsza informacja dostana na maila, która dotyczyła darmowego poprawienia błędnego adresu - ale wprowadzonego nie przez zainteresowanego; regulamin, w którym mamy przerost formy nad treścią i wielką nadzieje autora, by potencjalnej "ofierze" nie rzuciła się w oczy cena, a już tym bardziej 3 letni okres; zapisy, które ponoć są na fakturze - pisał o tym inny użytkownik forum - to nikt mi nie wmówi, że są standardowymi praktykami - bo przez moje ręce przewinęło się wiele faktur i wiem dokładnie jak one powinny wyglądać. Zresztą wiem też jak traktują inni usługodawcy swoich usługobiorców - na pewno im nie grożą. W biznesie chodzi również o dialog - nieprawdaż?
3. Oferta cenowa powinna zostać wyraźnie przedstawiona, gdzie byłby świadomy wybór dotyczący pakietu. O tych trzech latach nie wspominając.

Nie lubię i nie przywykłam do rzucania oskarżeń, ale wg mnie takie działanie jest oszustwem i próbą wyłudzenia pieniędzy. Świadczy zresztą o tym również liczba "nabranych" osób - oznacza to, że w takim działaniu naprawdę nie można mówić o uczciwości, niestety.

I dlatego zastanawiam się, co zrobić?

crain38 napisał:
Bo denerwuje mnie to, ze czepiacie sie uczciwej firmy i robicie dym nie majac tak naprawde podstaw. Zamowiliscie to placicie.

To :tuptup: do lekarza bo nerowy jesteś i nie czytaj postów zadowolony użytkowniku portalu IIP

A co masz cos do ukrycia ,ze zakazujesz czytania ogolnodostepnych postow. Do lekarza , a raczej do okulisty to wyslalbym Was bo nie potraficie czytac

Nie ma co wchodzić w dyskusje z Krokodylkiem czy z Crainem. Najlepiej ignorować takie zaczepki. Skoro jest "zadowolonym użytkownikiem", to niech takim pozostanie i pozwoli nam, "niezadowolonym użytkownikom", wymieniać opinie i rady na interesujący nas temat.

Witam
Mam prośbę do Was. Czy może ktoś z Was przesłać mi pierwszego maila od tej firmy z propozycją uaktualnienia danych. Prześlijcie proszę na von_ski1@wp.pl

biorąc pod uwagę, że data zarejestrowania firmy w KRS to listopad 2009 roku, a temat na forum rozpoczął się kilka dni temu - firma dopiero rozpoczyna swoją "działalność". Rozumiem, że jeszcze nikt nie zapłacił na rzekomą usługę? Proponuję poczekać na ich ruch, ewentualnie wszyscy oszukani wystąpią z jednym, wspólnym powództwem.. Z`doświadczenia wiem, że ludzie boją się iść do sądu. Razem będzie łatwiej i efekt będzie większy...

Czy ktoś - poza korespondencją z nimi - podjął jakieś kroki?

Oczywistym jest fakt, że nikt z oszukanych nie jest konsumentem - nie ma sensu rozmawiać z rzecznikiem konsumentów. Jest jednak Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, który zajmuje się przedsiębiorcami. Warto tam spróbować.

Nie piszcie na forum informacji, kóre Pani Marta Undro - prezes firmy może wykorzystać przeciwko Wam i spodziewać się każdego kroku oszukanego. Piszcie o takich rzeczach prywatnie.
pozdrawiam i nie martwcie się!

skarkop napisał:
czy ja rowniez moglbym prosic o tego maila na adres: artur@boards.pl

Podaję pierwszego e-maila - może jeszcze komuś się przyda :)
........................................................................................
Już dziś popraw i uzupełnij dane twojej firmy w katalogu firm Interactive Index.

Załóż za darmo swój profil. Zweryfikuj i potwierdź dane twojej firmy.

Aby obejrzeć aktualną prezentację twojej firmy wejdź: - - www.iindex.pl[/url]

Aby założyć nowy profil, wejdź: www.iindex.pl

W przypadku problemów z kliknięciem w link, skopiuj go i wklej w pasek adresu przeglądarki a następnie naciśnij enter.

Prośba o uzupełnienie danych w bazie ma na celu przygotowanie najbardziej aktualnego katalogu polskich firm, w związku z czym powyższy e-mail nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów polskiego prawa.

Uwaga! nie odpowiadaj na ten e-mail.
Aby sie z nami skontaktować, użyj formularza: Kontakt - www.iindex.pl

Twój adres e-mail pochodzi z bazy firmy ominiweb kft.

Powrót