T
toruniak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witajcie, chciałbym zadać pytanie czy moje obawy są słuszne, że mogłem być pod wpływem alkoholu? Piszę dlatego, że bardzo niepokoi to moje sumienie i nie daje mi spać, poza tym chciałbym wiedzieć jakie byłyby konsekwencje na przyszłość. Otóż w nocy około 2-ek lub 3-ej wypiłem pół lub niecałe pół butelki piwa, a potem w odstępie może godziny wypiłem o ile odbrze pamiętam pół szklanki wina. Tego samego dnia, tylko po południu już, rodzice namówili mnie bym zjadł karkówkę w winie. Była na obiad, nie chciałem jeść bo planowałem jechać do koleżanki a nie mam w zwyczaju prowadzić po alkoholu, jestem temu przeciwny. Lecz rodzice twierdzili że w upieczonym w piekarniku mięsie nie ma już alkoholu tylko aromat wina. Na szczęscie sosu samego odmówiłem i spożyłem tylko mięso. Mimo to nie pojechałem od razu tylko dopiero po dwóch godzinach. Wtedy uświadomiłem sobie że w nocy tez piłem coś tam. Jednak chęc spotkania się z dziewczyną była silniejsza i choć się wachałem to jednak pojechałem. I wtedy sam właśnie nie wiem - czy możliwe było, że prowadziłem po czyms takim pod wpływem? Starałem się jechac wolno, biorąc pod uwagę, że moze jednak jestem pod wpływem alkoholu. Tak wiem... zbyt wolno tez niebezpiecznie. Ale mam teraz wyrzuty sumienia, zwłaszcza po tym jak przeczytałem gdzieś w necie, że alkohol usuwa się z organizmu po 48 godzinach nawet. Dodam jeszcze że jak zajechałem na miejsce i w samochodzie tez, uczułem takie psychiczne roztargnienie, ale sam już nie wiem czy to mogło być z alkoholu (ogólnie bardzo rzadko pije bo nie lubie i moge miec słabą głowę, no chyba ze to wino, bo mi smakuje, ale tak to zawsze jak ktoś nagabuje to dla odczepki wypije a potem nie dopijam jak to piwo) czy może ze strachu ze jednak coś wypiłem... Sory że tak długo, ale czy ktoś mógłby napisać czy to mozliwe bym wtedy był pod wpływem, a jełśi tak to powyzej tych 0,2promila?? Od czego to zależy? A co gdyby sobie ktoś popijał codzień kieliszek wina i tylko tego dnia co jedzie nie pił? A właśnie co do tego miesa - są opinie w internecie, zę jednak alkohol zawiera, co więcej ... pewnie mógł się skumulowac w tym miesie, wino ma przecież je przesiąknąć...