Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zostaliśmy wykorzystani i powinniśmy coś z tym zrobić.:mad: Jednak sądzę, że jeżeli będziemy się dzielić otrzymanymi informacjami (dowodami) na forum, to strona IIP będzie miała możliwość do przygotowania obrony dla swoich dziwnych praktyk.:( Dlatego uważam, że uzyskanymi informacjami powinniśmy dzielić się poprzez prywatną korespondencję. Jeżeli ktokolwiek ma jakieś ciekawe nowości, to proszę pisać.

pytanie z innej beczki jesli już tak wszystko "legalnie" IIP robi to czy legalne jest 20% odsetek bo to chyba jakiś przepis reguluje z tymi odsetkami nie?

nie ma tak ze ktos pisze ze20% odsetki jest na to ustawa poza tym w zapisie nie ma sprecyzowanej informacji ze 20% za kazdy dzien miesiac czy rok zwloki paranoja. ja podpisalem ta cholerna kartke i wyslalem faxem ale juz mnie prawnik na wstepie uspokoil ze nie mzona zrobic tak ze nie ma sie mozliwosci wycofania z takiej umowy zwlaszcza na odleglosc jutro bede cos wiecej wiedzial od prawnika dlatego ja odeslalem fakture i napisalem pismo ze rezygnuje i wypowiadam umowe ze skutkiem natychmiastowym jako podkladka na sprawe sadowa jesli wogole dojdzie jak bywlo w innych firmach niesadze bym dostal odpowiedz w tej sprawie jesli wogole list ktos odbierze za potwierdzeniem odbioru

von_ski1 napisał:
Nie wiem czy zauważyłeś, ale na ten portal nikt nie narzeka ;)

Przepraszam- już pisałem- nie dziw się że jestem roztargniony bo to poważny problem i mam obawy jak każdy

Te odsetki to w skali roku czyli jakies 0,53zl za dzien zgodne z prawem.

Dostałem fakturę. Płacić nie zamierzam. Czekam co dalej.

mGrześ napisał:
pytanie z innej beczki jesli już tak wszystko "legalnie" IIP robi to czy legalne jest 20% odsetek bo to chyba jakiś przepis reguluje z tymi odsetkami nie?

W Polsce - wysokość odsetek maksymalnych ustala Ustawa o Kredycie Konsumenckim określa ona czterokrotność stopy kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

atrafor napisał:
W Polsce - wysokość odsetek maksymalnych ustala Ustawa o Kredycie Konsumenckim określa ona czterokrotność stopy kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

dzieki za info :)

Ta "kobitka" przesadziła.

Gdyby ustaliła cenę za wpis na 10 PLN, to miałaby szansę zgarnąć taką kasę.

krokodylek napisał:
Swoją droga pasqd , ciekaw jestem twojej opinii - czy napisanie "Anuluj fakturę bo inaczej zgłaszam to jako wyłudzenie oraz groźby bezprawne prokuraturze" nie stanowi wyczerpania znamion groźby bezprawnej w rozumieniu art. 115 par. 12 K.K. .

Trzeba być świadomym swych słabości. Nie zajmuje się prawem karnym i nie lubię go. Jestem cywilistą z zamiłowania ze szczególnym uwzględnieniem gospodarczego. Dlatego też nie podejmę tematu.

Na jaki adres mailowy wysyłacie korespondencję- rezygnację z usług- bo ja też odesłałam i wróciła do mnie... z informacją że skrzynka jest zablokowana lub zlikwidowana:( (mail był wysłany 18stycznia i wrócił dzisiaj). Wysłałam również FV pocztą na Plac Solny za potwierdzeniem odbioru. Czy odpowiedzieli komuś na jego pismo?

