Powiem tak: jestem nowym użytkownikiem na tym forum. Sam ostatnio dostałem przed sądowe wezwanie do zapłaty, takie same jak wymienione w tym temacie wcześniej. Dziwi mnie jedno: wezwanie dostałem dla tego, iż rozpowszechniłem (nieświadomie) film pt. Och Karol 2, zażądali ode mnie ponad 700 zł jeśli się nie mylę 706.99 PLN, (film został pobrany tylko raz) wcześniej czytałem wezwanie do zapłaty, które dostała osoba która rozpowszechniła film och karol 2 podajże 26 razy, kwota była ponad 1200 zł, podzieliłem przez tą kwotę wartość filmu i wyszło mi, ze zgadza się- jest to cena tych filmów, lecz moje 706 zł bierze się znikąd ponieważ ja rozpowszechniłem to tylko raz? Wnioskuje że ta kancelaria ustala ceny według własnego ,,widzi mi się".
Czytając również to forum, jak i inne i zaglądając na linki dane przez was, wszędzie pisze że jest WOJNA POMIĘDZY KANCELARIĄ PRO BONO A INTERNAUTAMI(NAMI), z tego co widać jesteśmy cały czas atakowani, ale się nie bronimy! W tym forum było już tyle zarzutów i nieprawidłowości w postępowaniu kancelarii Pro bono, czy ktokolwiek zgłosił to na policje czy do adwokata? Powinniśmy się bronić! Inaczej oni robią sobie z nami co chcą! Ja jestem niestety nie pełnoletni mam 14 lat i strasznie się boje, ale nie dam się im zastraszyć!
PS. Sory za błędy w poście, albo jak ,,zgubiłem coś" ale jestem tu całkiem nowy.