Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam
Ja otrzymałam od nich fakturkę kilka dni temu, oczywiście po terminie, oczywiście IPostem, oczywiście 3 miesiące po tym jak "niby" sie zarejestrowałam na stronie. Po przeczytaniu wszystkiego co piszecie na blogu i za Waszą radą i mojej księgowej, postąpiłam tak jak Wy, odesłałam fakturę za potwierdzeniem odbioru na fikcyjny adres Wrocławski z listem wyjaśniającym, że płatnej reklamy nie zamawiałam, zgłosiłam sprawę policji w Jeleniem Górze telefonicznie, gdzie Pan poprosił mnie o wszystkie informacje. Jesli wróci do mnie pismo z Wrocławia zamierzam udac się do prokuratury. Z firmą Index nie ma żadnego kontaktu, tak jak piszecie nie odpisuje na maile, nie ma telefonu ani adresu pod którym działa.
Żenujące jest jej podejście do nas!

Magentka napisał:
Witam
Ja otrzymałam od nich fakturkę kilka dni temu, oczywiście po terminie, oczywiście IPostem, oczywiście 3 miesiące po tym jak "niby" sie zarejestrowałam na stronie. Po przeczytaniu wszystkiego co piszecie na blogu i za Waszą radą i mojej księgowej, postąpiłam tak jak Wy, odesłałam fakturę za potwierdzeniem odbioru na fikcyjny adres Wrocławski z listem wyjaśniającym, że płatnej reklamy nie zamawiałam, zgłosiłam sprawę policji w Jeleniem Górze telefonicznie, gdzie Pan poprosił mnie o wszystkie informacje. Jesli wróci do mnie pismo z Wrocławia zamierzam udac się do prokuratury. Z firmą Index nie ma żadnego kontaktu, tak jak piszecie nie odpisuje na maile, nie ma telefonu ani adresu pod którym działa.
Żenujące jest jej podejście do nas!

Moim zdaniem to szczyt chamstwa wojować na swoim podwórku i zadzierać z ludźmi w Jeleniej Górze i Wrocławiu przecież Ci ludzie mają najblizej i dobiorą się Marcie do skóry. Marta to dla ciebie :razz:

[...]
W związku z powyższym, skonsultowaliśmy Państwa zobowiązania ze specjalistyczną firmą windykacyjną. Windykacja została wyceniona przez windykatorów zobowiązań na kwotę: 500 zł netto (+22% VAT) oraz dodatkowo 50 zł netto (+22% VAT) za każdą interwencję - ponaglenie - niezależnie od formy, tj. mailowe, telefoniczne, listowne oraz bezpośrednie - bez względu na skuteczność. Zgodnie z zapisami art.2 punkt 22 regulaminu reklamowego serwisu interactive index polska te koszty w całości obciążają usługobiorcę czyli Państwa i w ostateczności będą dochodzone poprzez sporządzenie wniosku do sądu o wydanie nakazu zapłaty. [...]

Pytania do Marty:
Firma windykacyjna będzie ściągać "należność", bo taką masz "zachciankę"?

Jak sąd będzie doręczał korespondencję do iindex. Pewnie przez formularz http://xxxx.xxxx/contact/.

Ale ubaw :)

Koledzy/koleżanki - prezes ii funduje nam bezpłatny kabaret.

Z firmami windykacyjnymi jest dokładnie tak samo jak z kominiarzami, hydraulikami czy nie przymierzając z adwokatami. Sąd dobre, przeciętne czy zgoła złe.
Jest więc możliwe że jakaś firma mająca trudności aby związać koniec z końcem będzie chciała się w to bawić. Ale to w żadnym wypadku nie zmienia Państwa sytuacji.
Proszę tylko zadbać o posiadanie dowodu nadania listu poleconego na adres spółki...

Ja, ja - najpierw trza znaleźć firmę windykacyjną, która się podejmie sprawy - co będzie przypominać udowadnianie nieudowadnialnego - że ktoś w ogóle cokolwiek w IIP zamawiał.

Ale straszyć zawsze można BUUUUU - bójcie sie wszyscy nieuczciwi i wiarołomni dłużnicy którzy nie chcą zrzucić się i zafundować przedsiębiorczej bizes - łoman Pani M. nowego samochodu lub innego jachtu za marne 800 zł + VAT co rok do końca świata i jeden dzień dłużej.
Wstyd Polacy, wstyd mi za Was

Spokojnie, znam paru adwokatów i windykatorów jeszcze z studiów - i nawet oni nie są aż takie barany (bez obrazy Panie Szanowny Moderatorze ;) , sam prawie papugą został)

A przecież M. jak Miłość...

Ludzie,

olejcie II, no bo niby z czym pójdą do sądu?
Róbcie tak jak sugeruje PASQUD.

Dodatkowo wysyłajcie kopie faktur do prokuratury oraz us
(adresy na poprzednich stronach).
Im więcej tego będzie, tym szybciej skończy się ta zabawa.
Materiał dowodowy to ważna sprawa!

NIE PŁAĆCIE ŻADNEJ KASY OSZUSTOM!
Mejle z windykacją to fikcja, nie ma żadnej przesłanki prawnej!

Widać, że II intensyfikuje działania, bo jej czas jest już policzony!
A więc groźbami chce wyciągnąć od was kasę!

NIE DAJCIE SIĘ! WYTRWAŁOŚCI!:beer:

Zamiast groźby to prędzej kwalifikuje się pod

Art. 286 §1 k.k. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Grozić trzeba popełnieniem przestepstwa - a nie jest niestety karalne straszenie prowadzenie windykacji na podstawie wyssanych z palca roszczeń. Na tupet i bezczelność nie ma u nas paragrafu.

kellanved napisał:
Art. 286 §1 k.k. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Art. 294. § 1 kk. Kto dopuszcza się przestępstwa określonego w art. 278 § 1 lub 2, art. 284 § 1 lub 2, art. 285 § 1, art. 286 § 1, art. 287 § 1, art. 288 § 1 lub 3, lub w art. 291 § 1, w stosunku do mienia znacznej wartości,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do paskudnego moderatora ....czy zaspokoisz naszą ciekawość i powiesz jak wyglądał twój kontakt z martą ? wiesz... prosimy.:):););)

A i jeszcze jedno ,ktoś pytał ilu może być poszkodowanych przez martusie ...Post który piszę ma nr 692 , a odwiedzających ten wątek 67140.... tylu tylko ciekawych? Zakładając tylko 30% jako zrobionych w jelonka tj.20000 plus tych którzy nie weszli na porady to minimum 30000razy 1000pln to tylko 30.000.000 pln. Teraz załóżmy 10% przestraszonych , którzy zapłacili to tylko 3 000 000 ....na znaczki . Ale za to vat-u 6 600 000 che ...Z tym ,że podatku nie zapłaci , a myślę że moje szacunki są zaniżone...
marta napisz jak jest?:D

Słuchajcie, a czy to nie jest tak, że przy tego typu sprzdaży produktu przez internet Vat płaci się tylko od faktur zapłaconych? Jeśli rzeczywiście tak nie jest myślę, że dobrym pomysłem jest wysyłanie naszych faktur do Urzędu Skarbowego we Wrocławiu jak radziliście:) Niech wypowie się ktoś, kto się na tym zna...

dito napisał:
A i jeszcze jedno ,ktoś pytał ilu może być poszkodowanych przez martusie ...
Heh... zróbmy sobie T-shirty z napisem 'Dostałem fakturę z IIndex', i zobaczymy ile osób będzie paradować... latem, w kurortach... ;)

jesli byla by to faktura proforma to sie nie placi zadnych podatkow bo jest to dokument nieksiegowalny a jesli faktura vat jaka dostalismy to podatki nalezy zaplacic jak najbardziej czyli dochodowy + vat w rozliczeniu miesiecznym lub kwartalnym w zaleznosci na jakim rozliczeniu jest firma

Jeśli ktoś już wysłał fakturę do US we Wrocławiu lub rozmawiał tam z konkretną Panią pokojem, itd, proszę o podanie takich informacji, będzie łatwiej, pozdrawiam :)

Dajcie proszę te numery na policję i US w Jeleniej Górze. Wiem że były gdzieś już wcześniej podawane, ale przejrzenie 70 stron...rozumiecie :)
Myślę, że przydadzą się też innym osobom.