Pisząc że się rezygnuje z usług robicie sobie krzywde. Ale nikt mnie nie słucha. wolicie wierzyć że zawiadamianie prokuratury, US czy radia zet załatwi sprawę a tak nie jest... Ale po co ja sobie strzępie....eee palce 8)

ja wyslalem dzisiaj list z faktura i oswiadczeniem w tej sparwie i czekam czy to ktos wogole odbierze a jak odbierze czy odpowie. Generalnie moj prawnik powiedzial mi ze nawet jak tos wyslal potwierdzenie e-mailem lub faxem to byly juz takie przypadki w polsce i powołali się na Błędne Oświadczenie Woli. Skoro opłata abonamentowa jest kluczowym zapisem w tej umowie, to powinna być wyraznie podkreślona, a nie chowana w zapisach regulaminu. sprawa wygrana jak najbradziej

Pasqud napisał:
Pisząc że się rezygnuje z usług robicie sobie krzywde. Ale nikt mnie nie słucha. wolicie wierzyć że zawiadamianie prokuratury, US czy radia zet załatwi sprawę a tak nie jest... Ale po co ja sobie strzępie....eee palce 8)

Paskud wiesz , mam obawy czy aby Ty jesteś aż takim miłośnikiem prawa cywilnego, bo jaki przedsiębiorca z góry zakłada że kontrahent chce go oszukać lub wycofać się z umowy podpisanej. Ja podpisanych umów z własnymi kontrachentami mam sporo i w każdej umowie jest mowa że ma prawo do:
*rozwiązania umowy
*podniesienia stawek za usługi po uprzednim poinformowaniu
*umowa bezterminowa , albo opcjonalnie na wykonanie danej usługi
(więc jakie kuku ???)
i takich punktów mogę wymieniać wiele, ale nigdy do chowania kluczowych informacji przy zawarciu umowy myślę do nich należy opłata jak i termin zawarcia umowy (chyba że z góry zakłada się grę nie fair), chyba że ma się zamiar oszukać taką dużą i w szybki sposób ilość osób. A taka forma zawierania umowy nosi znamiona oszustwa.
Nie pamiętam, ale było dwa lata temu regulowane ustawą o
*przeciw lichwiarstwie i dużym odsetkom na kredytach,
*a tak ze o drobnych druczkach
Wszystko musi być jasno i wyrażnie zamieszczone na umowie

imikita napisał:
Na jaki adres mailowy wysyłacie korespondencję- rezygnację z usług- bo ja też odesłałam i wróciła do mnie... z informacją że skrzynka jest zablokowana lub zlikwidowana:( (mail był wysłany 18stycznia i wrócił dzisiaj). Wysłałam również FV pocztą na Plac Solny za potwierdzeniem odbioru. Czy odpowiedzieli komuś na jego pismo?

Skarbie nie martw się, przypuszczem po numerze mojej FV 447262 to jest pół miliona niech jest takich niezadowolonych jak my 90% i każdy odeśle e-maila zwrotnego o rezygnacji to myślisz ile ta skrzynka tego może przyjąć.Co do poczty to potwierdzenie odbioru pierwsze awizo 14 dni drugie awizo 7 i potem zwrotka, czyli jak nie podejmą to w miesiąc powinno wrócić.

Napisał/a krokodylek
"Swoją droga pasqd , ciekaw jestem twojej opinii - czy napisanie "Anuluj fakturę bo inaczej zgłaszam to jako wyłudzenie oraz groźby bezprawne prokuraturze" nie stanowi wyczerpania znamion groźby bezprawnej w rozumieniu art. 115 par. 12 K.K. ."

Kolego jeżeli bieżemy się za art. 115 par. 12 K.K. Nie wolno też szantażowac dłużnika rozgłoszeniem informacji uwłaczających jego czci a więc w tym wypadku, że jest on oszustem (kiedy nie wiemy, czy jego zachowanie wyczerpuje znamiopna oszustwa). Na FV są zawarte takie informację z góry zakładające że nie zapłaci kontraheny i jakie poniesie konsekwencje dokładnie znasz, a jak nie to poproś Panią U to Cię zapozna.(ale myślę ża znasz)

Oświadczając, że się umowę rozwiązuje jednocześnie przyznaje się, że została ona skutecznie zawarta przez osobę upoważnioną do reprezentacji. I o tym mówię. Ale najwyraźniej temat pomaleńku zmierzać zaczyna w kierunku hydeparku....

Powrót