G
ganonim
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 58
Twoje dane mogą mieć od dostawcy internetu, skoro byli w posiadaniu Twojego adresu IP. Kancelaria Pro Bono wysłała do Ciebie tę ugodę listem poleconym?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
poszkodowany12092011 napisał:tak - listem poleconym
poszkodowany12092011 napisał:Siedzę i czytam o IP, z tego co przeczytałem to są programy które zmieniają IP albo klonują IP - tak przynajmniej to rozumiem, czy mógł ktoś mieć IP takie jak ja.
Nie bardzo wiem dlaczego uzurpują sobie prawo do stwierdzenia że popełniono przestępstwo przez daną osobę. O tym że było popełnione przestępstwo jak również ustalenie kto je popełnił NIE NALEŻY DO NICH - tylko do organów ścigania .Jednocześnie informuję, że brak dokonania wpłaty powyższej należności w wyznaczonym terminie oraz podpisania ugody spowoduje natychmiastowe złożenie zawiadomienia O POPEŁNIENIU PRZESTĘPSTWA do Prokuratury, a następnie wystąpienie na drogę postępowania cywilnego bądź równolegle z procesem karnym z powództwem adhezyjnym.
Tylko, że to nie jest postępowanie sądowe.poszkodowany12092011 - dobrze że ktoś tą korespondencję odebrał - dwukrotna próba dostarczenia - mimo że adresat nie odbierze jakiegoś listu jest uważana tak jakby list został dostarczony więc na pewno unikanie odbioru listów nic nie da.
Tylko, że to nie jest postępowanie sądowe.
Dowód nadania przesyłki rejestrowanej stanowi uprawdopodobnienie doręczenia jej adresatowi, który może to domniemanie obalić, wykazując, że nie miał możliwości zapoznania się z jej treścią
Od kiedy nick jest obowiązującą nazwą równą imieniu i nazwisku
A co jak np. małżeństwo ma wspólne konto?
prawnik2011 napisał:To muszą się zdecydować - które będzie odpowiadać karnie jeśli prokurator o coś się zapyta .![]()