A co do płacenia... Nie płaćcie! Nie dajcie się zastraszyć! Dacie palec i wiecie co się stanie, prawda? Czy uważacie, że podpisywaliście jakieś umowy? Zamawialiście płatną usługę w necie? No chyba nie.
To oszuści!! I mam nadzieję, że niedługo trafią tam gdzie ich miejsce.

Nie płaćcie. Wytzymajcie. Faktury były wystawiane od stycznia 2010. Do 25.04 (najpóźniej - przy rozliczaniu kwartalnym) IIP musi zapłacić VAT. Przejdźmy do ataku - wysyłajcie f-ry do US Wrocław Stare Miasto z opisem i informacją , że z firmą nie ma kontakty, listy wracają.

Witam!
Rozmawiałem dziś z Urzędem Skarbowym, czekają na kopie faktur, sprawa jest im już dobrze znana, choć o ile Marta im wpłaci zaległe VAT nie mogą nic zrobić, ale będą mieli rozeznanie w sprawie. Głównie jest to sprawa prokuratorska i tam należy składać zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa.
Można składać kopię faktur oraz przedstawić sprawę mailem do US Ww Stare Miasto:

e-mail: us0227@ds.mofnet.gov.pl

albo na adres:

Urząd Skarbowy Wrocław - Stare Miasto
ul. Inowrocławska 4
53-654 Wrocław

tel. (0-71) 78-66-700, fax: (0-71) 78-66-750

Ps. do Marty Undro
Marto widzę, że jednak nie odpuszczasz, dalej otrzymuję od ciebie zawiadomienia o zadłużeniach względem ciebie. Nie zapłacę ci i na to nie licz, żaden Sąd, żadna instytucja którą najmiesz nie wyciśnie ze mnie ani złotówki, nawet nie wydam na kopertę do ciebie, proszę nie nękaj nas a damy ci spokój.

Mam nadzieję, że wszyscy zgodzą się ze mną, że jeśli ona da nam spokój to nie będzie sprawy, ale jeśli dalej będzie prowadziła swój proceder to my tej sprawy też nie odpuścimy pomimo tego, że jeszcze nie jesteśmy stratni bo nie wpłaciliśmy, ale cierń, który w nas siedzi, nerwy, które nas ponoszą w związku z tą sprawą spowodują, że sprawą zajmie prokurator.

Marto !, póki nie jest za późno wycofaj się, nie wysyłaj monitów o zaległościach (piszę już po raz kolejny), a na dowód tego, że jesteś osobą inteligentną, mądrą i szlachetną to przeproś nas na tym forum oficjalnie a będzie to dowód na to, że masz serce i nie chciałaś aby tak wyszło jak się stało i nieświadomie wprowadziłaś nas w błąd.
Myślę, że zdecydujesz się na przeprosiny i wtedy każdy z nas zapomni o sprawie, ja dam ci tę szansę i myślę, że inni pójdą w moje ślady i też oficjalnie na tym forum udzielą ci wybaczenia.
Miej :serce:

Z poważaniem

Myślę , że p. MU raczej nie będzie miała "serca" żeby dać sobie spokój co w jeszcze większym stopniu obróci się przeciwko niej.
Rozmawiałem z panem z Jeleniej Góry który wg któregoś postu miał prowadzić sprawę IIP. Poinformował mnie ,że sprawę prowadzi Prokuratura we Wrocławiu lub Komisariat W-w Stare Miasto. Jak by ktoś wiedział dokładnie kto to proszę o info na forum.

tolo 55

tak płaczliwy ton twojej wypowiedzi tylko rozśmieszy frau M. Ona ma nas nie za przyjaciół, tylko za głupków (trzeba przyznać że po części ma rację - trzeba było DOKŁADNIE przeczytać regulaminy) i na litość z jej strony nie licz.

Zrobiła przekręt, musi za niego odpowiedzieć!!
Wyłudzanie danych w PODSTĘPNY sposób jest chyba zabronione.
Po co informujemy policję, US, prokuraturę ??? (o ile to prawda co piszecie). Chyba nie po to by się paniusia ulitowała.

Nadaliśmy bieg sprawie i TRZEBA to dokończyć!

Powrót