Kancelaria Pro Bono - przedsądowe wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Justi3011
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wystraszona napisał:
Proszę pomocy!!!!!!

wystraszona, usunięcie konta nic nie da jeśli wierzyć w treść wiadomości od pro bono..materiał dowodowy został zabezpieczony.
Odnalezienie adresu zamieszkania danej osoby jest możliwe po adresie IP, ale jak wcześniaj z pewnością przeczytałaś na tym forum nie jest to takie proste.
Co mogę Ci jeszcze powiedzieć... każdy z nas się obawia i nie ma pewności co do tego czy dobrze postępuje bagatelizując sprawę... ja teraz już sama nie wiem co mam myśleć, zwłaszcza po wiadomości użytkownika agaipaweł...

a z drugiej strony jakby się tak zastanowic to kto lamie prawo bardziej, my- udostępniając książkę czy ta "kancelaria" - zastraszając i próbując wyłudzić pieniądze od internautów w tym również dzieci???

wydaje mi się ze oni wysyłają tylko tym chomikom co maja mało do płacenia bo większa suma byłaby podejrzana, popatrzcie na te chomiki co maja po kilka set filmów, gier i muzyki (pomyślcie ile oni musieliby zapłacić) i co dalej są ja sprawdziłam czy są te książki na chomiku za które muszę zapłacić i zgadnijcie? jest parę chomików gdzie ta książka jest i nie jest w ogóle zabezpieczona wiec o co kaman? oczywiście o to żeby wyłudzić kasę....

Policja miała nakaz od prokuratora prowadzącego tą sprawe. Propozycję ugody od kancelari PRO BONO. A chodzi o ściąganie z torrentów.

tak myślałam, na razie jeszcze nikt nie miał do czynienia z policją jeśli chodzi o chomika i pro bono. Ja dostałam propozycję ugody 11 października, nie odpowiedziałam i do tej pory nic nie przyszło na adres domowy, inny znajomu chomik pisał, że dostał propozycję w lipcu i do tej pory też nic nie przyszło.

no widzisz... tak że olać ich.... a tak na przyszłość to też mamy nauczkę, lepiej nic nie udostępniać i mieć święty spokój:P

Jak to kiedyś mój znajomy - student informatyki - powiedział: Przy pobieraniu (czyli jednocześnie udostępnianiu) z torrentów IP 'świeci jak goły tyłek na liście peerów'. My - chomiki - jesteśmy w nieco lepszej sytuacji, bo ujawnienie naszego adresu IP zależy od Chomikuj.pl. Ci, aby nie tracić użytkowników po poprzedniej akcji związanej z inną kancelarią przenieśli się na Cypr.

GhostS napisał:
Ci, aby nie tracić użytkowników po poprzedniej akcji związanej z inną kancelarią przenieśli się na Cypr.

I tak stracą dużo użytkowników przez tą 'nagonkę', ktorą zafundowała nam pro bono..

Ja też dostałam umowę ugody w lipcu. Jak wysłałam listu od prawnika do kancelarii myślałam, że odpuszczą. Najgorsze to to, że jestem pewna w 100 %, że nie ściągałam tej płyty bo w moim przypadku chodzi o płyte zespołu BOYS JUMPREZA. Składanki tak, ale nie konkretnie tej płyty.

kunax napisał:
I tak stracą dużo użytkowników przez tą 'nagonkę', ktorą zafundowała nam pro bono..

To oczywiste, jednak tym razem Pro Bono jest o wiele trudniej 'wymusić' przekazanie danych użytkowników. I chwała Bogu...

czytałam gdzieś (być może na tym forum), że wysyłają wezwania do zapłaty nawet tym, którzy posiadali pliki na chomiku pod hasłem.

kunax napisał:
czytałam gdzieś (być może na tym forum), że wysyłają wezwania do zapłaty nawet tym, którzy posiadali pliki na chomiku pod hasłem.

I nawet tym, którzy dane pliki chomikowali od innych, a nie wrzucali samodzielnie...

Mi wysłali tę wiadomość 15.11 a odebrałam go dzis czyli 26.11 czyli już 11 dni, myslicie, że cos przyjdzie do mnie do domu? Nikomu jeszcze nie powiedziałam o tym.
ile jest dni na wpłate tej kwoty? chyba 7 nie?

wystraszona napisał:
Mi wysłali tę wiadomość 15.11 a odebrałam go dzis czyli 26.11 czyli już 11 dni, myslicie, że cos przyjdzie do mnie do domu? Nikomu jeszcze nie powiedziałam o tym.
ile jest dni na wpłate tej kwoty? chyba 7 nie?

tak, na wpłatę miałaś 7 dni. Jak sama widzisz po wypowiedziach niektórych forumowiczów jak na razie po upływie tych 7 dni nic jeszcze do nich nie przyszło. W tej sytuacji na Twoim miejscu (a też już za kilka dni będę w identycznym położeniu) nie robiłabym nic... pozostaje jedynie czekać..

My - chomiki - jesteśmy w nieco lepszej sytuacji, bo ujawnienie naszego adresu IP zależy od Chomikuj.pl. Ci, aby nie tracić użytkowników po poprzedniej akcji związanej z inną kancelarią przenieśli się na Cypr.

Czy to znaczy, że kiedyś już była podobna sytuacja?
kunax-a ile masz niby do zapłaty?

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót