Witam wszystkich naciągniętych na kasę przez firmę INTERAKTIVE INDEKS POLSKA sp. z o.o Pl!
Należę do grona tych, którzy zostali w sposób podstępny oszukani przez ową firmę. Przez zmyślnie zmontowany formularz do wypełniania danych dałem się wciągnąć w tą nieprzyjemną dla nas sytuację. Będąc uczciwy wobec danych, które wypełniałem wysłali mi formularz do podpisania, czy jestem legalną firmą, że nie podszywam się podstępnie aby kogoś oszukiwać. Podpisałem się i przybiłem firmową pieczątkę oraz wysłałem mailem na ich adres mailowy. Również chciałem mieć darmowy wpis. Przy wypełnianiu formularza nie było żadnej informacji, że przy rzetelnym wypełnieniu od początku do końca wchodzimy automatycznie na pakiet BIZNES, nie było żadnego odnośnika, który by informował, że wypełnienie wszystkich danych jest równoznaczne z pakietem BIZNES jako płatny. Po wypełnieniu danych automatycznie kliknąłem zapisz i było już po fakcie. Gdy po czasie przyszła do mnie przesyłka z fakturą o mało co dostałbym zawał serca gdy ujrzałem że mam zapłacić za bezpłatny wpis aż 976,- zł. Przejrzałem regulamin i rzeczywiście jest wzmianka o takiej kwocie z Vat-em. Serce mi stanęło w gardle z wściekłości, że tak podstępni mogą być ludzie. O zgrozo! Fałsz i obłuda królują! Żadnych ambicji. Regulamin sprytnie sformułowany, żadnych szans na wycofanie się z umowy, chyba po trzech latach. Po za tym fakturę otrzymałem dopiero po kilku dniach po terminie zapłaty. Następnego dnia pojechałem do w/w firmy aby porozmawiać z kimś z firmy i zanieść wymówienie umowy, mieszkam we Wrocławiu więc nie było dla mnie problemu.
Informuję wszystkich - ta firma to tzw. "krzak". Pod wskazanym adresem ( Wrocław Pl. Solny 14 )nie ma takiej firmy. Obszedłem wszystkie piętra danego budynku. Znajdują się tam głównie biura poselskie, prawnicy oraz pewne biuro do którego wstąpiłem, zapytałem czy.... i w tym samym momencie Pani, która tam była dokończyła za mnie czy ja w sprawie faktury za 976,- zł, - a skąd Pani wie? Przed chwilą był tutaj Pan w tej samej sprawie. Wytłumaczyła mi, że taka firma użyczała ich adresu i dwa dni wcześniej jej szefostwo wymówiło im użyczania adresu z powodu właśnie zaistniałej sytuacji. Z całej Polski zaczęły spływać skargi i zażalenia na oszukańcze praktyki tej firmy. Oszukanych może być kilkadziesiąt a może nawet kilkaset tysięcy. Pani mówi, że listów było już bardzo mnóstwo.
Pan, który był przede mną robi listę poszkodowanych przez tą firmę, chciałbym się przyłączyć.
- Wiem, że Pan jest na tym forum. Pod adresem firmy byłem w dniu 28.01.2010 ok. g.10-11.00 -
Takie praktyki oszukańcze muszą się skończyć!!!!!
Chciałbym ufać ludziom. Na tym tracą firmy uczciwie działający, rzetelnie informujący swoich potencjalnych klientów i zamieszczający takie same informacje o firmach. Po za tym nie straszą sądami i jak chcą aby były płatne to cena jest widoczna a nie ukryta w gąszczu sprytnie zakamuflowanych paragrafów regulaminu.
Ps. Firma ta znowu atakuje i szuka kolejne ofiary. Dnia 4.02.2010 znowu wysłali do mnie informację o bezpłatnym wpisie ale nie jako "Interaktive Indeks" ale jako "Informacja Katalog".
Tego typu firmy podstępnie wyłudzające pieniądze muszą zniknąć z internetu. Żerują na niczego nie podejrzewających potencjalnych klientach. Zarobek za friko- nieopatrzne kliknięcie "zapisz" i jesteś ugotowany na prawie 1000,- zł razy kilkadziesiąt tysięcy klientów.
Jeśli ktoś zgadza się z praktyką tej firmy, to jego sprawa, niech płaci jak kogoś stać na płatną reklamę, ale jeśli informuję się, że jest darmowa a nie stać mnie na płatną to z takiej chciałbym skorzystać, a nie podstępnie być oszukanym.
Kto nam pomoże wyjść z tej niefortunnej sytuacji?
Przyłączam się do tych, którzy szukają prawników do wyeliminowania tej firmy.