p_a_r_a_g_r_a_f
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 032
Nikt Ci tutaj nie wywróży. Decyzja należy do prokuratora/sądu. Szanse zawsze są...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
KMARO napisał:w czasie kolizji była bardzo duża mgła i były to godziny póżno wieczorne moja sytuacja materialna też jest nie za ciekawa a samochód jest mi niezbędny do normalnego funkcjonowania
Jeżeli to było przedwczoraj, to nie we krwi, tylko w wydychanym powietrzu. W sumie to to samo. W przybliżeniu 1ml to 2 promile, więc miałeś ok. 1,8 promila. To dosyć dużo. Ta mgła to działa na Twoją niekorzyść. W Twoim przypadku nie ma żadnych okoliczności łagodzących i najlepiej zgodzić się na samoukaranie. No chyba że wolisz długi zakaz a niską grzywnę lub odwrotnie. Na zakaz mniejszy niż 3 lata bym nie liczył, dodatkowo jeszcze koło tysiąca, dwóch do zapłacenia. No i mandat (lub wniosek) za wjechanie w samochód, Fundusz Gwarancyjny też się do Ciebie odezwie - pokryje szkodę którą spowodowałeś i wystawi Ci rachunek.KMARO napisał:we krwi miałem jak pobrali 091ml a drugi raz 0.90 jesteś w stanie mi powiedzieć ile to promili?
Różni się tym, że zabierając prawo jazdy na rok zdajesz ponownie prawo jazdy, a na 12 m-cy nie
W takim razie: jest w ogóle różnica?kadi napisał:Nie ma takiej różnicy
Delvile napisał:W takim razie: jest w ogóle różnica?
KMARO napisał:witam znalazłem taki link z tabelką czy można czymś takim się sugerować http://www.traceysolicitors.ie/jazda-pod-wpywem-alkoholu.html
Co sądzicie drodzy Użytkownicy o tym?Delvile napisał:Witam!
...
Zatrzymano mnie kiedy prowadziłem rower tzn szedłem, nie jechałem.
...
Wątpię w to, żeby prowadzący sprawę zaproponował Ci tylko 6 miesięcy. Spodziewałbym się co najmniej 12 miesięcy i jak na tzw. samoukaranie dostaniesz 6 miesięcy, to bierz!olektb napisał:iść walczyć do sądu czy zgodzić się na 6 miesięcy bez prawa jazdy ??
nie -prawomocny wyrok to prawomocny wyrok....monia5656 napisał:czy można jakos się odwołać od zatrzymania prawa jazdy? bo mojemu chłopakowi wzieli aż na 4 lata, można napisać jakieś pismo, czy coś w tym stylu??